Tutorial: Cum sa introduci un iPad/iPhone/iPod Touch/Apple TV in DFU Mode folosind redsn0w(Win, Mac)

Dupa cum stiti deja Dev Team a lansat astazi o noua versiune a redsn0w care aduce o functie foarte importanta pentru toti cei care au nevoie de decodare, adica acum putem introduce telefonul in DFU Mode din Windows si putem incarca un custom ipsw facut cu PwnageTool. Acest proces se facea initial doar cu PwnageTool si doar de pe Mac, insa acum redsn0w ne va da posibilitatea sa introducem telefonul in DFU Mode si va implementa exploit-ul din limera1n care face telefonul vulnerabil si permite incarcarea unui custom ipsw.

Acest tutorial este necesar DOAR pentru cei care au nevoie de decodare si doresc sa foloseasca un custom ipsw facut cu PwnageTool care va pastreaza baseband-ul intact. Aceasta versiune a redsn0w functioneaza DOAR cu iOS 4.1(si 3.2.2 pentru iPad), adica trebuie sa alegeti un custom ipsw 4.1 pentru a folosi redsn0w insa in fapt puteti avea instalata in telefon orice versiune de iOS, si este compatibila cu urmatoarele terminale :

  • iPhone 3G;
  • iPhone 3GS;
  • iPhone 4;
  • iPod Touch 2G;
  • iPod Touch 3G;
  • iPod Touch 4G;
  • iPad;
  • Apple TV.

Pasul 1

Descarcati redsn0w pentru sistemul vostru de operare de aici : [download id=”89,84″]

Pasul 2

Descarcati iOS 4.1 pentru dispozitivul vostru, insa NU FACETI RESTORE CU ACEST firmware!

Pasul 3

Conectati terminalul la PC, deschideti redsn0w, apasati butonul Browse, selectati custom ipsw-ul vostru si apasati Next. redsn0w va implementa exploit-ul si va trece la pasul urmator.

Pasul 4

Daca va apare mesajul “IPSW successfully identified” atunci ati selectat corect versiunae de ipsw. Apasati Next pentru a trece la pasul urmator.

Pasul 5

In acest pas veti bifa doar optiunea “Just enter pwned DFU mode right now” si apasati Next.

Pasul 6

Inchideti telefonul si lasati-l conectat la PC apoi apsati Next pentru a continua.

Pasul 7

Acum urmati instructiunile de pe ecran pentru a introduce telefonul in DFU Mode, adica :

  • tineti apast butonul power 3 secunde;
  • fara a da drumul butonului power apasati si pe butonul Home 10 secunde;
  • dupa ce trec cele 10 secunde dati drumul butonului Power si telefonul ar trebui sa fie deja in DFU Mode iar redsn0w va incepe sa implementeze exploit-ul.
  • Daca totul a functionat atunci ar trebui sa aveti imaginea aceasta afisata in redsn0w.

Pasul 8

Acum deschideti iTunes si folosit shift + restore(pentru Windows) sau alt + option(pentru Mac) incarcati custom ipsw-ul facut cu PwnageTool.

29 COMENTARII

  1. @ zaone: aveam 4.0; am facut enter to dfu cu redsn0w si dupa ce am facut restore cu un 4.1 customed mi-a aparut rotita dar restoreul a mers ca uns

  2. chestia asta si activeaza iphonu? sau doar face jailbreak? k am vz k nu mai pot folosi cartela mea universala. deasta intreb daca si activeaza prin custom firmwareu facut cu redsnow?

  3. in redsnow trebuie sa incarc firmware-ul descarcat la pasul 2? sau trebuie sa fac un cumstom firmware in pwnage tool care apoi sa il incarc in redsnow? ca nu se specifica exact si nu inteleg care fw trebuie

  4. @jean tabacaru: Face si activare redsn0w dar tutorialul asta nu e pentru jailbreak.
    @eu: Incarci unul normal de la Apple, oricum nu il folosesti.
    @Cata Chis: Cred ca am scris destul de clar ca PwnageTool merge doar pe Mac.

  5. imi incarca din itunes are tendinta sa se faca ecranu alb apoi imi apare aia de recovery se repeta de 2 ori apoi ecranul ramane negru dar aprins si imi da erroare nu mai pot pornii sau face nimic pe el ramane in recovery

  6. Pasul 2

    Descarcati iOS 4.1 pentru dispozitivul vostru :

    * iPhone;
    * iPod Touch;
    * iPad;
    * Apple TV.

    si am acum frimware 05.14.02…presupun ca nu ii mai pot face nimik zaone…ms

  7. ok deci am bagat telu in dfu cu redsnow apoi am incarcat cu shift din itunes custom fw facut cu pwnage tool. mi-a mers tot telu a pornit dar vad k customul facut cu pwnage nu mi-a si activat telu ca inca il am in emergecy call iar knd il connectez imi apare ca invalid sim card din itunes. ce sa fac dc nu sa hacktivat din pwnage tool?

  8. @MaximuS: Am scris eu in tutorial pe undeva ca trebuie sa incarci acel iOS 4.1 descarcat in iTunes? Serios, spune-mi unde am scris eu asta.Ma gandesc ca daca NU AM SPUS NIMIC LEGAT DE INCARCAREA ACELUI FIRMWARE IN ITUNES e destul de clar ca nu trebuie bagat. Singura mentiune despre incarcarea un firmware un iTUnes e la ultimul pas si am spus clar ca e vorba despre custom facut cu PwnageTool. Imi pare rau daca ai facut update la iOS 4.1 insa e greseala ta.
    @eu: La ce ai facut tu restore, ce firmware, de unde? Daca iti da eroarea aia ori nu e bun custom-ul ori nu l`ai bagat bine in DFU.
    @al: Faci restore la o versiune mai veche de iOS si repeti procesul.

  9. gata mi-a mers mai facusem odata si tot in emergency ramasese . dar apoi am facut jailbreak cu limera1n si dupa resetare mi sa si activat 😀 deci merge ms si ps. mi-a ramas si bootromul initial si am facut decodare si merge perfect sa vedem kt ma tine bateria. revin

  10. Buna, unde gasesc un custom ipsw facut gata cu PwnageTool pentru iPhone 2,1 4.1 8B117 (iPhone 3GS) sa pot sa imi fac si eu? multumesc imi trebuie si activare…

  11. @ zaone

    Titlul e în jebrish.
    În descriere scrie aşa “Acest tutorial este necesar DOAR pentru cei care au nevoie de decodare

    So ?!

  12. Titlu spune “Cum sa bagi un terminal Apple in DFU Mode cu redsn0w” si da e nevoie doar pentru cei care au nevoie de decodare, adica cei care vor sa foloseasca un custom ipsw facut cu PwnageTool.

  13. Am un Apple TV si nu-mi da “IPSW successfully identified” …. Ce pot sa fac ? Imi spune ,, unable to recognize specified ipsw ”