40% dintre cei care fac jailbreak instaleaza aplicatii piratate

Cei de la AppAdvice au stat de vorba cu Dissident, omul care a facut cel mai mare site de aplicatii piratate din lume(apptrackr.org), pentru a afla cati dintre cei care fac jailbreak instaleaza intr-adevar aplicatii piratate. Conform acestuia aproximativ 40%(adica in jur de 4 milioane de utilizatori) dintre cei care fac jailbreak instaleaza aplicatia Installous si descarca aplicatii piratate prin intermediul ei. In momentul de fata exista peste 100 milioane de iDevices in lumea intreaga si conform lui saurik aproximativ 10% dintre acestea sunt jailbroken, iar conform lui Dissident 40% dintre ei descarca aplicatii cracked. Privind cifrele as spune ca nu e un numar mare, ba din contra vorbim de o rata a pirateriei de doar 4%, iar asta e un procentaj enorm de mic in comparatie cu ceilalti peste 90% care cumpara aplicatii.

It doesn’t stop there. The app which allows you to download these cracked apps free of charge directly on your iDevice, boasts a solid user base as well. Currently, it’s installed on more than four million devices and growing. That’s about 4% of all iOS users, 40% of jailbroken devices, and yes, that’s similar to the number of official downloads of Doodle Jump at the last count.

Dissident isi motiveaza munca prin faptul ca Apple refuza sa introduca un sistem care sa le permita utilizatorilor sa incerce aplicatiile inainte de a le cumpara. Un asemenea sistem exista deja in Android Market insa Apple refuza sa il implementeze in AppStore, probabil pentru ca foarte multi utilizatori ar cere banii inapoi. Dissident sustine ca o buna parte din comunitatea hackulo.us(care alimenteaza constant site-ul cu aplicatii piratate) foloseste site-ul doar pentru a incerca aplicatiile si apoi le cumpara daca intr-adevar isi merita banii.

I know for a fact that a good share of our users trial applications, and that’s the only reason I continue to work for the community. A very, very considerable portion of our users do so.

Pirateria descurajeaza developerii din a mai face aplicatii pentru iPhone, si nu trebuie sustinuta sub nici o forma, chiar daca motivele par a fi destul de solide. Pentru developerii straini situatia nu e chiar atat de grea avand in vedere ca au mult mai multi clienti pentru aplicatii decat numarul celor care le pirateaza, insa pentru unii developeri romani situatia nu e chiar atat de roz.

4 COMENTARII

  1. deci, eu am inteles urmatoarele din articol si astept sa fiu corectat daca e ceva gresit:

    cam 4 milioane de utilizatori de iphone/ipodtouch/ipad jailbroken au downloadat si Installous. Asta inseamna ca acestia au luat aplicatii piratate, dar in acelasi timp NU EXCLUDE FAPTUL CA EI AU SI CUMPARAT ULTERIOR APLICATIILE respective si/sau alte aplicatii. adica din cei 4 milioane cred eu ca foarte putini folosesc 100% aplicatii piratate si ca nu au cumparat niciodata nici o aplicatie din App Store. Ceea ce inseamna PIERDERI MINIME pentru developeri/Apple din cauza pirateriei. eu sunt de parere ca MAI PUTIN DE 1% din utilizatorii de iDevices folosesc exclusiv aplicatii piratate.

  2. Odata ce a descarcat o aplocatie piratata e clara treaba, il treci in categoria celor care face acest lucru. Chiar daca o deschide doar o data si se uita prin ea asta inseamna ca a folosit aplicatii piratate. Nu conteaza daca tu recidivezi, conteaza ca ai facut o singura data.