Video: Explicarea noilor gesturi multitouch pentru iPad

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PJOFd_kCvoo[/youtube]

Am vorbit despre noile gesturi multitouch ale tabletei iPad insa iata ca a venit vremea sa le si prezentam. iOS 4.3 aduce cele mai interesante schimbari dintre toate versiunile de iOS, exceptand desigur 4.0, si utilizatorii tabletei iPad sunt din nou rasfatati cu functii care nici macar nu se presupunea ca vor veni. Noile gesturi introduse de Apple pentru tableta iPad impun folosirea a 4 sau 5 degete pentru a le actiona si au urmatoarea functionalitate :

  • 4 degete – swype stanga/dreapta printre aplicatiile deschise in background;
  • 4 degete – swype in sus pentru a deschide task switcher-ul cu aplicatiile deschise in background;
  • 5 degete – swype pentru a iesi in Home Menu din orice aplicatie – inlocuieste functionalitatea butonului Home.

Deci avem 3 gesturi noi care aduc o diferenta foarte mare in ceea ce priveste functionalitatea tabletei iPad. Practic folosind aceste gesturi vom putea folosi ecranul pentru orice actiuni iar butonul Home va ramane acolo doar pentru a reseta dispozitivul sau a-l introduce in Recovery/DFU Mode. Parerea mea este ca acesta va fi primul pas intreprins de Apple pentru scoaterea definitiva a butonului Home din iDevices insa intai “testeaza” terenul si asteapta feedback-ul utilizatorilor iar pana acum acesta a fost pozitiv.

13 COMENTARII

  1. Nu ma refer la 5 degete.
    Doar un singur deget.Aveam pe iphone 2G ceva asemanator din Cydia:o bara albastra si o miscare de la drapta spre stanga inlocuia butonul home.

  2. este posibil sa se implementeze, se scade numarul maxim de degete la 3 si se face o combinatie asemanatoare ca la ipad :)))

  3. Aoleu, ar fi o “tragedie” să dispară butonul Home, acesta face parte din cultura iOS la fel cum Ctrl-Alt-Del face parte din cultura Windows sau sudo din cultura Linux! LOL! 😀

  4. Ar fi rau de tot pt ca nu mai poti folosi telefonul cu o singura mana si in plus mai sunt persoane care nu stiu sa foloseasca telefoanele la adevarata lor capacitate ( femei , batrani si copii )

  5. @ Bupsy : daca nu stiu, sa nu le cumpere. e simplu
    @ bodoo69 : we’ll find a way
    @ bycxc : true, ecranul iphone e prea mic pentru swype cu 5 degete…desi trebuie sa recunosc ca daca ar scoate butonul de home, baietii de la apple ar putea sa faca ecranul mai lung. daca fac si telefonul mai lat ( per total. – sa luam ca exemplu galaxy s) ar putea iesi ceva 😕

  6. Sa vezi ce 5 degete swipe up o sa faci cand te joci un joc in 4 pe tableta. Ce-o sa se intample, iese mereu din joc? Bine macar ca ai on/off.