Apple lucreaza la un sistem de navigatie pentru iPhone

Google are propriul sistem de navigatie pentru terminalele dotate cu Android si sincer sa fiu este unul foarte foarte bun care are practic toate functiile unei aplicatii facute de firme mari precum TomTom, Navigon sau iGo. Apple are in iOS doar aplicatia Maps care se bazeaza pe hartile celor de la Google si are foarte putine features pentru un smartphone precum iPhone-ul. Recent compania a publicat 4 anunturi in care anunta ca doreste sa angajeze 4 ingineri de software si cei de la AppleInsider considera ca acesti noi 4 ingineri vor face parte dintr-o echipa care va dezvolta un nou software de navigatie pentru iOS.

The hires, and the mention of navigation software, could signal that Apple is gearing up to build its own personal navigation tools into the iOS mobile operating system. Apple’s chief competitor in the mobile space, Google, introduced its own turn-by-turn software for Android devices over a year ago.

Privind obiectiv situatia, aplicatia Maps e destul de slaba iar un nou software cu mult mai multe functii este mai mult decat necesar pe iDevice-uri. Apple stie acest lucru, Apple lucreaza de ceva vreme la aceasta noua aplicatie acum ramane sa vedem cand se va hotara sa o implementeze in iOS.