Tutorial : cum sa faci un custom ipsw cu sn0wbreeze pentru firmware 3.1.3 – UPDATE

Problemele cu iPhone 3GS au fost rezolvate insa inainte sa va apucati de tutorial va rog sa cititi articolul acesta cu avertismentul lui MuscleNerd!

Acest tutorial li se adreseaza DOAR posesorilor de iPhone 2G/3G/3GS(cu bootrom vechi) care au avut jailbreak inainte si doar celor care NU au baseband 05.12.01. Daca aveti baseband 05.12.01 NU puteti debloca telefonul deocamdata si acest tutorial va va ajuta doar sa faceti jailbreak telefonului vostru.

Deocamdata iPod Touch-ul nu este suportat de aceasta versiune de sn0wbreeze, cand va fi voi face un anunt.

Sn0wbreeze NU UPDATEAZA baseband-ul deci nu pierdeti posibilitatea de a face unlock in viitor.Acum sa incepem :

Pasul 1

Downloadati o versiunea de firmware 3.1.3 corespunzatoare telefonului vostru de aici. Apoi downloadati sn0wbreeze v 1.4 de

Pasul 2

Schimbati extensia fisierului firmware downloadat din .zip in .ipsw apoi deschide sn0wbreeze. Daca sunteti pe Windows Vista/7 atunci dati click dreapta pe sn0wbreeze si selectati Run as Administrator. Veti primi un mesaj de avertizare sa nu distribuiti programul, apasati ok apoi apasati butonul albastru pentru a continua.

Pasul 3

Programul are 2 optiuni de lucru : simple mode si expert mode. Simple mode este cea mai simpla si lipsita de optiuni metoda, iar expert mode va da posibilitatea sa customizati tot ce vrei sa introduceti in firmware, in tutorialul acesta vor explica expert mode asa ca selectati optiunea si apasati butonul albastru pentru a continua.

Pasul 4

Acum veti fi intampinat de un ecran care va cere sa cautati in calculator locul unde ati salvat fisierul firmware 3.1.3 downloadat si sa il deschideti, dupa ce programul verifica fisierul si va afiseaza un mesaj in care va avertizeaza ca daca aveti un iPhone 3GS cu bootrom nou nu il puteti jailbreak-ui folosind sn0wbreeze, apoi va aparea semnul ok, dupa care apasati butonul albastru pentru a continua.

Pasul 5

Acum ajungem la lucrurile ceva mai complicate. In ecranul acesta sn0wbreeze va afisa optiunile pe care le avem in configurarea firmware-ului, optiunea General este cea care va poarta prin toate celelalte asa ca o vom selecta pe aceasta. Selectati General dupa care apasati butonul albastru pentru a continua.

Pasul 6

Acum veti ajunge in ecranul care va ofera urmatoarele optiuni : 1 – optiunea de a activa telefonul, bifati-o daca NU aveti cartela operatorului de unde e cumparat telefonul, daca o aveti sau telefonul e deblocat din fabrica atunci debifati-o si faceti activarea cu iTunes; 2 – optiunea de a seta telefonul sa booteze in Verbose Mode(va recomand sa o lasati debifata, nu afecteaza jailbreak/unlock-ul); 3 – lasati bifata optiunea de a adauga sn0wbreeze app(optiunea voastra, nu afecteaza jailbreak/unlock-ul); 4 – puteti selecta ce spatiu sa fie alocat partitiei de sistem unde e stocat sistemul de operare al telefonului, si tot ce downloadati din Cydia(ramane la atitudinea voastra cat doriti sa aiba). Apasati butonul albastru pentru a continua.

Pasul 7

Aici selectati metoda de decodare dorita si aveti 2 optiuni : 1 – prima optiune e DOAR pentru iPhone 3G/3GS si din cate vad iH8sn0w a introdus doar blacksn0w pentru cei cu baseband 05.11.07 deci daca folositi ultrasn0w inainte de acest update nu selectati niciuna din optiuni, selectati cea cu blacksn0w DOAR daca il folositi si inainte de acest tutorial; 2 – optiunea BootNeuter DOAR pentru iPhone 2G. Dupa selectarea optiunii dorite apasati butonul albastru pentru a continua.

Pasul 8

Selectati daca doriti sa instalat Cydia/Rock sau amandoua apoi apasati butonul albastru pentru a continua.

Pasul 9

Aici sn0wbreeze va da posibilitatea de a introduce in firmware anumite fisiere .deb care vor fi instalate odata cu firmware-ul. Selectati din calculator fisierele .deb dorite folosind optiunea browse apoi apasati butonul albastru pentru a continua.

Pasul 10

Acum sn0wbreeze va da optiunea de a modifica logo-ul care va apare atunci cand se deschide telefonul sau cand il introduceti in Recovery Mode. Puteti selecta doar fisiere in format PNG de maxim 100KB cu rezolutie de 320×480 pixeli, folositi functia browse daca doriti sa le modificati pe cele de acolo, in caz contrar debifati sau lasati bifata optiunea respectiva si apasati butonul albastru pentru a continua.

Pasul 11

Acum veti ajunge din nou la meniul principal de optiuni, selectati optiunea Build ipsw si apasati butonul albastru pentru a creea custom ipsw-ul. Lasati programul sa lucreze, ar putea dura ceva, depinde de configuratia calculatorului vostru. Dupa ce termina de facut custom ipsw-ul va afisa un mesaj dupa care puteti inchide sn0wbreeze, si puteti incepe procesul de restore.

Pasul 12

Conectati telefonul la calculator, deschideti iTunes, tineti apasat Shift in timp ce dati click pe Restore, navigati catre firmware-ul proaspat creeat si selectati-l, iTunes va face restore-ul si la sfarsit veti avea un telefon jailbreak-uit si deblocat pe firmware 3.1.3 fara update de baseband.

Aveti mai jos un video tutorial, spre sa va ajute :

Daca aveti alte intrebari sau nelamuriri puteti sa intrebati aici.

88 COMENTARII

  1. eu am incercat sa fac restore!

    am bagat iphone-ul in DFU mode si i-am dat restore cu IPSW creat cu snowbreeze… si mi-a dat erroarea 1600!

  2. oki,

    am mai incercat o data , si l-am conectat la Itunes aprins!

    am dat restore cu shift si am selectat custom IPSW! si a luato!

    problema este ca dupa restore.. imi ramane cu logoul snowbreeze pe ecran… si nu trece de el….

    plm..:) acum nu imi merge nimic:))… sper sa nu ramana asa 🙂

  3. spuneai tu…. de restore la 3.1.2 metoda lui saurik? imi poti da mai multe detalii.. avand in vedere ca nu poti da restore din itunes la 3.1.2 ?

    spuneai tu ca exista o metoda mai complicata sa fac restore la 3.1.2

    astept un raspuns!

    gg

  4. astept ca am telefonul MORT:(… multumesc frumos! cand ilm termini please posteaza si pe COmputergames acolo la noi sa intru pe el!

    mersi frumos inca o data! bine ca nu am facut update de baseband!….SPER cel putin

  5. Am si eu iphone 3gs 3.1.3 si am facut tot pas cu pas si mi-a dat eroarea aia cu 1600…cand am dat shift + restore si am adaugat chestia facuta de sn0wbreeze, vreau sa stiu ce pot face?
    Ma puteti ajuta? Nu ii merge nici sim nici o aplicatie nik.

  6. Am incercat sa ma i-au dupa tutorialu ala.. si cand dau shift + restore si bag 3.1.2 imi zice isn’t eligible for the requested build ce fac?

  7. Am dat restart si am editat bine sunt foarte sigur.. si tot aia imi apare!
    In fine lasa k astept un sn0wbreeze nou… poate dura mai mult de o saptamana?
    Te mai intreb ceva ma pot duce cu el in oras la telefoane sa mi-l faca aia? sau nu pot nici aia?

  8. La mine a mers din prima cu acel fisier din host. Initial am creat si eu un custom firmware 3.1.3 dar am zis sa incerc si cu 3.1..2 -mentionez ca 3GS-ul meu nu mai pornea de loc ,o tinea dintr-un restart in altul

  9. M-am sculat numai cu gandu ca apare azi… vad ca nu a aparut….Momentan cand intru in itunes si il bag pe dfu mode, imi apare dekt casuta restore, aia cu check for update nu imi apare si zice ca apare pe 12… Cand o aparea ce fac dau clik pe ea si o sa mearga?
    Sau cum fac? Ma duc in oras sa mi’l faca ce ziceti e mai bine cu 3.1.2?

  10. @dDds: Vezi ca la tutorialul de downgrade am schimbat IP-urile care trebuie introduse in fisierul hosts, incearca cu 74.208.10.249 gs.apple.com si vezi daca merge. Daca mergi la cineva sa il decodeze ori n`o sa stie ce sa`i faca ori tot downgrade o sa faca.

  11. Poate mai sunt greseli.. mie in itunes imi apare dekt nume IPhone in rest nu imi apare nik acolo sus !
    Hai plz ajuta-ma si pe mine!

  12. @dDds: Nu iti apare update pentru ca e in DFU mode, update apare doar cand e in Recovery Mode sau e deschis. Vezi ca am pus alt IP acolo sus, fa modificarile si incearca iar.

  13. Nu merge imi zice faza cu is not eligible…. dak e ma duc cu el in oras sa imi faca downgrade…Tu ce zici sa fac ? Sa mai astept cum e mai bine?
    app mie nu imi apare aia cu chek for restore nici dak e tel deschis…;) aia imi apare pe 12 asa zice acolo!

  14. Dami man si mie id tau… Sa vb mai bine acolo… si ma indrumi tu plz! Sau dami add bogdanel_fotbalistu10 ! Ajuta-ma te rog;)

  15. @dDds: Am explicat acolo, problema era de la permisiuni pe Windows 7, am explicat acolo ce trebuie facut pentru a face instalarea, la tine e mult mai simplu, doar deschiz hosts, introduci ip`ul si dai save. Daca mai ai hosts-ul ala vechi, copiaza`l inapoi peste cel modificat, deschide`l, introdu ip`ul si da save, apoi flushdns.
    Si te rog daca mai ai ceva de zis spune in articolul legat de downgrade, nu stiu de ce ai intrebat aici sau de ce am lungit eu discutia aici dar nu are nici o legatura cu sn0wbreeze.

  16. Cam in cat timp se rezolva problema? Poate dura mai mult de o saptamana reinoirea sn0wbreezeului…
    Mie nu imi merge cu nik… Dak ai o alta metoda sa fac si eu mai repede iphoneul 3G S , 32gb,3.1.3 !

  17. @dDds: Mai poti incerca ceva, eu cand am facut downgrade aveam iTunes 0.9.2 pe care il poti downloada de aici http://www.oldapps.com/itunes.php?old_itunes=51 . Daca incerci din nou cu versiunea asta, ai grija sa dezinstalezi vechiu iTunes inainte si sa dai un restart dupa dezinstalare. Noutati despre sn0wbreeze : http://www.zaone.ro/2010/02/06/noutati-in-legatura-cu-sn0wbreeze/ pe prima pagina vor aparea intotdeauna articolele noi si daca sn0wbreeze va fi lansat aici : http://www.zaone.ro/ va aparea articolul.

  18. daca am 3.1.2 si vreau sa fac un restore dar tot la 3.1.2 trebuie sa trec prin acelasi proces sau merge direct cu shift restore?

  19. Salu, am urmatoarea problema. Am un iphone 3g versiunea 3.1.2 I-am facut un custom firmware 3.1.3 si am reusit sa il pun. Acum am versiunea 3.1.3 cu baseband 05.11 cel care se poate decoda. Am instalat din cydia blacksn0w (am adaugat blackra1n.com). Problema este urmatoarea : cand instalez blacksn0w telefonul se blocheaza. Il resetez tinand apasat home + sleep si imi apare logo-ul apple. Problema este ca imi ramane asa blocat cu logo-ul apple. Am reluat procesul (am pus inca odata firmware-ul si am reinstalat blacksn0w) dar cu acelasi rezultat. Are cineva idee de ce, sau cum sa fac sa reusesc sa il decodez?

  20. Salut! Mi-am cumparat un Iphone 3g 16 gb second.Din pacate are pe el softul de 3.1.3.El a fost luat la liber din Italia.Din ce am vazut basebandul e cel de 05.12.01.Problema e in felul urmator.

    Pot sa ii fac jailbrek pt acest baseband?

    Daca a fost la liber inseamna ca nu este codat nu?

    Multumesc!
    Lucian.

  21. @lucian: Pai nu ai bagat o cartela in el sa vezi daca merge? Cred ca asta ar fi fost primul pas logic pe care ar fi trebuit sa il faci daca zici ca e luat la liber.
    Jailbreak pentru firmware 3.1.3 poti face dupa tutorialul asta : http://www.zaone.ro/2010/02/03/redsn0w-0-9-4-lansat-acum-1-ora-tutorial-de-jailbreak/ .
    Te rog sa postezi intrebari legate de jailbreak in acel articol si NU aici pentru ca articolul asta nu are nici cea mai mica legatura cu ce vrei tu.

  22. @lucian: Daca e decodat din fabrica trebuie sa functioneze cu orice SIM indiferent de versiunea de baseband, totusi asigura-te ca sim-urile sunt bune si functioneaza si pe alte telefoane.

  23. In video vad ca la urma pune un alt soft? Am ajuns la ultimul pas ce firmware folosesc? un link de unde sa iau snowbreeze_iphone3g.ipsw?

  24. @zaone:

    Da m-am prins dupa.Mi-a dat eroare la ituness 1600 din nou.Nu mai incerc nimic cu telefonul.Daca o sa incerc din nou cu redsnow fara cartela are vreo sansa?

  25. Salut zaone! Am reusit cu redsnow sa fac jailbreak pe iphone 3g baseband 05.12.01.Ti-am spus aseara ca nu mai are semnal dupa ce fac jailbreak uite ca am reusit secretul consta in a scoate cartela inainte de a incepe procedeul de jailbrakuire.

    Multumesc mult pentru tot ajutorul pe care mi le-ai dat.

    O seara frumoasa si cu respect, Lucian!

  26. am cateva nelamuriri:
    eu am un 3gs cu baseband 04.26.08, versiunea 3.0.1, jailbreaked si unlocked (ultrasn0w) si vreau sa imi fac un custom ipsw 3.1.3 cu acest program sn0wbreeze.
    1. Mai este valabil tutorialul?
    2. Exista vreun risc?
    3. Pot sa imi brickuiesc telefonul? Sau sa pierd unlock-ul?

    Am citit tot ce s-a scris pe tema asta dar la intrebarile de mai sus nu prea am gasit raspuns. Multumesc.

  27. Am un iphone 3G versiune 3.0 (7A341) si modem firmware 04.26.08. l-am cumparat second-hand gata jailbreakuit si deblocat cu redsn0w cred (era blocat pe Orange initial). De cand cu updateul la 3.1.3 Icy a inceput sa-mi faca figuri si mi-a stricat si cydia la un update asa ca sunt nevoit sa trec pe 3.1.3 fara sa schimb basebandul. Oarecum vad ca ma incadrez in conditiile tutorialului

    Am cateva nelamuriri/intrebari:

    1. la pasul 7 se spune ca „blacksn0w pentru cei cu baseband 05.11.07”. asta inseamna ca merge si pt versiunile mai vechi (04.26.08)? – adica pot sa-l folosesc fara pb? Daca nu selectez nimic probabil nu-mi face si unlockul…

    2. la Pasul 12 zice sa ma conectez direct la itunes si sa dau restore apasand pe shift. E neaparat necesar sa-l conectez cat e in recovery mode (cum zice in film) sau merge si conectat direct deschis? Care ar fi diferentele?

    3. tot din film: ma intraba daca iphoneul este deja Jailbreak. asta ce inseamna, daca a fost jailbreakuit inainte (adica da pe v.3.0), sau daca este jailbrakuit pe versiunea 3.1.3 si vreau sa fac doar unlock?

    4. in film mai zice ca pt a nu avea pb e bine sa dau restore ca New Iphone, fara restoration back up. asta ce inseamna ca nu mai imi incarca setarile dinainte si nr de tel? eu as vrea sa le incarc direct sa nu mai stau dupa sa fac toate operatiunile. Care ar fi riscurile sa fac retoration backup?

    Dc treburile nu merg apoi trebuie sa fac restor la 3.0 si cum il fac? am vazut ca se vorbea de restore la 3.1.2 pe site…

    mersi

  28. nu am pus 3.1.3 pe el. am tot 3.0. doar ca am inteles ca de cand s-a lansat 3.1.3 Icy a avut niste updateuri si din cauza asta nu mai functioneaza pe 3.0 cum trebuie, dar poate am inteles eu gresit. stiu doar ca nu mai imi mergea sa fac update la nimic din el si ma scotea din program. iar cand am incercat sa fac update la cydia (tot din icy) mi-a dat eroare ca nu gasea nu stiu ce, iar apoi nu mi-a mai mers nici cydia

  29. @victorash: Problemele alea cu Icy le-ai avut pentru ca proiectul a fost inchis acum cateva luni, ar fi o idee buna sa abandonezi Icy deoarece nu are nici un viitor.

    Revenind la intrebari :

    1. blacksn0w functioneaza DOAR pe 05.11.07, pentru baseband-ul 04.x folosesti ultrasn0w.

    2. Poti sa il conectezi cum vrei, atat timp cat faci restore cu shift.

    3. Te intreaba aia deoarece NU poti face restore la un custom ipsw daca telefonul nu e jailbroken, iar tu fiind in DFU/REC Mode nu vei putea face restore la un custom ipsw, poti incerca insa ma indoiesc ca vei reusi.

    4. Riscurile = multe incompatibilitati pe care nu ti le doresti.

    Daca vrei update FARA baseband update atunci te sfatuiesc sa dai un ochi aici : http://www.zaone.ro/2010/05/10/cum-sa-faci-update

  30. eu vroiam sa-mi instalez un joc la care lucrez ca sa-l pot testa si puteam sa-l instalez doar din Icy. cand nu a mai functionat am vrut sa instalez rockapp, dar nu am avut cum pt ca nu mai mergea cydia. nu mai am alt browser decat Installous pe care nu am gasit rockapp si nu stiu cum si ce as mai putea sa-mi instalez ca sa-mi faca rost de rockapp sau cum as putea sa-mi instalez din nou cydia.

    de aceea imi doream sa fac update la 3.1.3 si sa fie si unlocked ca sa pot baga cartela de vodafone si sa-mi mearga. tipul care mi-a vandul telul mi-a zis ca momentan nu pot sa fac si unlock (doar jailbreak) daca schimb basebandul si de aceea nu vroiam sa-l schimb si vroiam sa fac un custom ipsw. daca merge si altfel e ok din partea mea.

    linkul pe care mi l-ai dat e pt 3GS. merge si pt 3G simplu?

    acolo spune "AU cartela operatorului de telefonie pe care e codat iPhone-ul, altfel nu vor putea face jailbreak cu Spirit;" – eu nu am cartela pe Orange.

    din ultima propozitie de acolo nu am inteles nimic "AU telefonul in Recovery Loop si asta e ultima solutie pentru a-l refolosi, NU folositi aceasta metoda doar daca vreti sa aveti untethered jailbreak, mai bine asteptati pana la lansarea iPhone OS 4.0."

    deci tutorialul ala de la link imi face foar unlock? si apoi tre sa-i fac eu jailbreak cu ultrasnow? sau intai trebuie jailbreak si apoi unlocked?

    scuze, dar nu prea ma pricep la toatea asea si dc nu inteleg despre ce e vb nu am ce sa-i fac.

  31. @victorash: Ma gandesc ca poti face rost de o cartela Orange pentru 2 minute cat dureaza activarea, nu asta e problema majora.

    Acel tutorial ar putea functiona si pe 3G insa nu pot sa iti garantez asta, in teorie ar trebui sa mearga.

    Pai telefonul tau acum e in Recovery Loop nu? Porneste cumva? Eu as sugera sa faci un restore la 3.0 din nou, ii faci jailbreak si daca vrei neaparat dupa ce faci jailbreak poti sa faci restore cu un custom ipsw la 3.1.3.

  32. telefonul nu e in recovery loop pt ca nu i-am facut nimic inca. el functioneaza normal de cand mi l-am luat gata jailbreak si unlocked pe 3.0. singura pb e ca icy mi-a stricat cydia cand am incercat sa updatez cydia si eu vreau sa instalez din nou cydia ca sa-mi bag rockapp si jocul de care am nevoie. restul nu ma intereseaza. nu ma intereseaza nici macar updateul la 3.1.3 pot face pe orice firmware de al 3.0 la 3.1.2 (mai bine astept 4.0 direct). eu nu stiu cum sa-mi repar cydia decat facandu-i jailbreak din nou si atunci trebe sa-i fac unlock din nou si cam atat.

    intrebarea este: ce tre sa fac pt jailbreak+unlock simplu pe 3.0 sau altul mai mic ca 3.1.3 (dc asta face pb) si sa raman cu acelasi baseband 04.26.08? daca dau un simplu restore din itunes imi reda teleul cum a fost el original pe 3.0 fara jailbreak si blocat pe orange? si apoi poate pot sa-i fac jailbreak si unlock din nou?

    ma intereseaza cel mai sigur si stabil nu cel mai performat upgrade.

    mai am o intrebare. daca ii fac doar jailbreak ca sa recuperez cydia o sa mi-l blocheze din nou pe orange ? (si atunci mi-ai zis deja ca merge ultrasn0w pt unlock). cu ce pot sa-i fac cel mai simplu jailbreak pe 3.0?(initial a fost jailbreaked cu redsnow, deci nu cu nu cu Spirit)

    mersi si scuze ca te stresez cu atatea intrebari

  33. @victorash: Pe 3.0 poti face jailbreak doar cu redsn0w, nu exista alt program compatibil.

    Daca tii tu neaparat sa pastrezi acel baseband atunci iti faci un custom ipsw cu sn0wbreeze sau pwnagetool pentru 3.1.2 si gata, va fi gata jailbroken si decodat(in cazul pwnagetool).

    Firmware 3.1.2 este cel mai stabil si mai bun firmware din seria 3.x.

  34. pwnagetool e pt mac si eu nu am mac asa ca am vb cu un amic cu Mac sa-mi faca un custom ipsw pe 3.1.3 si nu a reusit. probabil pt ca dupa cum am citit eu de aici http://www.zaone.ro/2010/02/08/cum-sa-faci-un-cus… la un mom dat dupa ce iti face custom ipswul tre sa conectezi si telefonul (pasul 10) si abia apoi vine faza cu itunes.

    ai alta idee?

    eu m-am gandit daca nu pot cumva sa folosesc sn0wbreeze, la pasul 7 nu selectez nimic, deci o sa-mi faca un custom ipsw care este daor jailbreak, apoi din cydia ma duc si instalez ultrasn0w si fac unlock cum spui aici http://www.zaone.ro/2009/10/25/unlock-iphone-3g3g… .

    e ok asa? cred ca ar trebui sa functioneze si pt 3.1.2 si pt 3.13, nu? ce zici?

    mersi

  35. cred ca nu stiu eu sa explic ce pb am. nu stiu dc trebuie sa-i fac restore cu recovery mode. telefonul e ok. itunes mi-l vede f bine. pot vorbi la el, nu-mi da nici o eroare. in afara de faptul ca s-a bulit cydia din cauza ca icy nu si-a terminat treaba cu updateul telefonul este in continuare jailbroke si unlock pe 3.0 cu redsn0w cum a fost initial de cand l-am luat.

    am mai pus niste poze aici ca sa explic eroarea pe care mi-o da icy. e o arhiva pt ca nu m-a lasat sa pun linkuri de poze (le pusesem pe photobucket) http://dl.transfer.ro/iphone-transfer_RO-30may-5c
    deci am update la Cydia Installer (1.0.3044-65). ii dau upgrade. trece repede de Downloading si cand se duce la Installing imi da cele 2 erori din imaginea de mai jos

    IMG_0203.png

    IMG_0202.png

    aceeasi eroare imi da si cand vreau sa instalez rockapp

    apoi cand vreau sa intru in cydia vad un ecran negru 1 sec si ma arunca afara

    daca ii dau restart la telefon atunci pot intra in cydia si cand il incarca imi da urmatorele 3 erori (din care 2 sunt la fel)

    IMG_0206.png

    IMG_0207.png

    IMG_0208.png

    apoi cand merg prin el nu vede nimic din baza de date, imi afiseaza doar pagini goale

    deci tre sa intru in restore/recovery mode sau pot sa-i fac direct update la alta versiune cum am zis mai devreme snowbreeze+ultrasnow?

  36. @victorash: E cam complicata treaba asta la tine dar fa asa : instalezi cu tutorialul asta : http://www.zaone.ro/2010/02/01/cyder-2-instalati-… OpenSSH din Cydia apoi cu tutorialul asta : http://www.zaone.ro/2009/10/28/cum-sa-te-conectez… te conectezi in telefon si mergi in var/lib/dpkg/ si dai click dreapta pe folderul lock apoi alegi proprieties si vei observa jos niste cifre si , schimbi alea in 0777 si apesi ok, dupa care incearca sa deschizi Cydia iar.

  37. nu e complicat sa ajung in tel. am deja toate alea facute si ma conectam din total commander prin ftp. am ajuns unde mi-ai zis si am dat properties si imi arata asta

    drwxr-xr-x 2 0 0 68 Apr 21 2009 alternatives

    -rw-r–r– 1 0 0 27876 Dec 18 20:09 available

    -rw-r–r– 1 0 0 27876 Nov 30 19:37 available-old

    drwxr-xr-x 2 0 0 3230 Dec 18 20:09 info

    -rw-r—– 1 0 0 0 Dec 18 20:09 lock

    drwxr-xr-x 2 0 0 68 Apr 21 2009 parts

    -rw-r–r– 1 0 0 27147 May 30 07:26 status

    -rw-r–r– 1 0 0 27361 Dec 18 05:13 status-old

    drwxr-xr-x 2 0 0 136 Jun 23 2009 triggers

    drwxr-xr-x 2 0 0 68 Dec 18 20:09 updates

    ce modific in 0777?

    mersi

  38. am folosit putty care face cam acelasi lucru si am rezolvat cele 2 errori cu comenzile

    chmod -R 777 /var/lib/dpkg/

    chmod -R 777 /var/lib/apt/lists/

    apoi mi-a mai dat o eroare: "unable to write to /var/cache/apt"

    i-am dat: chmod -R 777 /var/cache/apt/

    apoi am putut intra in Cydia. i-a luat o gramada pt loading data (probabil pt ca are 19 updateuri nefacute). apoi mi-a dat eroarea asta http://i147.photobucket.com/albums/r283/victorash… dar nu cred ca e imp. probabil e o sursa cu pb. i-am dat ok si a mai stat 5 min la reloading data. se misca totul f incet

    apoi am vrut sa instalez rockapp l-a tras si cand sa-l instaleze mi-a iesit din cydia. am zis ca poate are pb cu permisiunea pt Applications si i-am dat chmod -R 777 /Applications/ dar tot nu a mers

    incep sa cred ca e vb de un virus pt ca eu am tot root/alpine…o sa mi-l schimb cu prima ocazie. nu cred ca e ikee pt ca am cautat fisierele lui in telefon si nu sunt acolo. ce alt virus ar putea fi? crezi ca poate fi ceva de genul ce scrie aici http://ijailbreakdiy.wordpress.com/2010/01/15/cyd… ? sau dc nu e virus cum de s-a stricat atat de rau tot?

    mersi din nou pt timpul acordat

  39. @victorash: Nu cred, oricum aplicatia Rock cauzeaza foarte multe probleme si eu ti-as recomanda sa renunti la ea de tot sincer, mai bine o lasi balta si cu Icy si cu Rock, foarte multa lume a avut probleme cu ele, in special Rock.

    Probabil ca cea mai simpla solutie acum ar fi un restore, avand in vedere ca ai 3G poti downloada un firmware 3.0 original(ai sus la sectiunea downloads link pentru ele), salvezi ce ai prin telefon, deschizi iTunes, tii apasat shift in timp ce dai click pe restore, alegi acel firmware 3.0 si instalezi 3.0 din nou sau ce firmware vrei tu dupa care ii faci jb si decodare. Ai aici pe site tutoriale pentru tot ce ai nevoie.

  40. Salut ! M-am uitat pe acest tutorial si am vrut sa ma apuc de "treaba" dupa mult timp de stat pe ganduri daca sa fac update de la 3.1.2 la 3.1.3 . Am un 3G 8Gb cred ca este de la OrangeRomania (asa am citit pe o pagina k ar insemna "model MB489RO) jailbreak-uit si deblocat (Versiune 3.1.2 "7D11" cu modem firmware 05.11.07) .

    Intrebarea mea este daca merita sa fac Update la 3.1.3 , am vre-un avantaj fata de 3.1.2 ? E mai stabil , mai rapid ? Sau raman tot pe 3.1.2 ?

    P.S Vezi k nu merge pagina unde erau gazduite Firmware-urile…

    Merci mult si astept un sfat si eventual un link de unde sa iau firmware-ul care imi trebuie ! Felicitari ptr site !!!!

  41. @zaone: Salut ! As vrea sa trec la iOS 4.0 dar din cate am citit la pe site cei care au 3G , nu prea sunt multumiti adica e prea slab ptr iOS 4.0…. Eu as face update dar am inteles ca nu merge bine daca instalezi Multitascking-ul si isincer chiar mi-se pare util. Eu am Backgrounder acum si sunt obisnuit cu el si in acelasi timp si multumit…. Pe iOS 4.0 nush cum as putea sa fac … , ca ma gandesc k nu gasesc backgrounder ptr el sau daca gasesc merge la fel de greu ca si cu propriul multitascking….

    Nu am cumparat telefonul de la Orange , l-am cumparat de pe un site prin februarie,nou noutz , si din cate intelesesem eu era Neverlocked (dar de fapt era jailbreak-uit si unlock cu Blackra1n) dar dupa ce am inceput sa intru la tine pe site si sa vad cum sta treaba cu Iphon-ul , am devenit dependet :-p si am inceput sa ma documentez si mai mult , gasind o pagina unde dadea cineva ca ajutor un site unde sa verifici sa vezi de unde e luat telefonul sau ma rog la ce companie a fost vandut… si am vazut k Modelul MB489RO este comercializat de Orange Romania… cu toate ca pe cutia Iphone-ului nu e nimik scris de Orange si nici nush daca ar fi trebuit sa fie chiar daca a fost cumparat de la ei…sau in carticele lui nu scrie in romana ! In fine…

    Crezi k merita iOS 4.0 pe 3G ? Merci

  42. Am o mare problema si nu stiu ce sa-i mai fac.Iata ce s-a intamplat mai exact cu iphone-ul meu 3G, iOS 4.0.

    L-am folosit ca GPS si dupa cateva ore de stat pe bord la masina nu mi-a mai mers wifi-ul.

    Am incercat toate metodele gasite pe internet sa-l fac sa mearga si nu a dat niciuna rezultat.

    Mi s-a spus pe un forum ca ar fi o problema de soft si sa-l reinstalez.I-am dat update de la 4.0 la 4.0.1 si m-am ales cu un iphone blocat(nu e luat din tara,nu am sim sa-l deblochez).I-am facut un custom fw 4.0,i-am pus cydia,installous si ultrasn0w pentru deblocare si degeaba,imi arata in cydia ca e instalat dar nu merge,iar wifi-ul tot mort e.Exista vreo solutie la problema asta?sau pot sa-l arunc pe geam… 🙁

  43. am si eu o antrebare ….. de ce nu ami gaseste ultrasn0w 1.3 ?… ami da eroare pe final cand instalez http://repo666.ultrasn0w.com/ ma intereseaza an mod special ultrasn0w 1.3 deoarece elibereza banda: 02.10.04, 03.10.01, 04.10.01, 05.14.02, 05.15.04, 05.16.01, 05.16.02 multumesc anticipat …. astept poate un raspuns an email

  44. E ultrasn0w 1.2.3, nu exista 1.3. Nu exista solutie de decodare pentru baseband-urile alea, nu a existat vreodata. Nu ai cum sa le decodezi. Cine ti-a spus ca ultrasn0w decodeaza baseband-urile alea a mintit.

  45. salutare . am un iphone 3g cu 3.1.3 ipsw facut cu snowbreeze….a ramas blocat cu logo ul de la snowbreeze pe ecran …ce pot sa ii fac mersi .