iOS 4.1 inca are probleme cu setarea alarmei

Duminica am trecut la “ora de vara” si desigur ca un smartphone precum iPhone-ul trebuia sa faca aceasta trecere fara probleme. In mare parte trecerea s-a facut fara probleme, exceptie facand persoanele care au iOS 4.1(teoria se aplica probabil si la versiunile anterioare) instalat deoarece in cazul lor alarma terminalului suna cu o ora mai devreme. Am facut ieri un articol in care va intrebam daca v-a sunat alarma terminalului si toti cei care aveau iOS 4.1 au raspuns ca alarma lor a sunat cu o ora mai devreme decat trebuia, semn ca in iOS 4.1 inca exista probleme mari in ceea ce priveste schimbarea orei.

Desigur ca nu exista nici o metoda simpla de a rezolva aceasta problema deci pentru a putea folosi alarma trebuie sa faceti restore la iOS 4.2.1 unde totul functioneaza fara probleme.

23 COMENTARII

  1. Acesta este prețul pe care îl plătesc cei care nu-și actualizează produsele software (este valabil pentru orice soft) – rămân cu bug-urile aferente vechii versiuni și care au fost rezolvate în versiunile ulterioare ale acelui soft. Ăsta-i mersul în industria IT … de aceea nu înțeleg ce caută în titlul articolului cuvântul “încă” – problemele din 4.1 au fost rezolvate în 4.2.1 și cine vrea un bug fix (nu un workaround gen resetarea alarmelor) n-are decât să instaleze noua versiune de iOS.

  2. @Tigris Regalis: Corect, ai dreptate.
    No offense Zaone dar intradevar articolul nu are nici un sens, e ca si cum ai dezbate un bug al iphone 2G in nu stiu ce versiune de soft.!!
    Apple si-a facut datoria, e treaba fiecaruia pe ce versiune de soft vrea sa stea.

  3. dupa atatea versiuni si 4 generatii de telefoane de abia la 4.2.1 sunt in stare sa repare o problema minora….. poate ca nu vreau sa fac update in fiecare zi ….poate la os 5 nu va mai arata anul corect la trecerea dintre ani……..
    Tigris si Puiu dragii mosului cu fiecare update pe care l-am facut de la 4.0.1 durata de viata a bateriei a scazut…..asa ca nu e tocmai placut……si unde mai pui ca nu folosesc jb…….

  4. @CostinVlad: Imi pare ca gresesti dragu mosului, bug-ul orei a fost reparat inca de la 4.2.1, acum suntem la 4.3.1 iar intre toate aceste update-uri au trecut oarece luni de zile.Ai socotit ca in aceasta perioada bateria ta poate” imbatranii” normal, are oarece ore si cicluri in plus de uzura? N-as da chiar asa vina pe Apple? Iti da cumva impresia ca asa multi incompetenti exista in uriasa echipa de la ei.
    Vorbim aici de Apple si nu de impleticitii de la guvernul amaratei noastre tarisoare!!

  5. Ce nu ati inteles din postul meu? Am 4.2.1 si ceasul meu indica 12:57 si ora normala e 13:57. Unde au rezolvat problema? Duminica indica normal, facuse trecerea la ora de vara. Luni a facut trecerea la ora de iarna, singur.

  6. Cel mai bine folositi pentru alarma PlayAwake(un tweak care perminte setarea unei melodii proprii pentru alarma,din Music Library).Trece si peste setarea de sunet,daca tel. de ex. este dat pe silent,tot va suna alarma la volumul setat din Clock.app(se integreaza direct in aplicatie).
    Nu exista probileme de genul sa nu sune,deoarece trece peste limitari,singurul lucru poate negativ este ca foloseste Mobile Substrate.
    Se poate descarca cu 0.99$ din Cydia,sau “testa” din repo-urile pentru “teste” pe care le aveti.
    Compatibil cu 3.0+->4.0+.

  7. o rezolvare simpla pt mine: am trecut date and time pe auto din settings , am sincronizat telefonul cu itunes si am instalat o aplicatie (pe care ulterior am sters’o din iDeviceul meu), dupa instalare am trecut ora pe manual, am setat ora si data si am obserat ca setand alarma dupa aproximativ 2 minute aceasta functioneaza perfect!!!

    4.1 sync cu itunes si la mine s’a rezolvat problema
    sper sa va ajute

    bafta!

  8. Am nevoie de cateva sfaturi concrete care o mai fi treaz la ora asta poate imi raspunde ca vreau sa pun ceasu sa sune……
    Pe iPad 2, daca nu am instalat nimic pe el….cum pot pune ceasul sa sune?…exact pasii….nu sunt blonda da nu am timp sa stau sa descopar ..
    Stiu ca pot citi pe net…dar mi-e mai usor sa imi comunice cineva…..
    Daca nu se poate….ce aplicatie trebuie sa descarc si daca trebuie sa platesc ceva, sau e si ceva free?
    Astept raspuns ca sa setez alarma…….