Tutorial: Untethered jailbreak iOS 4.3.1 pentru iPhone, iPad si iPod Touch folosind redsn0w 0.9.6 rc9(Windows si Mac)

Dupa cum v-am spus deja, solutia de untehered jailbreak pentru iOS 4.3.1 a fost lansata oficial iar prin acest tutorial veti putea face untethered jailbreak pentru terminalul vostru. Din pacate aceasta solutie de untethered jailbreak nu functioneaza si pe iPad 2 deoarece nu exista un exploit functiona insa ea functioneaza pe orice alt terminal indiferent de bootrom/baseband. Daca aveti tethered jailbreak acum pe iOS 4.3.1 facut cu sn0wbreeze atunci veti putea face untethered jailbreak peste el fara a fi nevoiti sa faceti restore in prealabil. redsn0w face si activarea terminalului. Pe iOS 4.3 nu am putut face untethered jailbreak deci numai pe iOS 4.3.1 functioneaza redsn0w.

Iata dispozitivele compatibile cu redsn0w 0.9.6 rc9 :

  • iPhone3GS
  • iPhone4 (GSM)
  • iPod touch 3G
  • iPod touch 4G
  • iPad1
  • AppleTV 2G (PwnageTool only for now)

Pasul 1

Descarcati iOS 4.3.1 pentru terminalul vostru de aici.

Pasul 2

Faceti update la iOS 4.3.1 insa daca aveti nevoie de unlock ramaneti la versiunea curenta de iOS deoarece ultrasn0w nu functioneaza pe iOS 4.3.1! Daca totusi doriti sa faceti update la iOS 4.3.1, sa pastrati baseband-ul si sa faceti decodare cu ultrasn0w atunci faceti un custom ipsw pentru 4.3.1 cu sn0wbreeze folosind acest tutorial, faceti update la el apoi faceti acest tutorial pentru untethered jailbreak. Desi iH8sn0w recomanda folosirea sn0wbreeze 2.4 beta 1 pentru a face unlock, acum spune ca ar trebui sa asteptam noua versiune a ultrasn0w lansata de Dev Team, alegerea e a voastra. Toti cei care au folosit sn0wbreeze 2.4 beta 1 pentru a face tethered jailbreak si unlock pe iOS 4.3.1 nu au avut probleme.

Pasul 3

Descarcati redsn0w 0.9.6 rc9  de aici: [download id=”123, 124″]

Pasul 4

Conectati terminalul la PC. Deschideti redsn0w(daca aveti Windows 7 va recomand sa folositi redsn0w in compatibility mode cu Windows XP), apasati butonul Browse,selectati  ipsw-ul iOS 4.3.1 descarcat la pasul 1 si apasati Next. redsn0w va implementa exploit-ul si va trece la pasul urmator.

Pasul 5

Bifati Install Cydia si apasati next.

Pasul 6

Acum trebuie sa introduceti telefonul in DFU MODE. Mai intai inchideti terminalul, apoi apasati Next si redsn0w va va arata cum sa introduceti telefonul in DFU Mode.

  • tineti apast butonul power 3 secunde;
  • fara a da drumul butonului power apasati si pe butonul Home 10 secunde;
  • dupa ce trec cele 10 secunde dati drumul butonului Power si telefonul ar trebui sa fie deja in DFU Mode iar redsn0w va incepe sa implementeze exploit-ul.
  • Daca totul a functionat si jailbreak-ul a fost implementat atunci ar trebui sa aveti imaginea aceasta afisata in redsn0w.

Pasul 7

Daca totul decurge bine ar trebui sa aveti un iPhone jailbroken si functional.