iMovie si GarageBand pentru iPad 2

Prezentata initial in vara anului 2010 la WWDC impreuna cu iPhone 4, aplicatia iMovie este un editor video complet pentru posesorii de iDevices. Aplicatia ne permite sa editam clipurile video facute cu terminalele noastre direct din dispozitiv pentru a le copia mai apoi in calculatoare. Ei bine, iata ca aplicatia isi va gasi loc si pe iPad 2 datorita celor 2 camere incorporate insa pe iPad 2 va veni cu o serie de noutati. Aplicatia va aduce :  precision editor, multitrack audio recording cu peste 50 de efecte audio noi, teme noi, posibilitatea de a face streaming prin AirPlay catre Apple TV, posibilitatea de a partaja clipurile video si de a le incarca pe YouTube, Facebook, Vimeo si CNN iReport direct din aplicatie, dar si posibilitatea de a le incarca in iTunes.

iMovie va fi disponibila in AppStore pentru 4.99$ incepand cu 11 martie.

Garage Band este o aplicatie prezentata in luna noiembrie a acestui an cand am vazut noul MacBook Air dar si noul Mac OS X Lion iar aceasta aplicatie permite editare audio profesionista, acum direct si de pe tableta iPad. Putem conecta o chitara direct la tableta iPad 2 si putem folosi chitara pentru a inregistra melodii direct in tableta, putem edita melodia in real time folosind noile functii dar folosind aplicatia Smart Guitar ne putem folosi de sugestiile oferite de software pentru a “tine ritmul” melodie.

In aceasta noua versiune a aplicatiei Apple a implementat cateva dintre cele mai “populare” instrumente muzicale disponibile artistilor, ele putand fi folosite folosind comenzile touch. Fie ca e vorba despre clapele unui pian, despre corzile unei chitare sau despre un sistem de tobe, toate pot fi controlate direct din Aplicatie si pe masura ce intensificam actiunea asupra instrumentului creste si volumul. Personal sunt extrem de uimit de ce a reusit Apple sa faca, e chiar revolutionar.


1 COMENTARIU