Cydia – o aplicatie utila sau un rau necesar?

Cydia este cu siguranta una dintre cele mai instalate aplicatii pentru iOS, asta desi in mod oficial ea nu se gaseste in AppStore, iar Apple nu a vrut si nu va dori vreodata sa o accepte in magazinul virtual de aplicatii. Cydia este prima aplicatie instalata in timpul procesului de jailbreak si daca e sa ne luam dupa numarul persoanelor care au facut jailbreak atunci putem conchide ca in momentul de fata Cydia se afla pe aproximativ 10 milioane de terminale ce ruleaza iOS. Desi este o aplicatie fara de care decodarea unui telefon sau instalarea unei aplicatii neacceptate de Apple este imposibila, este totusi Cydia o aplicatie utila sau pur si simplu un rau necesar?

Pentru mine, de exemplu, Cydia reprezinta o sursa de nervi si asta se datoreaza modului in care a fost facuta. Cydia incarca foarte greu informatiile, iar lucrul asta e atat de enervant incat am ajuns sa deschide Cydia odata la 2 zile sau doar daca e nevoie sa verific vreo aplicatie. saurik nu poate rezolva problema deci Cydia va fi in continuare o sursa de nervi pentru multi. Am incercat patch-ul care blocheaza incarcarea package-urilor insa nu functioneaza, am incercat tweak-ul asta insa problema ramane, Cydia se incarca greu.

Pe langa faptul ca se incarca greu, Cydia este o sursa de incompatibilitati prin prisma aplicatiilor disponibile in ea. Majoritatea dintre ele sunt facute prost si intra in conflict cu altele deci instalarea unei aplicatii/patch din Cydia te-ar putea duce cu siguranta la un recovery Loop si necesitatea unui restore. Cea mai recenta astfel de patanie are in prim-plan un iPhone 4 jailbroken pe www.jailbreakme.com care dupa reset nu vrea sa mai intre in sistem.

Daca as putea as renunta la Cydia, insa deocamdata nu exista alte metode de a instala aplicatii neacceptate de Apple. Prin neacceptate ma refer la cele care nu se gasesc in AppStore si NU la cele piratate.

Voi ce parere aveti in legatura cu Cydia?