Un iPhone explodeaza din cauza temperaturii scazute, Apple nu ofera garantie

Asa arata terminalul iPhone 4 al unei femei din Norvegia care avut curajul de a il folosi afara cand erau temperaturi sub zero grade, pentru ca mai apoi terminalul sa explodeze in timp ce rula o melodie. Femeia a folosit terminalul inainte de a se urca in masina, iar cand a intrat in masina si a pornit o piesa terminalul a explodat, sticla de pe spate crapandu-se, rezultatul final avandu-l in imaginea de mai sus. Apple nu recomanda folosirea acestor terminale la temperaturi mult sub zero grade, insa cum in Norvegia iernile nu sunt chiar atat de “blande” precum la noi, iata ca unele terminale iPhone 4 mai si explodeaza. Totusi in acest caz a fost vorba de o temperatura de doar -10 grade, deci nimic extraordinar de iesit din comun. Am folosit si eu un iPhone la -10 grade iarna aceasta si deocamdata nu mi-a explodat.

Femeie a mers cu dispozitivul la un Apple Store unde i s-a spus ca garantia nu acopera acest gen de pagube deoarece terminalul a fost folosit la temperaturi sub zero grade. Desigur ca legea norvegiana protejeaza consumatorii si obliga firmele sa acorde garantie in astfel de cazuri daca dispozitivele au fost folosite fara abuz.

Cazurile in care un iDevice explodeaza sunt foarte rare, insa ele exista iar Apple in general incearca sa tina totul departe de ochii presei.