Video Tutorial: Cum sa activezi gesturile multitouch si blocarea orientarii ecranului pe iPhone si iPod Touch

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8vj3UdA5ZlI[/youtube]

Clipul de mai sus prezinta pasii pe care trebuie sa ii urmati pentru a activa gesturile multitouch si posibilitatea de a selecta functia pe care o indeplineste butonul silent a terminalelor voastre. Tutorialul ar trebui sa functioneze pentru iPhone si iPod Touch compatibil cu iOS 4.3 insa nu va pot garanta 100% ca va merge pe iPod Touch. Fie urmati instructiunile din clipul de mai sus, fie pe cele de mai jos, veti ajunge la acelasi rezultat. Pentru iPad folositi acest tutorial.

Inainte sa va apucati de tutorial salvati toate fisierele si fiti prudenti, e posibil sa gresiti un pas si totul sa nu mearga iar terminalul sa nu porneasca si sa necesite restore. Nu am testat personal acest tutorial.

1. Conectati-va la fisierele de sistem ale terminalului vostru folosind ifunbox, WinSCP, Cyberduck, etc si copiati in calculator urmatoarele 4 fisiere :

N90AP.plist in /System/Library/CoreServices/SpringBoard.app/

General.plist in /Applications/Preferences.app/

Settings.plist in /Applications/Preferences.app/

com.apple.springboard.plist in /var/mobile/Library/Preferences

2. In acele 4 fisiere va trebui sa faceti cateva modificari pentru a activa gesturile multitouch si optiunile pentru butonul Silent.

In N90AP.plist veti adauca liniile de cod :

<key>multitasking-gestures</key>

<true/>

In com.apple.springboard.plistveti adauca liniile de cod :

<key>SBUseSystemGestures</key>

<true/>

Ultimele 2 fisiere nu le veti modifica, ci le veti inlocui cu cele descarcate din aceste link-uri : General.plist, Settings.plist. Descarcati fisierele din link si le copiati in terminal in locatiile prezentate de mine la pasul 1.

3. Dupa ce inlocuiti fisierele resetati dispozitivul vostru si ar trebui sa aveti tot ce va trebuie. Teoretic pasii ar trebui sa functioneze si pentru iOS 4.3.1.

33 COMENTARII

  1. Sal , imi poti spune si cu ce editezi fisierele . Am deschis cu notepad ++ dar arata cam ciudata. Tu ce folosesti ? Mentionez ca am win7 . Textwrengles nu merge la mine

  2. Zaone ai idee ce sa intamplat cu facetime si unde a disparut?? Am un iphone 4 cu 4.3.1 pe el. Inainte o puteam folosii , acum unde e??

  3. ati observat ca 4.3.1 mananca mai mult ram? fara nimic in background, proaspat restartat, cu ajutorul sbsettings am observat ca am liber 335-338mb, pe cand inainte pe 4.2.1 aveam 360-367 mb …

  4. pe iphone 3gs. 4.3.1 . nu gasesc N90AP.plist in /System/Library/CoreServices/SpringBoard.app/ ..am doar N88AP.plist ….care o fi problema ?

  5. Nu cumva recupereaza ramii ulterior prin eficientizarea aplicatiilor? De ex. mie pe 4.2.1 Tapatalk (neoriginal) imi consuma cca 2-300 MB, deci mai ramaneam cu vreo 30-40 chiar daca mai aveam doar IM+ activat (ala nu ia mai mult de 30-40).

  6. N90AP.plist acest fisier se poate modifica numai de pe mac… am doua intrebari, una tine de topic: exista cumva vreun tweak in cydia care sa-mi activeze lock orientation, gesturile multitouch deja le am..
    una offtopic: caut o aplicatie care sa-mi contorizeze traficul la internet si sa ma anunte, sa pot sa-l setez la o limita sau ceva de genu, DataMan nu mi-a functionat cum trebuie si aseara cand am intrat sa ma uit in aplicatie cred ca atunci s-a activat si mi-a aratat tot ce consumasem (nu m-a anuntat din timp nu nimic), si cand m-am uitat la costuri suplimentare trecusem de limita de factura de mult timp… sau o fi de la backup-ul telefonului, am facut la un mom backup de la niste setari anterioare, si nu am mai intrat in dataman dinainte

  7. Nu exista tweak.. dar probabil vor face in curand. DataMan trebuie pornit dupa un restart al telefonului altfel nu merge. Eu m-am folosit fara probleme de aplicatia asta si o recaomand.

  8. Imi apare doar blocarea orientarii dupa restart. Am incercat sa editez de pe windows si din iFile dar se pare ca nu raman salvate modificarile in cele 2 fisiere.