Apple implementeaza suport pentru placile video AMD in Mac OS X 10.6.7

Noul Mac OS X 10.6.7 este disponibil de cateva zile, multa lume s-a plans de erorile pe care le cauzeaza insa a venit vremea sa lauda putin noua versiune a sistemului de operare dezvoltat de Apple. Desi timp de ani de zile compania nu a oferit in Mac OS X suport pentru placi grafice fabricate pentru PC-uri, iata ca incepand de acum placile grafice AMD au drivere incluse si se speculeaza ca noile iMac-uri ar putea avea aceste modele de placi grafice incluse. Pentru MacBook Pro-urile din martie 2011 noile drivere aduc accelerare grafica nativa pentru placile disponibile in sisteme, desigur tot placi AMD. Iata ce modele de placi grafice AMD sunt suportate de noul Mac OS X 10.6.7 :

ATI Radeon HD 5630 Device ID 0x68D8
ATI Radeon HD 5630 Device ID 0x68D9
ATI Radeon HD 5670 Device ID 0x68D8
ATI Radeon HD 5730 Device ID 0x68D8
ATI Radeon HD 5770 Device ID 0x68B8
ATI Radeon HD 5850 Device ID 0×6899
ATI Radeon HD 5870 Device ID 0×6898

AMD Radeon HD 6850 Device ID 0×6739
AMD Radeon HD 6870 Device ID 0×6738
AMD Radeon HD 6970 Device ID 0×6718

Vestea e buna si pentru cei care instaleaza Mac OS X 10.6.7 direct pe PC-uri deoarece nu va mai fi nevoie de cautarea unor drivere modate pentru placile video.

7 COMENTARII

  1. N-are legătură cu plăcile pentru PC-uri, ci cu cele care pot fi instalate în Mac Pro (unde se instalează în slot-uri de pe motherboard, cam ca la desktop-urile generice, doar că Mac Pro are sertărașe în acest scop) sau vor veni preinstalate în iMac.

    În niciun caz nu are legătură cu piratarea Mac OS X și instalarea pe PC-uri generice (“Hackintosh”), care sunt fapte interzise prin licență și care Apple nu ar avea de ce să le încurajeze!

  2. Am făcut-o eu înainte să trec pe Mac, tot în intenția de a testa, să văd cum e, dar îți zic eu că un Hackintosh nu se compară nici pe departe cu originalul – mai bine încearcă să iei (de ex. de la iRequest) un Mac pentru a-l testa câteva zile, pentru un mic review pe site. Te-ai lămuri mai bine ce-i cu Mac OS X și ce se poate face cu un Mac! 😉

  3. La iStyle.ro acum generatia anterioara de Pro sunt la preturi foarte bune( 20% reducere) , pentru cei interesati si cu posibilitate materiala este moment ce trebuie speculat.

  4. @zaone: De aceea mă gândeam să iei legătura cu noul reseller, de ăia vechi mi-am dat de mult seama că nu le pasă să-și promoveze produsele pe care le au la vânzare (de aia ajung cu stocurile nevândute și dau reducere de 20%). Astfel ajunge și reseller-ul cunoscut și își promovează produsul într-un mediu în care interesul pentru produse Apple este ridicat (iDevice.ro), iar cititorii tăi află și ei chestii noi legate de alte produse care funcționează bine cu iDevice-urile lor!

  5. @Petre: Din reducerea asta se vede bine cu ce adaos comercial lucrează reseller-ii Apple în România – și ne mirăm de ce sunt produsele Apple așa scumpe în România!

    Și este vorba despre MacBook Pro, nu despre Mac Pro (cum se înțelege din post). Mai sper că nu sunt luate “refurbished” de pe la alți reseller-i, cum se mai discutase într-un articol anterior de pe acest site că ar proceda reseller-ii autohtoni!