Video : test de viteza iPad vs iPhone 3GS

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Qb_56jwt2w8[/youtube]

Un mic test intre iPad WiFi only de 32GB si iPhone 3GS de 32 GB, observati ca tableta iPad iese invingatoare in fiecare test insa este absolut normal avand in vedere ca beneficiaza de un procesor A4 de 1Ghz vs Cortex A8 de 600 Mhz pe iPhone 3GS.

Interesant este ca desi diferenta de incarcare a paginilor nu este chiar atat de mare, tableta iPad incarca paginile in versiunea lor pentru desktop iar iPhone 3GS incarca versiunea mobila a site-urilor, deci tableta iPad incarca mult mai mult continut/imagini mult mai repede decat iPhone 3GS care incarca in proportie de 99% doar text, iar acest lucru evidentiaza cat se poate de clar superioritatea procesorului de pe iPad.

La aplicatii diferenta nu e chiar atat de mare insa e sesizabila, oricum diferenta se va vedea cand navigati pe internet/jucati jocuri care solicita hardware-ul terminalului/etc. Eu sper sa introduca procesorul de 1Ghz si in iPhone-ul ce va va fi prezentat vara asta, diferenta este foarte clara si cu siguranta va merita trecerea la un terminal cu hardware net superior.

Mai jos aveti un test mai vechi, dar din nou relevant pentru puterea de procesare de pe iPad.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=IZp9AltPmjs[/youtube]