Apple pe locul 7 in topul vanzarilor de telefoane mobile, Android depaseste iOS

Conform unui raport publicat de o companie care monitorizeaza vanzarile globale de terminale mobile, Apple s-a clasat pe locul 7 la nivel mondial in ceea ce priveste vanzarile de terminale mobile. Apple isi pastreaza locul detinut anul trecut, insa se apropie de Motorola, care vinde din ce in ce mai putine telefoane mobile an dupa an. Apple a reusit sa vanda 8.743.000 milioane de telefoane mobile, insa suma este infima fata de cele 111.5 milioane de telefoane mobile vandute de Nokia in decursul unui an. Desi diferenta e enorma, totusi Apple a avut un profit mult mult mai mare decat Nokia, semn ca nu conteaza cantitatea ci calitatea/pretul produselor vandute, si sa nu uitam ca Apple are probleme cu productia, altfel ar fi vandut mult mai mult.

Apple’s sales would have been higher if it had not had to face tight inventory management in preparation for the arrival of the iPhone 4 at the end of the second quarter of 2010. Apple also suffered from some supply constraint on the new device. We expect that a wider global rollout of iPhone 4 will sustain Apple’s sales momentum throughout the second half of 2010.

Din pacate in ceea ce priveste sistemele de operare cu care sunt dotate terminalele vandute in ultimul an, iOS a cazut in spatele Android OS care a fost adoptat din ce in ce  mai multi producatori de smartphones, iar in momentul de fata Android OS detine 17.2% din cota de piata vs 14.2% cat are iOS. Symbian este in continuare sistemul de operare dominant, insa pierde rapid din cota de piata, la fel si sistemul de operare al celor de la RIM. Probabil in cativa ani Android OS va fi sistemul de operare folosit de majoritatea terminalelor mobile.