Apple a generat venituri mai mari decat Microsoft in ultimele 3 luni

Microsoft si Apple sunt 2 dintre cele mai puternice companii de pe continentul nord american insa sunt si rivale in destul de multe domenii. Aceasta rivalitate a dus la dezvoltarea de noi si noi tehnologii de-a lungul timpului insa Microsoft a fost pentru foarte multa vreme cu mult mult peste Apple in ceea ce priveste incasarile. In luna mai a acestui an cota de piata a Apple a fost pentru prima oara in istorie mai mare decat cea a celor de la Microsoft, iar astazi am aflat ca in ultimele 3 luni Apple a obtinut incasari mai mari decat Microsoft. Se pare ca Apple o duce atat de bine incat incasarile raportate de companie sunt cu aproape 25% mai mari decat cele raportate de Microsoft, adica Apple a inregistrat venituri de 20.42 miliarde de dolari versus 16.20 miliarde de dolari cat a inregistrat Microsoft.

REDMOND, Wash. — Oct. 28, 2010 — Microsoft Corp. today announced record first-quarter revenue of $16.20 billion for the quarter ended Sept. 30, 2010, a 25% increase from the same period of the prior year. Operating income, net income and diluted earnings per share for the quarter were $7.12 billion, $5.41 billion and $0.62 per share, which represented increases of 59%, 51% and 55%, respectively, when compared with the prior year period.

Desi Apple are incasari mai mari decat Microsoft, pe partea de profit compania din Redmond iese invingatoare deoarece aceasta inregistreaza o marja de profit aproape dubla fata de Apple. Apple a crescut extraordinar de mult in ultimul deceniu si acest succes se datoreaza in primul rand lui Steve Jobs care a muncit foarte mult pentru a aduce Apple in postura unei companii care inregistreaza venituri de zeci de miliarde de dolari.

4 COMENTARII

  1. @zaone: În primul alineat cred că te referi la capitalizarea bursieră (valoarea totală a acțiunilor unei companii listate la bursă, deci valoarea de piață a companiei) și nu la cota de piață. Sau te referi la piața de telefoane mobile sau la cea de tablete?

    În alineatul al doilea compania din Redmond a înregistrat un profit mai mare decât Apple, nu față de sine însăși (Microsoft). Normal, costurile de producție la produsele software (principala categorie de produse a Microsoft) sunt neglijabile față de prețul de vânzare a unei licențe, deci clar că MS operează cu o marjă mult mai mare.

    Iar în ceea ce îl privește pe Steve Jobs, pe lângă munca depusă (care stă întotdeauna la baza succesului durabil) eu apreciez geniul și viziunea sa, care au făcut să-și imagineze produse la care alții nici nu se gândeau și să-și pună amprenta pe evoluția tuturor piețelor pe care a intrat.

  2. Da si da. Well Microsoft deocamdata produce mai mult profit si in fond asta e cel mai important. Degeaba ai rulaj de zeci de miliarde daca profitul e de ordinul sutelor/zecilor de milioane(a se vedea Nokia). Steve Jobs trage dupa el Apple si daca el nu ar mai fi atunci probabil Apple s-ar duce la fund.

  3. Acuma nu cred că s-a epuizat sacul cu tipi deștepți, s-o găsi cineva să conducă Apple și după era Steve Jobs, dacă nu și-o pregăti chiar el vreun succesor ca să-i continue viziunea. Eu nu sunt chiar așa de pesimist, HP a continuat și chiar a crescut după dispariție lui Hewlett și a lui Packard, cu Disney s-a întâmplat la fel, de Siemens sau Daimler nu mai vorbim. Sunt destule exemple de firme care au prosperat și după dispariția fondatorilor.