Cum sa faci un custom ipsw pentru firmware 3.1.3 folosind PwnageTool 3.1.5

Accest tutorial va va ajuta sa faceti un custom ipsw cu PwnageTool 3.1.5 pentru firmware 3.1.3. Device-urile compatibile sunt acestea :

  • iPhone 2G/EDGE
  • iPhone 3G
  • iPhone 3GS, bootrom vechi(daca e luat dupa noiembrie/decembrie 2009 in mod sigur are bootrom vechi)
  • iPod Touch 1G
  • iPod Touch 2G, bootrom vechi

Tutorialul acesta se aplica DOAR pentru cei care au un iPhone care a mai fost jailbroken inainte si care DOAR pentru cei care au baseband 04.26.08!(pentru a verifica ce baseband aveti mergeti in Settings>General>About>Modem firmware). Daca aveti orice alt baseband faceti update la firmware 3.1.3 DOAR daca este necesar si DOAR daca NU aveti nevoie de unlock, blacksn0w NU ESTE COMPATIBIL cu firmware 3.1.3.

Posesorii de iPhone 3GS cu bootrom nou NU POT face update folosind PwnageTool pentru ca nu e compatibil cu telefoanele posesoare de bootrom nou.

Pentru a face jailbreak ESTE OBLIGATORIU sa fiti pe firmware 3.1.2, daca sunteti pe firmware 3.1.3 faceti downgrade la firmware 3.1.2 altfel PwnageTool NU VA FUNCTIONA. Posesorii de iPhone 3GS pot face downgrade DOAR prin metoda aceasta.

PwnageTool este compatibil doar cu Mac OSX!

Pasul 1

Creeaza un folder pe Desktop unde vei downloada cele 2 fisiere bootloader necesare pentru Bootneuter de aici : BL 3.9 , BL 4.6(NECESAR DOAR PENTRU iPhone 2G) , PwnageTool 3.1.5 de aici [download id=”17″]

Si firmware 3.1.3 pentru versiunea voastra de telefon de aici

Cel mai bine este sa downloadati firmware-ul cu Firefox pentru ca alte download managere il vor dezarhiva, dar daca ati extras folosind orice altceva decat Firefox si firmware-ul are extensia zip in loc de ipsw, atunci trebuie doar sa schimbati extensia din zip in ipsw.

Pasul 2

Montati imaginea cu PwnageTool, conectati telefonul la PC si deschideti aplicatia.

19335

Veti primi un mesaj de avertizare, apasati OK pentru a continua.

19337

Pasul 3

Selectati modul expert din bara de meniu.

19338

Pasul 4

Selectati varianta de iPhone pentru care faceti ipsw-ul.

20412

Pasul 5

Apasati continue si veti fi rugati sa cautati in calculator locatia unde ati downloadat firmware-ul Apple. Apasati butonul broswe si mergeti in directorul cu pricina. Exista posiblitatea ca firmware-ul sa fie gasit automat daca copiati aplicatia in folderul in care ati downloadat firmware-ul.

20407

Alegeti firmware-ul, apoi apasati continue.

Pasul 6

19343

Veti ajunge in fata unui meniu cu 6 optiuni care va dau posibilitatea sa customizati firmware-ul . Optiunea General va poarta prin toate optiunile secundare ale PwnageTool deci alegetii General si apasati butonul albastru pentru a continua.

Toti cei care NU au o cartela a operatorului de la care e luat telefonul pentru a aface activarea trebuie sa bifeze optiunea “Activate the phone”, celelalte 2 optiuni le lasati nebifate si daca vreti puteti alege sa mariti spatiul alocat partitiei de sistem a telefonului, apoi apasati butonul albastru pentru a continua.

19344

Veti fi adusi in meniul de optiuni pentru Bootneuter, daca sunt bifate optiunile urmatoare lasati-le asa, daca nu bifati voi : Neuter bootloader, Unlock baseband si Auto-Delete Bootneuter. Nu este absolut necesar sa faceti upgrade la bootloader 4.6 dar daca doriti acest lucru puteti bifa si optiunea aceasta.

16349

Optiunea packages settings va da posibilitatea de a selecta fisiere .deb pentru a fi instalate automat in procesul de restore. Dati click pe tab-ul Download packages, dati dublu click pe aplicatiile dorite pentru a le downloada, apoi selectati ce ati downloadat si apasati butonul albastru pentru a continua.

19349

Veti fi adusi in fata unei ferestre unde va vor aparea doar aplicatiile selectate, apasati butonul albastru pentru a continua.

19350

Va va aparea meniul unde vor fi afisate Cydia si Icy, daca doriti sa instalati doar una din ele este suficient sa lasati bifata doar aplicatia dorita.

19351

Optiunea Custom Logos Settings va da posibilitatea de a schimba boot logo-urile. Apasati browse pentru a alege imaginile din calculatorul vostra insa nu trebuie sa fie mai mari de 320×480 si sa fie fisiere .png.

19352

Apasati butonul albastru pentru a continua.

Pasul 7

Veti ajunge in pagina initiala de optuni. Pentru a incepe procesul apasati butonul build apoi butonul albastru pentru a continua.

19356

Pasul 8 (doar pentru cei cu iPhone 2G)

Daca faceti acest lucru pentru prima oara atunci vi se va cere sa uploadati fisierele bootloader downloadate.Intai va aparea o fereasta care va va intreba daca vreti sa cautati fisierele pe web, apasati No.

16230

Va aparea o a 2-a ferestra care va va cere sa indicati locatia unde aveti salvat fisierul cu bootloader-ul 3.9, selectati Yes si indicati locatia unde aveti salvat fisierul .bin apoi apasati Open.

16231

Procesul este acelasi si in cazul in care ati ales sa faci upload la bootloader-ul 4.6

Pasul 9

Dupa ce ati indicat locatia bootloader-ului, vi se va cere sa alegeti locatia unde va fi salvat custom ipsw-ul, alageti-o ,apasati si apasati save pentru a incepe procesul. Procesul poate dura pana la 10 minute sau mai mult, depinde de calculatorul dumneavoastra.

19358

Vi se va cere sa introduceri useri si parola de sistem, pe care trebuie sa le specificati pentru a continua procesul.

Veti primi un mesaj de avertizare in care veti fi intrebati daca iPhone-ul a mai fost jailbreak-uit vreodata. Cel mai bine e sa apasati No daca nu stiti sau nu sunteti siguri de raspuns.

16236

Pasul 10

Dupa ce PwnageTool termina de creeat custom ipsw-ul, va va solicita sa inchideti telefonul. ATENTIE! Trebuie sa aveti telefonul conectat la calculator pentru a continua procesul.

19362

Pasul 2

Trebuie sa introduceti telefonul in DFU Mode. Pentru a face acest lucru aveti un tutorial aici sau puteti urmari instructiunile date de PwnageTool.

19363

Daca procesul nu va reuseste, veti fi intampinat de un mesaj asemanator cu cel de mai jos, ceea ce trebuie sa faceti acum este sa apasati Yes, scoateti cablul USB din telefon, inchideti-l, redeschideti-l, conectati-l din nou la USB si pregatiti-va sa refaceti procesul.

16239

Daca veti reusi sa introduceti telefonul in DFU Mode va va aparea un mesaj de genul acesta:

19366

Daca aveti iTunes deschis va va afisa mesajul urmator. Daca nu ati deschis inca iTunes, puteti sa o faceti.

19368

Pasul 3

Apasati simultan Alt/Option pentru a selecta custom ipsw-ul creat si pentru a incepe procesul de restore.

19369

Dupa terminarea instalarii telefonul se va restarta. Aplicatia Bootneuter va fi automat deschisa si va incepe procesul de unlock. Procesul ar trebui sa dureze cel mult 5 minute, dupa care telefonul se va restarta.

Posesorii de iPhone 3G/3GS cu baseband 04.26.08 trebuie sa mearga in Cydia sa instaleze aplicatia ultrasn0w, aveti un tutorial pentru asta aici.

Daca ati urmarit pasii cu atentie atunci acum ar trebui sa aveti un telefon jailbroken si unlock pe firmware 3.1.3.

FELICITARI! Aveti un telefon jailbreak-uit, daca aveti alte intrebari sau probleme mi le puteti adresa in pagina de support de aici .

32 COMENTARII

  1. salut. Am o problema cu un iphone 3g adus din america de la at&t. Cum trebuie spart firmwareul 3.1.2? Cu activare sau fara? Pt ca nu imi recunoaste cartela de orange cu toate ca am instalat ultrasn0w-ul.

  2. @Cristi: Trebuie cu activare, sau daca faci restore cu firmware 3.1.2 din iTunes cand faci jailbreak se activeaza automat telefonul. ultrasn0w/blacksn0w nu activeaza telefonul, doar il decodeaza.

  3. sall am si eu o problema nu am baseband 04.26.08 ci 04.05.04_g ,deci nu pot trece la 3.1.3,dc zic asta? am o problema foarte GRAVA din senin am ramas fara agenda din telefon,toate numerele sunt sterse + nu pot baga nimik in agenda :((((((((((((((((((((((((((((( plz help me am iphone 2g 8G, versiunea 3.1.2 scuze ca am postat aici dar am mare nevoie.sall si astept raspuns plz sall

  4. @valy: Hmm deci ai ajuns la 3.1.2 prin custom firmware? Avand iPhone 2G poti face update la ce versiune vrei, iPhone 2G poate fi jailbroken/decodat indiferent de versiunea de firmware.
    Legat de problema cu contactele, probabil ai instalat ceva care le-a sters sau o sincronizare cu iTunes le-a sters, incearca sa le resincronizezi cu iTunes.

  5. si cum il fac,nu ma pricep desi am invatat in 4 ani,sa u schimbat multe si am incercat sa invat,dar nu le stiu inca pe toate:| ,am 3.1.2.merge, nu este blocat in itunes.ms

  6. @zaone: Deschideti executabilul blackra1n. Pentru utilizatorii de Windows Vista sau Windows 7 s-ar putea sa fie necesar sa il rulati in compatibility mode cu Windows XP si cu privilegii de administrator,Nu merge am mai facut o data hestia asta acum cateva luni dar aveam wind xp nu wind 7…..

  7. Salutare!Am un iphone 3g care avea versiunea3.1.2 si azi i-am dat update la versiunea 4.0 din Itunes

    .Mi s-a bulit si nu-l mai pot deschide nicicum…Daca stie cineva ce sa-i fac,rog cu respect sa-mi zica.Am incercat si cu Blackrain si cu redsnow dar degeaba.Multumesc mult.

  8. ..pai imi apare cablul ala care zice sa-l conectez la itunes si doar emergence call….cand il conectez la itunes imi spune ca sim cardul nu e bun…!

  9. @zaone: ..pai imi apare cablul ala care zice sa-l conectez la itunes si doar emergence call….cand il conectez la itunes imi spune ca sim cardul nu e bun…! Zaone…nu am decat sim-ul de al Cosmote !

  10. a fost odata jailbreackuit de mine..si de atunci nu am avut probleme…n-am stiut ca nu-i bine sa incerc versiunea 4 …acuma nu mai stiu cum sa-l aduc inapoi…

  11. Zaone…sa-ti dea D-zeu sanatate si fericire!Am reusit datorita tie.Eu sunt din Brasov…daca ai drum pe aici sa-mi dai de veste sa te cinstesc….0766529003.Ciao !

  12. salut.am si eu un 3gs si mam gandit sa il trec pe ios4.si se pare ca nu is multumit de el.cum pot sa il trec inapoi pe versiunea 3.1.3?