Tutorial: Jailbreak iOS 4.1 pe iPhone 3G cu redsn0w 0.9.6(Mac)

Astazi Dev Team a lansat versiunea 0.9.6 a redsn0w care permite efectuarea jailbreak-ului pe iOS 4.1 si iOS 4.0. Inainte sa va bucurati prea tare va anunt ca aceasta versiune functioneaza exclusiv pe Mac OS X si o versiune pentru Windows va fi disponibila in curand. Aceasta versiune de redsn0w necesita un update la iOS 4.1 iar asta duce la actualizarea baseband-ului, deci daca aveti nevoie de decodare NU FACETI UPDATE la iOS 4.1 si asteptati pana apare o versiune a PwnageTool pentru iOS 4.1. Nu se specifica daca aceasta versiune activeaza telefonul deci presupun ca nu o face.

redsn0w 0.9.6 functioneaza si cu iPod Touch 2G non-MC, iPod Touch MC insa din pacate jailbreak-ul este tethered pentru versiunea MC, adica va trebui sa rulati programul la fiecare resetare a terminalului.

Pasul 1

Descarcati redsn0w 0.9.6 beta de aici : [download id=”84″]

Pasul 2

Downloadati firmware 4.1 de aici :

iPhone 3G (308 MB)
iPod Touch 2G (332 MB)

Pasul 3

Deschideti redsn0w si apasati browse apoi deschideti firmware-ul downloadat. ATENTIE!! firmware-ul sa aiba extensia .ipsw.

Pasul 4

Apasati next si bifati optiunile dorite de acolo, inclusiv cele pentru activarea multitasking, wallpapers. Daca bifati activarea procentajului bateriei tineti minte ca il puteti dezactiva din Settings>General>Usage.

Pasul 5

Introduceti telefonul in DFU Mode folosind tutorialul de aici, apoi apasati next din nou pentru a implementa jailbreak-ul.

Pasul 6

Daca aveti nevoie de decodare instalati ultrasn0w din Cydia. Daca aveti baseband 05.14.x sau 05.15.x atunci nu instalati ultrasn0w pentru ca nu functioneaza cu aceste versiuni de baseband.