Spirit – userland jailbreak cu probleme

Userland jailbreak – un termen foarte des folosit in ultima vreme, de MuscleNerd, in urma concursului pwn2own desfasurat acum aproape 2 saptamani, care a dovedit “gaurile” din sistemului de securitate al Safari prin posibilitatea implementarii unui jailbreak profitand de acele slabiciuni.

Se pare ca atat solutia de jailbreak a lui geohot, cat si cea a lui comex functioneaza folosesc aceleasi “gauri” din securitatea Safari pentru a implementa jailbreak-ul in terminal. Solutia aceasta necesita ca Safari sa fie deschis pentru ca jailbreak-ul sa fie implementat, o situatie similara existand si pe vremea firmware 1.x cand jailbreak-ul se facea prin accesarea unui site web care implementa intreaga solutie, iar dupa restart telefonul era gata jailbroken.

Spirit, din cate spune chpwn, unul dintre cei care a lucrat la programarea lui, este tot un userland jailbreak iar pentru iPad, care este activat/decodat din fabrica nu va exista nici o problema in a face jailbreak prin accesarea unui site cu Safari, insa pe un iPhone/iPod Touch care nu este activat, in mod logic solutia nu ar putea fi folosita deoarece Safari nu e deschis.

Ramane de vazut daca Spirit va fi implementat si e iPhone/iPod Touch, insa eu am convingerea ca va fi asa, oricum cei care au cartelele operatorului de telefonie de unde e cumparat telefonul il vor putea folosi daca va fi lansat si pentru aceste device-uri, problema cea mare va fi la restul care nu le pot activa.

10 COMENTARII

  1. bai nene , stiri peste stiri…. de vreo luna nam pierdut nici o stire / informatie de pe site-ul tau….concluzia…crezi ca luna asta reusim si noi sa folosim iphonele cu boot 06.04 asta nou pe VODAFONE ??

  2. intradevar multe vesti care pana la urma se dovedeste a fi false insa nu administratorul siteului de vina…. el incearca si chiar foarte bine sa aduca ultimele stiri cu privire la iphone , pe site

  3. @Valentin: Nu s-a pus niciodata problema de decodare ci doar de jailbreak, deci daca ai baseband 05.12.01 nu vei putea decoda telefonul pentru a-l folosi cu Vodafone Romania.
    @Bogdan: Mesajul lui chpwn este mai recent decat al lui comex si in plus exista mesajul acesta a lui Musclenerd : http://twitter.com/MuscleNerd/status/11492745126 care confirma ca e vorba de un userland jailbreak. Deci ori MuscleNerd si chpwn vorbesc prostii, ori comex vorbeste prostii.

  4. @zaone din cate am mai citit si eu de pe twitter, chpwn ar fi facut partea grafica si unele teste pentru aplicatie http://twitter.com/chpwn/status/11492819866 . Parerea mea este ca comex este creierul din spatele jailbreak-ului Spirit si daca el zice ca nu e exploit din Safari, atunci asa e.
    Sper numai sa vedem cat mai repede un raspuns.

  5. @Bogdan: Da, deci daca a lucrat la GUI atunci stie sigur si cum se implementeaza, dintre toti eu ii dau crezare lui MuscleNerd pentru ca are cea mai multa exprienta.
    L-am intrebat si pe iH8sn0w, sa vad ce spune si el, oricum adevarul e undeva la mijloc, pacat de neconcordanta asta in afirmatii.

  6. Daca iphoneul 3gs ar fi deblocat, atunci se poate aplica solutia aceasta si la iPhone, nu numai la iPad. Asta ar putea duce la o incercare de a scoate pe piata o modalitate de unlock. Corectati-ma, va rog daca ma insel.