Apple pe locul 4 in topul vanzarilor de telefoane mobile la nivel global

In perioada iulie – septembrie a anului 2010 Apple a crescut foarte mult ca si companie datorita lansarii terminalului iPhone 4 care nu numai ca a inregistrat vanzari record dar a si sporit faima companiei Apple la nivel global. Pe langa faptul ca Apple a inregistrat incasari record in aceasta perioada a anului, compania a reusit sa ajunga in topul producatorilor de telefoane mobile la nivel global. Apple a vandut 14.1 milioane de terminale iPhone si s-a clasat pe locul 4 inaintea celor de la R.I.M. si dupa LG, Samsung si Nokia. Dintre toti producatorii de telefoane mobile Apple a inregistrat o crestede de 90.5% an dupa an, fiind pe locul 1 la acest capitol, urmata de R.I.M. cu 45.9%.

Desi Apple se afla doar pe locul 4 in ierarhia vanzatorilor de telefoane mobila la nivel global, la capitolul profit e cu siguranta pe locul 1 deoarece Nokia care a vandut de aproape 10 ori mai multe telefoane mobile decat Apple a reusit sa obtina un profit net inferior. Apple trece prin cea mai buna perioada din istoria sa si doar un “miracol” ar putea intrerupe acest trend pozitiv, sau mai bine zis doar un produs slab le-ar putea afecta vanzarile.

5 COMENTARII

  1. “Miracol”? Poate o “catastrofă”, dar asta doar dacă afectează mai multe categorii de produse sau dacă afectează toată compania ca și afacere, pentru că până acum Apple nu s-a împiedicat de insuccese cu câte un produs singular (de ex. AppleTV, care a rămas un produs de nișă, ceea ce nu a afectat însă creșterea companiei).

  2. In momentul de fata Apple traieste de pe urma iPhone-ului. Asta e produsul cu cea mai mare cerere. Apo urmeaza iPad si altele. Daca Apple nu ar scoate an de an un model de iPhone competitiv atunci ar avea extrem de multe de pierdut. Incep ei incet incet sa imbunatateasca si Mac-urile insa iPhone si iPad sunt produsele viitorului pentru ei.

  3. ce imi place mie la apple este faptul ca toate produsele sale se imbina perfect. Desktop, telefon, tableta, tv, wi fi , hdd extern,laptop, toate sunt compatibile si optimizate la maxim intre ele.Apple de asemenea ma surprins cu mac pro care are 2 procesoare hexa-core de 2.93 ghz pe aceasi placa de baza si cu siguranta OSX este optimizat pentru ele.

    Nu zic ca apple nu are minusuri, insa asta il face si special. Nu orice dobitoc le poate modifica produsele ceea ce il face un produs cu personalitatea. Singura problema majora o constituie pretul piperat. Daca as avea putere financiara, as renunta la la Windows imediat si as trece pe mac si restul produselor. Momentan detin un 3gs ce isi face treaba la putere maxima atata timp cat are net. De ce sa mai deschid calculatorul cand pot citi stirile pe el dimineata, pentru ce sa mai deschis televizorul sa il astept pe Busu sa imi zica vreama cand apas 2 ori si vad temperatura ?

    Nu am avut ocazia sa utilizez celelate produse insa cel putin un iphone cu net este un must have in aceste vremuri aglumerate. Pentru navigat pe internet la nevoie este bun, pentru muzica este excelent, stilistic este frumos, la i4 pentru poze si filmat este tot ceea ce ar trebui sa iti ofere un telefon, pentru e-mail este bun, pentru apps’urile existente este bun, pentru fun este bun, pentru jocuri este bun. 2 din momentele in care nu am regretat ca am dat banii pe el au fost : prima data cand in drum spre doctor deja stiam ce am patit si ce tratament va trebui sa iau inainte de a vorbi cu doctorul iar altul cand o tipa mi-a aratat o stea pe cer, am scos telefonu si am zis.. Nu.. aia nu e stea.. e Jupiter :))) si am inceput sa radem ca tembelii pe acolo vreo 7 oameni.

    In concluzie, Nokia incearca sa tina pasul dpdv hardware la capitolul smartphone-uri, samsung a dat-o in bara cu galaxy S telefon + tableta, Symbianul e o porcarie de soft iar androidul e un fel de linux al telefoanelor… W7 sunt curios sa vad ce poate desi nu imi plac sub nicio forma telefoanele aparute de curand . Ar fi fost frumos galaxy s cu W7. Apple va ramane baza smartphone-urilor fiindca de acum in colo vei avea nevoie din ce ince mai multa nevoie de un telefon destept cu care sa iti faci treaba de zi cu zi iar iphone ramane singura alegere usoara de utilizat si buna in acelasi timp.

    p.s. stati sa vedeti cand va aparea tehnologia 4G la scara larga, de nu o sa muste tarana samsung si nokia cand o sa vedem viteze de 100 de mpbs pe un iphone.

  4. iPhone… iPhone

    Nu stiu, dar parca eu, posesor de iPod Touch 3G ma simt dat la o parte. Intr-adevar, cand l-am cumparat mi-am dat seama ce inseamna un dispozitiv care functioneaza! In afara de camera foto si functia de telefonie (care oricum se poate rezolva cu un Truphone) in rest are tot ce poate oferi si un iPhone, iar ce poti face cu el, poate egala usor un netbook.
    Nu am mai deschis netbook-ul de nu mai tin minte cand.
    Ma rog, pe mine nu ma intereseaza partea de telefonie sau foto, pentru ca suplinesc aceste functii cu dispozitivele special create pentru asa ceva.
    Ce este clar insa, ca de cand mi-am cumparat iPod-ul (si bineinteles l-am jailbrake-uit) am devenit fan Apple si urmaresc fiecare stire pe Zaone si Spirit, si toate gadget-urile lui Steve Jobs.
    Pacat insa ca preturile sunt putin cam mari. Dar vorba celebra “dai un ban dar stii ca face”!