iPhone 5 vandut in 100 de milioane de exemplare?

Compania de analiza Asymco a facut un grafic extrem de interesant prin care incearca sa ne prezinte cresterea pe care iPhone 5 o va inregistra anul acesta. Ei au analizat informatiile prezentate de Apple la fiecare conferinta fiscala, au impartit numarul de unitati vandute cu numarul de luni din fiecare semestru fiscal si au ajuns la concluzia ca iPhone 5 s-ar putea vinde in nu mai putin de 100 de milioane de exemplare. Conform teoriei prezentata de cei de la Asymco, fiecare generatie a terminalului iPhone a inregistrat vanzari duble fata de generatia anterioara insa iPhone 5 s-ar putea vinde in 100 de milioane de exemplare, adica exact cate terminale iPhone s-au vandut pana acum in 4 ani de zile.

What I’ve always assumed is that each new version of the iPhone sells twice as many units as the last. This is roughly translated into: each ramp is roughly double the previous ramp (at least on average). The data bears this out. Apple has been very considerate in keeping products on similar cycle times so that we can see this pattern emerge.

E adevarat ca in fiecare an Apple isi intrece recordul de vanzari din anul anterior, asta se intampla inca de la lansarea primului model de iPhone si mai mult ca sigur va continua cu viitoarele modele. E adevarat ca Apple se apropie incet incet de 20 de milioane de terminale iPhone vandute in fiecare sfert fiscal insa eu unul ma indoiesc de faptul ca Apple va vinde 100 de milioane de terminale iPhone 5. Cred ca pana in 2013 Apple va vinde 200 de milioane de terminale iPhone insa nu trebuie exagerate aceste estimari. Da, terminalele iPhone se vand bine deocamdata insa nu cred ca iPhone 5 va fi un “trend setter”.