Tutorial: Cum sa printezi din iOS folosind Google Cloud Print

Aseara am scris un articol in care va spuneam ca Google Cloud Print a fost lansat oficial si functioneaza pe iDevices. Google Cloud Print este o alternativa pentru AirPrint-ul disponibil in iOS si dupa ce l-am testat pot spune ca e cea mai simpla metoda de a scoate la imprimanta un document disponibil in mailul vostru folosind un dispozitiv mobil. Pentru a folosi Google Cloud Print aveti nevoie doar de noua versiune a Google Chrome si o imprimanta instalata in sistem, nimic mai mult. Dupa ce instalati Google Chrome browserul va recunoaste automat imprimanta si o va selecta ca imprimanta compatibila cu Google Cloud Print iar voi veti putea folosi serviciul fara instalarea vreunui driver sau conectarea la vreo retea Wi-Fi.

Iata cum puteti scoate la imprimanta documente din Google Docs, atasamente din adresa voastra de e-mail sau mailuri intregi.

Pasul 1

Descarcati noua versiune beta a Google Chrome de aici.

Pasul 2

Deschideti Google Chrome, mergeti in meniul de setari, selectati categoria de optiuni apoi mergeti la sectiunea In Culise sau Under The Hood, faceti scroll pana in josul paginii si apasati pe Enable Google Cloud Print/Conectati-va la Google Cloud Print.

Pasul 3

Dupa ce ati activat Google Cloud Print si v-ati logat in contul Gmail, apasati butonul Gestionati setarile de printare pentru a adauga o imprimanta compatibila.

Pasul 4

Adaugarea unei imprimante este ultima setare pe care trebuie sa o faceti si serviciul este pregatit pentru a fi folosit pentru a printa.

Pasul 5

Deschideti in Safari de pe iDevice-ul vostru site-ul gmail.com, logati-va in cont, selectati e-mailul sau atasamentul pe care doriti sa il printati apoi apasati butonul de langa iconita trash iar din nou set de optiuni selectati Print.

Pasul 6

Dupa ce selectati Print veti avea in fata voastra un nou meniu de unde trebuie sa selectati imprimanta compatibila. Dupa ce selectati imprimanta asteptati cateva secunde si ea va incepe sa printeze documentul selectat de voi.

Este cel mai simplu serviciu pentru printat documente deoarece nu e nevoie sa fiti langa imprimanta cand dati comanda pentru printare si il puteti folosi fara a va conecta la o retea Wi-Fi la care este conectata acea imprimanta. Google Cloud Print este mult mai util decat AirPrint desi deocamdata nu functioneaza decat pe Windows si nu permite printarea pozelor sau paginilor web.

25 COMENTARII

  1. ceva nu merge, i4 4.1 + samsung ML1640 -series printer, am facut tot tutorialul cap-coada pas cu pas, le pune pe toate in print job’s si gata!

  2. l-am facut, cel putin la mine a mers, dupa toti pasii de sus cand le pune pe toate in print jobs dar nu le si executa, dati un print din oricare alt program, acdsee, word etc si dupa isi face treaba cu brio. se poate sa fie si samsung-ul meu de vina 🙂

  3. acum imi merge si mie la secunda, pare comic dar parca era infundata teava. anyway daca altii dati de problema asta dati un print din alt program ca poate rezolva problema

  4. merge si sa dai pe doua (sau mai multe) imprimante, nu deodata. in entuziasmul meu l-am rugat si pe vecinu-miu sa participe la teste cu Samsung CLP-320 si merge perfect. acum grija mare ce dati la imprimat, sa nu se trezeasca cineva cunoscut cu poze cu voi in ariciul gol 🙂

  5. Nu înÈ›eleg… Imprimanta trebuie sa fie conectata la un router?… sau trebuie sa fie conectata la un alt computer care acesta la rândul lui sa fie conectat la internet? Dacă este varianta din urma, înseamnă ca depind de computer sa fie pornit pentru a putea printa un document expediat de pe iDevice! Sau?

  6. Salut baieti!

    am incercat si eu serviciul asta clud print de la google. dar nu merge. am un ipad air si l-am conectat la tot. am facut toata configuratia si tot nu merge cand vreau sa printez de pe ipad. trebuie sa precizez ca am o imprimanta samsung ML 1640 cu laser. poate user-ul CUCUBAU m-ar putea ajuta pt ca am vazut ca si el are una asa