Apple lucreaza la un sistem de deblocare a terminalelor asemanator cu cel din Android

In caz ca nu stiati, pe Android exista posibilitatea de a debloca lockscreen-ul terminalului prin conectarea unor puncte diferite de pe ecran. Utilizatorul stabileste ordinea in care trebuie conectate acele puncte si in baza acestor setari doar el poate debloca terminalul. Apple lucreaza la un sistem asemanator si pentru iOS iar in cadrul companiei exista o aplicatie numita Apple Connect pe care anumiti angajati o folosesc pentru a isi debloca terminalele. Cei de la 9To5Mac sustin ca Apple ar intentiona sa implementeze acest sistem de deblocare a terminalelor in dispozitivele folosite de angajati in magazine pentru a se asigura ca nimeni altcineva nu le poate debloca terminalele.

Expresita Slide to unlock este arhicunoscuta nu doar pentru posesorii de iDevices si e greu de crezut ca Apple va renunta la acest sistem de deblocare a dispozitivelor dar ar fi interesant daca ar da utilizatorilor posibilitatea de a alege care sistem doresc sa il foloseasca. Eu unul as folosi acest sistem pentru ca as fi singurul care ar cunoaste modalitatea in care poate fi deblocat terminalul meu si nimeni nu l-ar putea folosi fara consimtamantul meu.

15 COMENTARII

  1. The lock screen looks just like Android’s lock screen, which Google probably has patents on, so this might never see the fingers of consumers.

  2. Fente… daca esti asa ingrijorat ca-ti vede x sau y ce ai tu prin tel nu lasi telefonul. Daca totusi il lasi aiurea ii pui in phone code nu? Hai, sa zicem ca-ti place sistemul asta, ai aplicatie in cydia pentru un lockscreen de genul acesta. Intr-adevar, nativ e mult mai bine, dar nu e o chestie dupa care sa mori. Sa nu exageram totusi.

  3. Zaone ai idee cum sa imi rezolv si eu problema cu find my iphone (imi da eroarea the identity of this iphone could not validated” cand ma loghez in mobileme) , ca ma dispera , de ex daca mai are cineva un iphone 4 sa imi faca si mie un cont pe mailu asta de ex john_la_mano_nera@yahoo.com sa vad daca o i-a asa..
    Cu stima,

  4. Apple sunt originali in idei si deci nu cred ca ar adopta acelas stil ca la Android Hai sa fim seriosi,nu cred ca Apple ar renunta la vechiul Slide to Unlock.

  5. Mai rapid ȘI mai sigur este “slide to unlock” urmat de introducerea unui passcode. Îți ia mult mai puțin timp să faci un singur “stroke” (și anume slide spre dreapta) și să introduci 4 cifre din tastatura numerică decât să faci nu știu câte plimbări pe ecran (la care trebuie să mai și fii atent să nu atingi din greșeală alt punct), iar combinația de cifre este mai abstractă și mi se pare mai greu de dedus.

  6. Mi se pare mai de bun simt security code-ul nativ al iDevice-urilor. Iar daca 4 cifre ti se par prea “putine” pentru siguranta telefonului tau, poti alege oricand varianta cu tastatura completa si iti pui ca security code Luceafarul.

  7. copiatorii din california…..si da poate este mai frumos cu slide si unlock dar parola de 4 cifre este foarte usor de intuit.
    Eu la locul de munca am un coleg chinez,care este bolnav dupa tehnologie,cum las iphoneul din mana cum il vad la el,am pus nenumarate coduri,si tot le gaseste.
    Este foarte simplu,sta si observa cand bag eu codul si isi da seama dupa zona pe care o apas eu,fiind din 4 cifre este usor de ghicit,asa ca….Dupa 5-6 schimbari din astea repetate imi devenise mie greu sa mai bag codul….

  8. Si de ce nu-ti pui in loc de 4 cifre 20 de litere? pune-ti o propozitie care are sens in capul tau decat… sigur nu il mai deblocheaza.

  9. Ce versiune de soft ai? Eu, la 4.2.1 am optiunea, in settings>general>passcode lock, de a folosi o parola complexa, adica din litere si cifre, nu numai 4 cifre. Btw, nu am jailbreak, deci nu e tweak, e nativa optiunea