iOS 4.2.1, eroarea 1015 si baseband-ul de iPad

Cand a aparut solutia de decodare v-am avertizat ca ar putea exista unele probleme daca faceti update la baseband-ul de iPad. Cei dintre voi care au avut nevoie de decodare au facut update si probabil au/au avut probleme cu eroarea 1015 care apare in urma oricarui restore facut normal din iTunes. Daca faceti restore din iTunes cu un firmware iOS 4.2.1 descarcat de la Apple veti primi eroarea 1015 si sunt sanse extrem de mari sa nu mai puteti scoate terminalul din Recovery Mode cu nici un program. Daca ajungeti in situatia in care nici iRecovery, nici Recovboot nici TinyUmbrella nu scot telefonul din Recovery Mode atunci singura solutie e un downgrade la o versiune anterioara de iOS si update inapoi la iOS 4.2.1 folosind un custom ipsw cu baseband de iPad.

iOS 4.2.1 are un sistem de protectie ceva mai agresiv si programele care pana acum scoteau telefoanele din Recovery Mode nu mai functioneaza. iOS 4.1 si celelalte mai vechi nu au un asemenea sistem deci sunt sigure. Deci, daca aveti iOS 4.2.1 instalat, ati primit eroare 1015 si nu aveti cum sa il scoateti din Recovery Mode atunci singura solutie e downgrade. Puteti face downgrade folosind tutorialul acesta si acesta. Pentru iPhone 3G nu e necesar sa folositi SHSH daca faceti restore la iOS 3.x, pentru iPhone 3GS e necesar sa faceti restore indiferent de versiunea iOS la care faceti restore.

Daca nu aveti SHSH pentru versiuni vechi de firmware ati putea incerca sa instalati 4.1 pe telefon, dar daca primiti eroare 3xxx sau “This iPhone si uneligible…” atunci imi pare rau dar nu prea mai aveti ce face, trebuie sa asteptatis a apara un program care sa scoata terminalul din Recovery mode.

Daca reusiti sa faceti downgrade faceti jailbreak, apoi un custom ipsw pentru 4.2.1 cu tutorialul acesta. Un custom ipsw 4.2.1 cu baseband de iPad facut cu PwnageTool este SINGURA metoda de a face restore la iOS 4.x fara eroarea 1015.

Nimic din ce am spus mai sus nu se aplica la iPhone 2G/4 sau iPod Touch/iPad.