366.000 iDevice-uri vandute zilnic, genereaza doua treimi din veniturile Apple

In cadrul conferintei pentru prezentarea rezultatelor financiare de aseara un reprezentant al Apple a declarat ca in momentul de fata compania vinde peste 366.000 de iDevice-uri zilnic. Anul trecut Google anunta ca activeaza zilnic peste 300.000 de dispozitive, o cifra impresionanta la acea vreme, insa o cifra care  a crescut intre timp si este probabil mai mare decat cea anuntata de Apple acum.

In ceea ce priveste veniturile realizate din produsele vandute, iDevice-urile genereaza aproape 69% din venituri conform tabelului de mai sus. Cea mai importanta sursa de venit pentru Apple reprezentand vanzarea terminalelor iPhone care genereaza 39% din veniturile companiei in ficare semestru. Tableta iPad este “raspunzatoare” pentru 17% dintre venituri si Mac-urile sunt “raspunzatoare” pentru doar 20.

Acum mai bine de 3 ani nu exista nici un iDevice pe piata, iar in momentul de fata mai bine de 2 treimi din incasarile Apple sunt generate de ele si vorbim aici de zeci de miliarde de dolari si incasari mai mari decat ale Microsoft, probabil.