Cum sa pierzi garantia unui iPhone

Probabil putini dintre voi stiu faptul ca fiecare telefon are instalat in el cativa senzori albi care detecteaza daca anumite parti ale telefonului au intrat in contact direct cu vreun lichid, schimbandu-si culoarea imediat ce acel lichid ajunge la ei, alertand astfel producatorii ca om respectivul aparat a patruns lichid, ducand astfel la anularea garantiei.

iPhone-ul beneficiaza si el de asemenea senzori care se numesc Liquid Contact Indicators si sunt plasati : unul in mufa jack unde vin introduse castile, unul in partea de jos in locasul unde introduceti cablul USB si al treilea sub carcasa din spate a telefonului, in imediata vecinatate a camerei de filmat. Problema cu acesti senzori este ca pentru foarte multe persoane a fost refuzata garantia pe movit ca device-ul a intrat in contact cu apa, desi respectivii clienti sustineau contrariul dand vina pe faptul ca din cauza umiditatii acei senzori au fost declansati. Specificatiile Apple sustin ca respectivii iPhone-ul rezista la temperaturi cuprinse intre 0 – 35 grade Celsius si poate functiona corect daca umiditatea se afla intre 5 – 95%.

Avand in vedere ca foarte multa lume se plange ca acei indicatori se declanseaza aiurea, un strain s-a hotarat sa faca un test, punand la incercare respectivii senzori pentru a vedea ce anume ii declanseaza, in afara contactului cu lichide desigur. Testele au fost urmatoarele : 3 teste intr-un container in care umiditatea varia de la 50 – 90% pe care senzorii l-au trecut cu brio si 3 teste in care telefonul a fost lasat afara timp de o zi la – 11 grade celsius dupa care a fost reintrodus in camera la temperatura normal. Primele 2 incercari au dovedit ca senzorii sunt corecti, insa la a 3-a incercare senzorul din dreptul mufei jack s-a declansat, ceea ce ne indica faptul ca respectivii senzori nu-si fac treaba cum trebuie.

Veti vedea video-ul mai jos, insa aveti oricum grija pentru ca un asemenea senzor declansat duce automat la pierderea garantiei pentru ca va este imposibil sa dovediti ca nu ati introdus telefonul in apa.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0mz27Mp2InE[/youtube]