Ghid de jailbreak si decodare pentru firmware 3.1.3.

Firmware 3.1.3 are deja o luna de la lansare si din ce in ce mai mult oameni fac update “din greseala” sau cumpara telefoane care au instalat aceasta versiune de iPhone OS. Articolul acesta se vrea a fi un punct de referinta pentru toti cei care au nelamuriri legate jailbreak/decodare pe firmware 3.1.3.

Sa le luam pe rand :

iPhone 2G : modelul acesta poate fi decodat/jailbroken pe orice versiune de firmware fara nici cea mai mica problema, tutorial pentru jailbreak gasiti aici, iar pentru decodare trebuie doar sa instalati BootNeuter din Cydia;

iPhone 3G : aici situatia e putin mai complicata, jailbreak-ul poate fi facut pe firmware 3.1.3, un tutorial pentru asta gasiti aici, insa la decodare problema sta cam asa :  daca aveti baseband 04.26.x atunci puteti face decodare doar daca treceti la firmware 3.1.3 folosind un custom ipsw facut cu PwnageTool/sn0wbreeze, iar daca aveti baseband 05.11.07 NU puteti decoda telefonul deoarece blacksn0w e incompatibil cu firmware 3.1.3 – regula aceasta se aplica si la iPhone 3GS indiferent de bootrom;

iPhone 3GS cu bootrom vechi : terminalele acestea pot fi jailbroken pe orice firmware in afara de 3.1.3(tutoriale pentru jailbreak pe firmware 3.1.2 cu redsn0w aveti aici, iar cu  blackra1n pentru “teoretic” orice firmware aveti aici) deoarece inca nu exista o solutie de jailbreak pe firmware 3.1.3 decat daca folositi un custom ipsw ca sa faceti update la firmware 3.1.3 INSA pentru a putea face restore la firmware 3.1.3 cu un custom ipsw trebuie sa fiti pe un firmware jailbroken inainte de a face update-ul. Decodare puteti face doar daca aveti baseband 04.26.x si faceti update cu un custom ipsw. Un alt lucru FOARTE IMPORTANT este faptul ca NU PUTETI FACE RESTORE DECAT LA FIRMWARE 3.1.3 daca nu aveti salvate in Cydia SHSH blobs. Aceasta este o regula impusa de Apple si nu poate fi depasita daca nu aveti SHSH salvat in Cydia.

iPhone 3GS cu bootrom nou : se aplica aceleasi reguli de mai sus, cu precizarea ca iPhone 3GS are tethered jailbreak indiferent de firmware;

iPod Touch 1G/2G cu bootrom vechi : puteti face jailbreak pe firmware 3.1.3 folosind tutorialul pentru redsn0w de aici insa downloadand versiunile acestea de redsn0w : [download id=”31,32″]

iPod Touch 2G/3G cu bootrom nou : nu exista o metoda de jailbreak pentru ele inca.

Daca aveti un iPhone 2G/3G cumparat acum care are firmware 3.1.3 pe el atunci puteti trece la alta versiune de firmware insa pentru iPhone 3G NU puteti face decodare daca are baseband 05.12.01. Daca ati cumparat un iPhone 3GS cu firmware 3.1.3 pe el si fara SHSH in Cydia atunci NU puteti trece la alt firmware. Daca aveti SHSH salvat in Cydia puteti face restore DOAR la versiunea de firmware pentru care aveti SHSH salvat, orice alta versiune este exclusa, exceptand ultima versiune disponibila de la Apple, adica firmware 3.1.3 acum.

Si la final inca o precizare, Dev Team si geohot au spus foarte clar ca NU vor scoate alte programe de jailbreak decat cele existente pentru firmware 3.1.3 si NU vor scoate nici un soft de decodare pentru firmware 3.1.3 deci luati-va gandul de la asa ceva.

77 COMENTARII

  1. Asteptam cu interes 3.2 atunci 🙂
    Ca eu de 1 luna imi folosesc telefonul ca IPOD si umblu cu un Siemens M55 (google it 🙂 )

  2. Saluty!. Deci daca avem un iphone 3gs, care e nou, are Firmware 3.1.3, Baseband 5.12.01 putem sa il tzapam la container, sau sa il tinem pe post de bibelou ca nu il v-om putea folosi niciodata ca si telefon.
    That’s right? Sa stiu ce sa fac, ca, pe langa ca a fost o carutza de bani si sunt nebunit dupa el, in fiecare zii intru de 20-30 de ori pe zaone.ro si alte site-uri care au ca si tema apple, nu as vrea sa imi fac iluzii ca intr-o luna doua imi pot folosi “bijuteria” pe post de telefon.
    Insa nimeni nu zice clar nimic. Toata lumea cu speculatii, cand apare fw 3.2 cand apare iphone 4g ca nu stiu ce serif a gasit “antidot”….da in fond si la urma urmei se pare ca toate acestia sunt doar barfe? Si noi ( cei care avem Iphone 3gs cu 3.1.3 si bb 5.12.01 ) nu avem altceva decat “some unuseless gagets?

  3. Un singur lucru e sigur, exista 2 exploit-uri pentru baseband-ul 05.12.01 insa niciunul nu va fi folosit pe firmware 3.1.3. Daca exploit-ul va exista si in urmatorul firmware iar update-ul va fi unul important atunci probabil ca vor scoate un tool de decodare/jailbreak si pentru iPhone 3GS, pana atunci nimeni nu misca un deget deoarece firmware 3.1.3 nu merita chinul.
    Eu unul sunt aproape 100% sigur ca nu vor lansa nimic pentru firmware 3.1.3 insa luna asta va fi lansat iPad-ul impreuna cu firmware 3.2 insa nu se stie daca firmware 3.2 va fi disponibil si pentru iPhone deci totul depinde de Apple.

  4. Pt un 3G cu firmware 3.1.2 si baseband 05.11.07 , cu jailbreak facut, cum se poate face restore sa ramana la fel in caz ca apar probleme? nu am prea inteles din tutorial.cum se face.

  5. Mai sunt niste elvetieni care se numesc ThunderSt0rm care au o tentativa sa deblocheze baseband 5.12.01 cu exploitul de la GeoHot.
    M-am uitat la filmuletul lor de pe Youtube dar nu sunt impresionat pe moment pentru ca arata ca o aplicatie failed the bagat in DFU mode si atat.
    Zaone poti sa dai si tu un ochi pe acolo, emiti o opinie poate 🙂

  6. E foarte nasol fara jailbreak.Parca am un ferrari care merge cu o viteza limitata in loc sa il folosesc la viteza maxima.Un lucru e bun fara jailbreak:Tine mai mult bateria

  7. Pe un iphone 2G vers soft 2.0.2 si firmware 04.05.04 care este cea nai simpla metoda de jailbreak?
    Merge simplu cu blackra1n?

  8. @grosu: Deci sus scrie clar ca pe firmware 3.1.3 nu poti face decodare daca ai baseband 05.12.01, tot sus ai si link catre tutoriale care iti spun cum sa faci jailbreak pe firmware 3.1.3 si ai si programele necesare in tutorialele alea.
    In filmele date de tine ala face jailbreak si hactiveaza telefoanele adica le activeaza prin jailbreak pentru a putea intra in sistem dar NU FACE DECODARE pentru ca jailbreak-ul nu decodeaza telefonul.
    Asa ca revin, daca ai baseband 05.12.01 si firmware 3.1.3 NU poti face decodare pentru ca NU exista programe pentru asa ceva.

  9. @grosu: Da, pentru ca trebuie activat cu cartela operatorului pe care e blocat. Daca nu ai asa ceva poti face activarea prin jailbreak, link catre tutoriale ai in articolul de mai sus.

  10. am fost la un service de tel aici la mine in braila si baiatu ala avea 3.1.3 si cik nu a aparut ink sa poata sa`l decodeze cik sa incer peste o saptamana e vre`o sansa asa rpd?

  11. mi`am facut deja o parere clar cei care avem iphone 3g cu 3.1.3 pe el mai avem de ajteptat pana o sa ne mearga iphone`ul ca iphone nu ca iphod

    ORICUM MERSI MULT PENTRU CE MI`AI ZIS MI`A FOST DE AJUTOR!!!

  12. Aveti idee daca cei de la Orange sau Vodafone ar putea decoda 3.1.3 de pe un 3g cu ultima varianta de baseband 05.12.01 pt ca am discutat cu o cunostinta de la vodafone si mi s-a zis ca-l poate decoda “pe sub mana” contra cost. (ma gandesc ca ei ar trebui sa aiba softuri si aparatura necesara pentru a face acest lucru atata timp cat cereau 100euro pentru deblocarea telefonului la achizitionarea acestuia). Ce ziceti, s-ar merita 50 euroi pt o decodare (daca e intr-adevar posibila) ?

  13. Daca apare soft de decodare il poti decoda acasa tu, nu sa dai 100 lei la un service aiurea.
    Orange decodeaza doar telefoanele vandute de ei, alte telefoane nu le decodeaza.

  14. mie asa mi`a zis baiatu ala care era la service ca cik asa apar mereu ca si el are un iphone 3G si tot cu 3.1.3 si a zis ca 1 luna juma apare

  15. ia spune-mi te rog zaone este vreun site din care pot lua si eu free niste jocuri sau aplicatii faine full version dar free ca nu prea stiu ca vin si plec ca in Germania unde lucru nu prea am net

  16. @sorin: @sorin: Salut
    Eu am facut jailbreak la iPhone 3G firmware 3.1.3 cu redsnow 0.9.4. Trebuie sa descarci in calculator firmware 3.1.2 si cand cere identificarea ipsw ii dai browse catre firmware 3.1.2. Metoda este verificata si merge sigur. Bafta!

  17. @zaone: Pai daca e sa ne luam dupa temperatura…a venit deja vara :P. Glumesc! Astept si eu de pe la inceputul lui martie si deja m-am obisnuit cu el ca iPod…sper sa treaca la nivelul de telefon odata si-odata. Multa bafta !

  18. bafta am luat un iphone de la un baiat 3G 3.1.2 am cyndia si blackrain pe el si cand pun aplicatii dp un site deci nu din itunes nu`mi merg imi da o eroare cand le instaleaza dc?

    trebuia facut iar jailbreack sau ceva de genu???

  19. mai am o intrebare daca dau restore din itunes o sa imi apara autmat versiunea 3.1.3??deci nu update vreau sa dau restore 😐

  20. salut,baieti..mai stiti ceva despre decodare la 3.1.3?sau cand apare os4 si decodarea pt el? am avut rabdare 1luna..nu stiu cat mai rezist:-) cand o sa trec la 4g,care dupa parerea mea are imbunatatiri semnificative,o sa-l iau never l….. iar design-ul dupa parerea mea e ok,e mai bine ca are spatele plat..cine nu e multumit de design sa nu-l cumpere:-)

  21. @zaone: La inceput…cand au intalnirea cei de la Apple…pe 4? sau tre sa asteptam pana pe la sfarsitul lunii? Probabil ca nu ai de unde sa stii…dar din experientele anterioare….thx

  22. se decodeaza iphone 3g si 3gs am reusit treaba asta nu mai speriati lumea se face cu spitit si fuzzyband 3.1.3 frimware 05.12.01

  23. @zaone: Asta intelesesem…ca pe 3GS nu se poate….Eu intrebam de 3G cu firmware 3.1.3 baseband 05.12.01 si bootloader 05.09. Se poate face unlock ? Ms anticipat !