Video: Cum sa activezi video mirroring pe iPad

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=X3l7aXW0wxE[/youtube]

Video mirroring este o noua functie din iOS 4.3 care permite posesorilor de tablete iPad 2 sa transpuna imaginile de pe ecranul tabletei pe ecranul unui monitor folosind un adaptor HDMI. Aceasta functie exista si pentru iPhone 4, iPod Touch 4G sau iPad insa este limitata in anumite aspecte datorita hardware-ului inferior. Un belgian a reusit totusi sa depaseasca limitarile impuse de Apple si sa activeze video mirroring-ul pentru iPad in cativa pasi simpli. Interesant este ca video mirroring-ul functioneaza atat cu adaptorul HDMI cat si cu cel VGA iar pasii de mai jos ar putea fi teoretic folositi pentru a activa video mirroring si pentru iPhone 4 sau iPod Touch 4G.

  1. Instalati iOS 4.3 pe iPad si faceti jailbreak, aveti tutoriale aici.
  2. Conectati-va in file system-ul din iOS cu ifunbox, WinSCP, Cyberduck, etc si navigati catre system/library/coreservices/springboard.app;
  3. Copiati in calculator fisierul K48AP.plist;
  4. Folosind un editor text pentru fisiere .plist(recomand un Mac cu text editor-ul default) adaugati linia de cod display-mirroring cu tipul boolean si setati-i valoarea YES.
  5. Puneti fisierul modificat in acelasi folder de unde l-ati descarcat si resetati tableta. Cand reveniti ar trebui sa puteti face video mirroring.

Observati ca in clipul de mai sus exista un usor lag la receptionarea comenzilor de catre tableta si hardware-ul inferior ar putea fi de vina. Pe iPad 2 nu exista asemenea lag deci nu ar trebui sa aveti nici o problema. Puteti incerca sa activati functia pe iPhone 4 sau iPod Touch 4G si daca reusiti lasati un comentariu. Video mirroring-ul ar trebui sa mearga atat cu adaptorul AV cat si cu cel HDMI.