Decodare permanenta pentru iPhone, Gevey 3G SIM sau ultrasn0w unlock?

De mai bine de jumatate de an posesorii de iPhone 3G/3Gs si iPhone 4 care au instalat iOS 4.1/4.2.1 sau chiar iOS 4.3 au terminalele blocate in retelele de telefonie mobila de la care au fost achizitionate. Dev Team a promis constant ca va lansa o solutie de unlock bazata pe programul ultrasn0w insa pana acum totul s-a dovedit a fi o mare minciuna care a culminat cu declaratia lui MuscleNerd prin care ne anunta ca solutia sa de unlock a decodat o singura cartela T-Mobile pe care o avea el in casa. Avand in vedere aceasta situatie, ce optiuni are o persoana cu un telefon codat? Raspunsul e complicat si voi explica mai jos cateva situatii insa trebuie sa impartim “lumea” in : persoane cu terminale codate in retele straine si persoane cu terminale codate in retele din Romania.

Terminale codate intr-o retea straina.

Daca ai un terminal codat pe o retea straina atunci optiunile tale sunt destul de limitate si din pacate aproape toate necesita investirea unei sume de bani pentru decodare.

1. Poti achizitiona o cartela Gevey SIM 3G care costa 70$ in China sau peste 120$ in Romania insa folosirea sa este ilegala. Nu am vazut pe cineva care sa confirme faptul ca aceste cartele functioneaza in Romania deci trebuie sa aveti extrem de mare grija daca achizitionati o asemenea cartela.

2. Decodare permanenta printr-un server care se ocupa de asa ceva. Afacerea aceasta cu decodarile permanente pentru iPhone a inflorit in ultimele luni in Romania existand foarte multe persoane care se ocupa cu asa ceva. Preturile variaza intre 50 – 150€ in functie de operatorul pe care e codat terminalul. Pentru a face o asemenea decodare trebuie sa platiti in avans o suma de bani si sa asteptati decodarea insa exista 2 necunoscute : persoana careia ii dati banii si faptul ca decodarea se va face. Exista foarte multi “tepari” care pretind ca pot decoda iPhone-uri insa in realitate nu pot face acest lucru si dupa ce le dati banii nu mai auziti de ei. A doua problema sta in faptul ca pentru anumite retele exista o “rata de succes” in ceea ce priveste decodare adica anumite cereri de decodare nu sunt acceptate, terminalele fiind respinse, banii fiind luati de operatori. E un risc foarte mare pe care trebuie sa il stiti.

Ceea ce multi dintre voi nu stiu este ca unii operatori decodeaza terminalele pentru sume foarte mici sau gratuit. De exemplu unii operatori din Anglia sau Spania fac acest lucru insa pentru decodare e nevoie sa sunati la ei de pe o cartela care are credit in acea retea si unii cer ca persoana care a achizitionat terminalul sa ceara decodarea. In fapt aceste decodari costa mult mai putin decat vi se cere voua la un service dar persoana din Romanai care face decodarea este deja al doilea sau al treilea intermediar deci comisioanele se aduna.

3. Astepti ca Dev Team sa lansezeo solutie de unlock pentru iPhone. Stiu ca au trecut atatea luni, stiu ca Dev Team nu da semne ca ar fi in stare de asa ceva, stiu ca toti sunteti frustrati insa daca nu aveti 100€ de dat la cineva care decodeaza terminale atunci nu aveti altceva de facut decat sa asteptati. Daca aveti un iPhone 3G sau 3GS puteti decoda terminalul instaland baseband de iPad insa aceasta metoda duce la pierdeea functiei GPS a terminalului dar puteti achizitiona un modul GPS cu mai putin de 100€ si il puteti conecta la telefon atunci cand aveti nevoie.

4. Vinzi terminalul codat, mai pui niste bani si iti iei unul nou sau second-hand factory unlocked. S-au ieftinit destul de mult terminalele de acest gen si eu unul as prefera sa vand terminalul codat, sa mai pun cativa banuti si sa imi iau altul factory unlocked pentru ca oricum pot face jailbreak la ce versiune de iOS doresc.

Terminale codate pe retele din Romania.

Aici lucrurile sunt foarte simple : daca ai achizitionat un iPhone la pret intreg sau pret standard fara nici un abonament sau optiune in abonament atunci il poti decoda gratuit pentru ca asa spune legea romana. Daca ai achizitionat un iPhone la prelungire de abonament sau beneficiind de vreo oferta atunci : la Orange decodarea costa 100€ iar la Vodafone ar costa 50€ insa de aceasta din urma informatie nu sunt sigur.

V-am explicat tot ce trebuie sa stiti despre decodare in momentul de fata asa ca acum stiti de optiuni aveti si cum le puteti folosi.

82 COMENTARII

  1. Zaone, nu stii nimic de decodarile online facute pe site-uri din strainatate? Nu dau exemple sa nu fac reclama, dar sunt primele care apar cu google. Intreb asta pentru ca pretul unei decodari e intre 24-29 $ inclusiv pentru 4.3 si chiar daca ar fi tzeapa la valoarea asta nu prea conteaza. A incercat cineva?

  2. Și totuși am unlock prin ultrasn0w pe un 3GS cu 4.2.1, fiind diligent și ferind baseband-ul original de la upgrade cu fiecare versiune nouă de iOS, prin utilizarea PwnageTool, care face un custom IPSW cu păstrarea baseband-ului original, deblocabil. Deci mai există o metodă (pentru 3GS), ce-i drept nu la dispoziția tuturor.

  3. Se poate face decodarea permanenta pt urmtoarele retele:

    Franta – Orange
    Polonia – Orange
    Danemarca – 3
    Marea Britanie – Orange, 3, T Mobile, O2, Tesco, Vodafone
    Danemarca – Telenor, 3
    Suedia – Telia
    Irlanda – O2
    Spania – Movistar
    Australia – Vodafone
    Romania – Vodafone

  4. Decodarile la 24-29 $ sunt tepe, o cautare pe google dupa domeniul site-urilor da rezultate de scam si multi nemultumiti. Nu puneti botul la asa ceva.

  5. salut. sunt profan in astfel de chestii asa ca intreb niste oameni care se pricep: care e avantajul – in afara de utilizarea in alta retea – decodarii? ok, platesc vodafone decodarea si am astfel un telefon care se poate utiliza in orice retea. alt avantaj care ar fi? multumesc si scuzati lipsa de informatii din domeniu.

  6. Sau pt cei care au terminalele codate la providerii de telefonie de la noi sa faca portare de numar in reteaua unde este blocat telefonul si gata:)

  7. salutare, eu am telefonul blocat in reteaua sfr(franta)…am vazut ca nimeni nu decodeaza pt ca nu suporta server-ul…am incercat sa-l vand dar nu mai cumpara nimeni si decat sa iau bani putini mai bine il tin pe post de ipod….as face decodare permanenta dar unde?

    decodeaza cineva de pe sfr(franta)?

  8. zaone, am postat fix la acest articol cu decodarea si nu-mi apare ce am scris…rezolva-ti problemele cu site-ul ca scriem degeaba

    hai, la revedere

  9. Desi am mai spus o ma repet…Am decodat definitiv peste 100 de terminale pe forumul tau zaone si nimeni nu a fost pacalit sau a pierdut banii.Procedeul este sigur si precis.Faptul ca la unii operatori se da eroare nu inseamna ca pierzi banii..Si nu cred ca e o afacere din timp ce comisionul este undeva la 15 euro.

  10. Nu exista servere care decodeaza terminale pt o suma cuprinsa intre 50 si 150 euro, se suna la operator si se decodeaza pt 15£ sau 20€.
    Spre exemplu, aca ai un prieten sau o ruda in Marea Britanie, trebuie sa iti cumpere doar un voucher de 15£ de pe care suni si deblocarea se face in 24 ore.

  11. @Poison: Alea sunt sumele cerute pentru decodare.
    @DGsm: A fost un prieten de-al meu zilele trecute pe la tine, mi-a zis ca merge bine afacerea cu decodarile.

  12. @zaone Afacerea merge bine pentru simplul fapt ca sunt serios si incerc sa rezolv toate probleme pe care sunt rugat sa le rezolv.Nu cred ca un profit de 100-150 euro lunar poate insemna ca merge bine.Si mai nou se face si SFR France.
    @Poison daca vrei sa fii sigur zaone iti poate confirma sau unul din clientii care au fost la mine si a vazut serverul de unlock ca el exista…si suporta multe retele si multe modele.Nu doar iPhone.Si daca terminalul nu este cumparat de tine cum poti avea curajul sa suni la ei?in cazul in care provenienta este incerta?Serverul efectiv trece peste verificarile operatorului si pot spune ca undeva la 3% din terminale sunt refuzate datorita provenientei.
    Inca o data tin sa ii multumesc lui zaone pentru ocazia oferita de a va ajuta si cred ca si voi cei care acum le aveti decodate ar trebui sa faceti la fel.

  13. @zaone am inteles, ideea era ca nu am actele cu care s-a cumparat telefonul si am inteles ca orange nu face fara acte:(

  14. Trebuie sa fii nebun sa dai pe o cartela 100$ cand mai pui cativa euro si il faci factory unlocked…. Sunt destule persone care fac asta si nu se pune problema sa fie “tepari”. Deja cred ca a can trexut vremea celor de la Dev Team si nu mai este o solutie sa astepti 6 luni pt un unlock si Jb (asta daca or sa mai acoata ceva)

  15. @Oaky tu nu intelegi ca la unele telefoane nu exista sa dai bani si sa-l faci factory unlocked? De exemplu cele codate pe AT&T SUA.

  16. Am o intrebare, am primit de craciun un iphone 4 dar nu stiu de unde a fost achizitionat (din tara sau din afara),cert e ca mi-a venit cu meniul in chineza si incarcator chinezesc(cred). Am abonament la cosmote si momentan am instalat Cosmote Carrier Bundle, dar vreau sa stiu daca ii pot face unlock permanent la ei gratuit evident?! Stie cineva?

  17. Daca aveti nevoie de servicii de decodare va rog adresati va lui zaone.Si daca poate va spune el cum sa intrati in contact cu mine.Pana una alta nu cred ca acel sim grey este bun… nu isi merita banii.Daca era undeva la 30-40 dolari maxim atunci era ok.Iar dev team ul nu poate si nici nu vrea sa scoata nimic din punctul meu de vedere.Nu de alta dar cand va scoate fie va cere donatii fie va scoate bani din disperarea oamenilor.

  18. @DGsm: Cat ma costa in plus sa iti dau inapoi un 3GS blocat (luat de la tine, evident, si care probabil nu poate fi decodat) si sa imi dai un 3GS neverlocked? 🙂

  19. 108 euro pt SFR Franta si dureaza intre 5 si 8 zile lucratoare. Pentru retelele din Franta lucrurile se misca mai greu. Nu prea avem ce face. Trebuie sa asteptam.

  20. @zaone: era blocat cand a venit, am instalat Cosmote Carrier Bundle din cydia si merge acum, dar cred ca e deblocat doar pe cosmote si doar pt ios actual, daca fac update pierd tot inclusiv unlock?

  21. radu nu aparea in tabel pt ca de abia a fost adaugat in server ca operator; sincer mi-e cam frica sa fac pt ca, am mai spus, francezii sunt cam neseriosi iar perioada de 8 zile (doar zile lucratoare) …. este cam mare pt orice unlock de Iphone. Iar clientii nu au rabdare deloc chiar daca acest tip de serviciu este pt cei care vor sa astepte. Azi am decodat un Orange Franta dupa 3 zile lucratoare de asteptare…ceea ce e f bine.

  22. ce incerc sa iti explic e ca nu stiu daca e luat de la Cosomote, e facut rost telefonul, eu sutn pe cosmote am abonament la ei dar nu mi-am facut abonament sa iau iphone 4, intelegi ? initial cand mi-am taiat simul sa il bag in iphone 4 era blocat telefonu pana am pus carrier bundle

  23. vreau si eu sa-mi decodez iPhone 4 din Anglia la Vodafone. daca poate cineva dintre voi sa ma sune la 07661 sau pe mess la id-ul: an Thanks

  24. Este NOU. are bb 2.10.04 ios 4.1. singura cartela pe care a vazut-o tel asta este abonamentul meu cosmote si am reusit asta downloadand din cydia Cosmote Carrier Bundle, inainte imi zicea ca e blocat

  25. Eu mia am decodat iphonul4 codat pe o retea din anglia si anume “three’ direct la ei,ce e drept a costat cam mult 150 lire….dar a meritat:)

  26. ok, am inteles gresit….cat dureaza decodarea pe SFR si te-a intrebat toata lumea cum te putem contacta dar nu ai raspuns…nu vrei sa castigi bani?

  27. SFR undeva la 20 de zile.
    Pentru a ma contacta va rog intrebati l pe zaone.E impotriva politicii site-ului sa imi las date de contact.Nu fac bani.Va ajut sa decodati telefoanele pe care le aveti pe post de iPod

  28. zaone, daca tot ai deschis subiectul asta cu decodarea lasa oamenii sa ne ajute…..ne trimiti pe un forum unde comenteaza max 2 pers pe zi….tot timpul esti rautacios…nu vindem nimic aici, ne ajutam….chiar m-ai ofticat cu faza asta si dupa ce iti spusesem acum cateva zile ca citesc 99% din subiecte din clipa asta ai pierdut un fan….bafta cu site-ul

  29. Scopul articolului a fost de a va informa in legatura cu optiunile voastre privind decodarea nu de a aduna persoane care fac decodari si care fac aici licitatii cu preturi pentru decodare. Exista forum, exista sectiune speciala pentru bazar si targuiala. Daca nu esti de acord cu asta, e ok, trebuie si ordine in dezordine.

  30. Muscle a recunoscut ce au vrut baieti destepti, trust me 😉 solutia exista insa s’au gandit la faptul ca nu merita “inca’ oferita gratuit.Daca se pot face bani din asta de ce sa fie gratis nu numai romanii au aceasta mentalitate

  31. care este procesul de a face neverloked , de ce nu puten face noi insine de exemplu eu am iphone 4 codat pe sfr frantza si vreau sa fac neverloked fara comisionari , cum fac ?

  32. In primul rand nu-ti mai lasa id-ul de messenger. In al doilea rand, cauta un server de decodari pe Google si vezi ce iti cer pentru a face o decodare. Am impresia ca trebuie doar sa le virezi bani si gata.

  33. Ce naiba tot faceti reclama la site-ul ala? Trebuie sa il cenzurez de tot? Ma spameaza aia incontinuu de vreo saptamana, m-am plictisit de ei.