Apple intentioneaza sa licentieze AirPlay producatorilor de televizoare

AirPlay este o functie din iOS 4.2/4.3 care permite posesorilor de iDevice-uri sa faca streaming audio/video de pe terminalul propriu catre un Apple TV 2G sau catre un Mac folosind Banana TV. Apple intentioneaza sa licentieze AirPlay pentru producatorii de televizoare astfel incat acestia sa implementeze tehnologia in propriile produse si noi sa facem streaming catre un televizor exact precum am face catre un Apple TV 2G. Informatia vine de la Bloomberg care citeaza surse apropiate companiei Apple insa deocamdata aceste planuri sunt abia in stadiul de proiect deci va dura ceva timp pana cand vom avea tehnologia disponibila intr-un televizor.

An expanded AirPlay would let users stream programming wirelessly from an Apple mobile device to a TV that carries the technology. That may spur wider use of Apple’s services and devices in consumers’ living rooms.

Imaginati-va ca peste cativa ani veti cumpara un televizor pe care veti putea vedea filme, poze sau veti putea asculta muzica direct de pe iDevice-ul vostru. Daca tehnologia aceasta ar fi implementata in televizoare Apple ar avea extrem de mult de castigat insa Apple TV 2G va deveni complet nefolositor. Personal mi-ar place sa am posibilitatea de a achizitiona un televizor catre care as putea face streaming video a unui clip inregistrat pe terminalul meu sau un televizor pe care as putea afisa un slideshow cu imaginile disponibile in terminalul meu.

Unii promoveaza si ideea de gaming prin AirPlay insa sincer sa fiu nu cred ca o conexiune Wi-Fi ar permite streaming-ul si controlarea fluenta a unui joc. Aceasta licentiere s-ar putea dovedi a fi extrem de profitabila pentru Apple insa deocamdata vorbim despre zvonuri si proiecte.

1 COMENTARIU

  1. AppleTV nu ar deveni complet nefolositor dacă ar apărea televizoare cu AirPlay, pentru că mai are și alte funcții – filmele prin iTunes și, probabil în viitorul apropiat, aplicațiile din iOS.