Jailbreak si unlock iOS 4.3 – tot ce trebuie sa stii

Dupa cum stiti deja, iOS 4.3 a fost lansat oficial in cursul serii trecute si foarte multi dintre voi se asteptau ca Dev Team sa lanseze deja solutii de jailbreak si unlock pentru aceasta noua versiune a iOS. V-am atentionat inca de luna trecuta ca acest lucru nu se va intampla atat de repede si am avut dreprate insa nu am putut prezice lucrurile anuntate de MuscleNerd aseara desi multi dintre voi le intuiserati deja. Am facut aseara un articol in care v-am prezentat tot ce a spus MuscleNerd important pentru persoanele care asteapta solutii de jailbreak si unlock insa voi relua astazi totul pentru fiecare dispozitiv in parte.

Solutie de jailbreak pentru iOS 4.3 nu exista, pentru versiunile anterioare de firmware gasiti tutoriale aici. Mai jos voi vorbi doar despre posibilitatea de a face unlock a.k.a. decodare.

Inainte de a incepe va spun ca puteti afla versiunea de baseband a terminalului vostru mergand in Settings>General>About>Modem firmware.

  • iPhone 4 – daca ai baseband 02.10.x, 03.10.x sau 04.10.x atunci nu poti face unlock pentru terminalul tau. Lansarea acestei solutii de jailbreak este prioritara insa deocamdata nu se stie cand va fi disponibila.
  • iPhone 3GS – daca ai bseband 05.14.x, 05.15.x sau 05.16.00 atunci nu poti face unlock pentru terminalul tau. Pentru baseband 05.14.x si 05.15.x exista o solutie de a face unlock prin instalarea unui baseband de iPad insa vei pierde posibilitatea de a folosi GPS-ul deci NU recomand aceasta solutie.
  • iPhone 3G – iOS 4.3 nu exista pentru iPhone 3G, insa daca ai baseband 05.14.x sau 05.15.x atunci se aplica situatia descrisa la iPhone 3GS.

Zilele trecute au aparut pe internet mai multe solutii de jailbreak pentru iOS 4.3, va recomand SA NU LE URMATI deoarece pe iOS 4.3 nu functioneaza mobilesubstrate si probabil o buna parte din aplicatiile din Cydia vor fi imposibil de utilizat. Nu se stie cand vom avea o solutie de tethered/untethered jailbreak pe iOS 4.3 insa pana o vom avea va recomand sa ramaneti la iOS 4.2.1.

O solutie de baseband downgrade pentru cei care au baseband de iPad pe iPhone 3G/3Gs va fi disponibila abia dupa lansarea solutiei de unlock pentru iPhone 4 deci veti avea de asteptat inca cel putin o luna/doua sau poate mai mult.