Angajati chinezi contaminati in timpul procesului de fabricatie a iDevice-urilor cer ajutorul lui Steve Jobs

Un grup de anagajati ai companiei Wintek, care produce componente pentru iDevice-uri, au trimis o scrisoare lui Steve Jobs in care ii cer ajutorul in legatura cu unele probleme aparute in timpul procesului de productie. Wintek produce ecrane touchscreen pentru Apple si in procesul de fabricatie foloseste o substanta numita n-hexane care ar afecta starea de sanatate a muncitorilor care lucreaza in preajma ei. Aparent aceasta substanta se evapora mai repede decat cele bazate pe alcool si asta ar scurta procesul de curatare a componentelor insa din pacate este extrem de toxica si afecteaza sanatatea muncitorilor.

“This is a killer, a killer that strikes invisibly,” said a Chinese-language copy of the letter meant for Apple CEO Steve Jobs that workers showed Reuters. An English version had been sent to Apple. “From when hexyl hydride was used, monthly profits at Apple and Wintek have gone up by tens of millions every month, the accumulated outcome of workers’ lives and health,” said the letter, signed by five workers claiming to represent employees.

Desi Wintek sustine ca a renuntat la a mai folosi aceasta substanta in procesul de productie, angajatii au trimis totusi o scrisoare lui Steve Jobs in care cer companiei Apple sa recunoasca faptul ca acea substanta a fost folosita in procesul de producitie. Apple sustine ca produsele sale sunt ecologice iar folosirea unor asemenea substante contravine principiului de fabricatie a unor produse eco, insa angajatii doresc probabil si anumite compensatii pentru ce au de indurat datorita faptului ca au lucrat in acele conditii.