Tutorial : Cum sa activezi optiunea Cellular Data Network pe iOS 4

NU INCERCATI ACEST TUTORIAL DACA NU AVETI SHSH SALVAT! Mie mi-a stricat toate setarile si a trebuit sa fac restore!

Optiunea Cellular Data Network va da posibilitatea de a modifica setarile pentru conectarea la internet de pe iPhone-ul vostru. Pentru iOS 3.x functioneaza tutorialul acesta, insa pentru iOS 4 Apple a modificat putin setarile asa ca a venit timpul unui nou tutorial.

Pasul 1

Conectati-va in telefonul vostru prin SSH sau cu ifunbox.

Pasul 2

Navigati catre var/mobile/library/preferences/ si copiati in calculator fisierul com.apple.carrier.plist.

Pasul 3

Deschideti fisierul cu un program de editare a fisierelor .plist(eu folosesc un program care se numeste “Proprety List Editor”) si treceti urmatoarele linii de cod imediat deasupra liniei de cod “<key>CarrierName</key>“, astfel incat sa arate ca imaginea de mai jos :

<key>APNEditabilityTypemask</key>
<integer>1</integer>
<key>AllowEDGEEditing</key>
<true/>

Dupa aceasta modificare ar trebui sa va apara optiunea in General>Settings>Network. Daca nu va apare atunci resetati telefonul.

O metoda mai simpla de instalare ar fi prin accesarea acestui site din telefon, copierea codurilor respective si editarea fisierului cu iFile.

53 COMENTARII

  1. fa un tutorial si cu asta ca e mult mai simplu si este testat, daca vrei bineinteles

    1. Deschide Cydia si instaleaza Winterboard apoi da un respring iPhone-ului;

    2. Deschide Cydia si adauga sursa http://cydia.xsellize.com ii dai add anyway

    3. Cauta in Cydia si instaleaza aplicatia: Supreme Preferences 3.0 (din sursa de mai sus, si versiunea 3.0);

    4. Restart iPhone;

    5. Deschide Winterboard si bifeaza Supreme Preferences in lista temelor, respring iPhone;

    6. Deschide Settings/Supreme preferences/Applications/Phone/ seteaza Cellular Data Editiong ON;

    7. Deschide Settings/General/Network/Cellular Data Network si completeaza campurile conform datelor operatorului tau.

  2. da…deci nu gasesc nicaieri Supreme Preferences….si plus ca prin ifunbox nu pot sa copiez fisierul ala in calculator sa-l pot edita.

  3. al incercat toate variantele, singura problema e ca atunci cand dau add sursa….nu imi cere sa ii dau add anyway, mi-o baga automat….si nu vad ce nu e si programul de care zici u acolo …..in sursa aia sunt tot felul de programelre de rom ..

  4. nu am inteles de ce ….dar a luat cateva restarturi pana cand am reusit sa-l fac sa imi ia lista completa cu tot cu programul spus. merci.

  5. @zaone: zimi si mie te rog miau disparut continutul la 2 surse din cydia fara sa fac nimic .pana ieri au mers e vb de apt.macosmovil.com si sinfuliphonerepo.com/ am intrat in cydia sia facut unpdate la surse ca de obicei si cand intru in sursele enumerate mai sus sunt goale. leam sterg lam adauga iar nimic ,iam dat restart tot nimic

    ce sai mai fac ?

  6. Salutare tuturor. Eu nu am avut problema asta, am avut de la inceput Cellular Data acolo, a mers minunat pana azi la…sa zicem…16. Dupa…"Could not activate cellular data network. You are not subscribed to a cellular data service." Si mai am 5GB de trafic de 7.2Mbit(abon de 14E la Orange), deci de-acolo nu e problema. Intrebarea mea e, mai are cineva problema asta? Ca imi vine sa dau cu el de perete, si ma gandesc ca nu o patit el ceva asa de-odata. Multumesc, si scuze daca am fost un pic pe langa.

  7. @ADY: Da-i un reset, intra iar si da update la surse. Daca tot nu apar incearca sa le adaugi din nou.
    @vasiabikeru: Pe Orange nu ar trebui sa ai optiunea aia, ea apare doar la operatorii care nu au carrier bundle oficial de la Apple, sau in roaming. AI incercat cu reset network settings??

  8. o mica completare……la pct 8 (merje brici – testat)

    1. Deschide Cydia si instaleaza Winterboard apoi da un respring iPhone-ului;

    2. Deschide Cydia si adauga surs ahttp://cydia.xsellize.com ii dai add anyway

    3. Cauta in Cydia si instaleaza aplicatia: Supreme Preferences 3.0 (din sursa de mai sus, si versiunea 3.0);

    4. Restart iPhone;

    5. Deschide Winterboard si bifeaza Supreme Preferences in lista temelor, respring iPhone;

    6. Deschide Settings/Supreme preferences/Applications/Phone/ seteaza Cellular Data Editiong ON;

    7. Deschide Settings/General/Network/Cellular Data Network si completeaza campurile conform datelor operatorului tau.

    8. in CYDIA cauta in Selection : Carrier bundles si instaleaza de acolo Cosmote ro Carrier si Vodafone ro Prepaid

    NU afecteaza setarile Orange. Cand schimbi cartela, ai setari pt net , mms, etc.- pe cosmo si vodafone TESTAT !!!

  9. sal,am si eu o problema ,orice caretela as introduce nu pot sa apelez sau sa fiu apelat,nici cea a operatorului nu merge,si toate astea de cand am facut update la 4.01si primesc acest mesaj ~Your selected cellular network is restricted.you can choose a defferent network in settings.~am intrat in network settings dar nimic la fel,pls cn ma poate ajuta sau vreau sa stiu daca a mai abut cineva problema asta.cn ma poate ajuta rog sa ma contacteze la id: florin_thecrip .thx

  10. mosule, esti cel mai tare! respecte!
    vreau sa-ti zic ca nici nu mai aveam acel .plist in directorul respectiv!!! a trebuit sa-l iau de pe net. l-am editat cum ai zis si am rezolvat problema. pe net erau tot felul de tutoriale idioate, greoaie si foarte prost prezentate. atunci m-am gandit sa caut numai pagini in limba romana si am gasit acest tutorial. am rezolvat problema! acum imi apare “cellular data network”. tot romanii sunt cei mai tari! 🙂
    p.s.: de obicei nu prea scriu comment-uri, dar acum nu m-am putut abtine! 🙂
    inca o data respectele mele!
    viata lunga!

  11. sal Zaone.. am un iPhone 4 ios 5.0.1 jail cu sn0wbreeze, modem Firmware 01.59.00, decodat cu ultrasn0w iar la carrier “not availble” dar imi merge vodafone-ul …. la settings / network/ nu mai imi apare optiunea Cellular data Network … ce sa fac zaone sa-mi apara optiunea respectiva >? …

  12. am intrat si imi apare:
    -app archives
    -books
    -dcim
    -downloads
    -photo data
    -photos
    -podcasts
    -public stanging
    -purchases
    -recordings
    -safari
    general storage
    -itunes control

  13. 4.2.1 ….am avut si eu aceasi problema .nu gaseam in documente acel var/mobile etc ca sa gasesc com.apple.carrier.plist. si sa il editez.asa ca am citit mai sus.si la comul 34, yndianu ne da acest linK: http://www.filecrop.com/13670847/index.html de unde putem descarca com.apple.carrier.plist. …l’am salvat in calculator dar nu stiu unde sa il bag in telefon in care document mai exact ca sa imi apara cellular data network

  14. Salut. Tocmai ce-am cumparat un Iphone 4 Neverlock si imi lipseste Data Celular Network. Nu pot baga datele pentru APN. Exista vreo solutie ?? P.S : N-am Wi-Fi in casa sa ma pot conecta la net, decat pe cartela (care nu merge).