Apple, iPhone 5 si lansarea din iunie

Azi dimineata au aparut informatii care indicau faptul ca iPhone 5 ar urma sa fie lansat in luna iunie in urma unor prezentari succesive tinute de Apple. Informatia venea de la un ziar din Coreea de Sud care ar fi citat un oficial al operatorului de telefonie mobila SK Telecom. Mie unul lansarea in luna iunie mi se pare mai mult ca sigura insa cei de la The Loop au venit in acesta seara cu un articol care infirma acel zvon. The Loop citeaza o “sursa” din interiorul Apple care declara ca iPhone 5 nu va fi lansat in iunie ci defapt in toamna acestui an sau poate anul viitor.

Reports on Tuesday suggest Apple will unveil the iPhone 5 at the end of June. This is not true. My sources said today that rumors of an iPhone 5 release at the end of June were completely false. The rumor started on a Korean site, translated by MacRumors, and that Apple had confirmed the news. Doesn’t it seem strange to anyone else that Apple would confirm the release of the iPhone 5 in Korea before confirming it in the U.S.?

The Loop a pornit primele zvonuri legate de aceasta lansare intarziata a iPhone 5 si acum vine sa demonteze articolul din Coreea de Sud. Poate ca acel articol era fals insa mie mi se pare destul de interesanta atitudinea celor de la The Loop care vin repede sa infirme informatiile. Sa incerce oare Apple sa ia atentia de la iPhone 5 prin aceste zvonuri? Stim cu totii ca incepand cu luna iunie vanzarile pentru iPhone o iau “la vale” pentru ca urmeaza lansarea unui nou model iar anul trecut Apple a grabit lansarea iPhone 4 datorita prototipului prezentat in luna mai de Gizmodo.

Zvonurile acestea se bat cap in cap si imediat ce apare unul care indica o lansare in iunie, apare altul de la o publicatie cunoscuta care infirma informatia si merge pe varianta lansarii in toamna. Eu unul raman increzator in lansarea din iunie si cred ca iPhone 5 va fi un fel de iPad 2 sau iPhone 3GS, adica o concentrare pe putere de procesare mai buna si nu pe functii noi.

5 COMENTARII

  1. Funcțiile noi vor veni cu iOS 5 și noul serviciu MobileMe, care va fi probabil prezentat în toamnă cu noile iPod, când va fi lansat probabil și noul iPhone. De aceea, mă îndoiesc că va fi lansat noul iPhone în vară și toate zvonurile par să confirme lansarea lui în toamnă.

  2. eu sunt de parere ca sansele cele mai mari sunt ca apple sa prezinte si noul iphone 5 alaturi de ios5 la conferinta din iunie, dar probabil vom avea o data de lansare mai tarzie, aproape de toamna, sau chiar in toamna. ar fi aiurea sa prezinte ios 5 pe iphone 4 si pe urma sa lanseze si iphone 5 in toamna cu anumite functii care pe generatiile anterioare nu vor fi disponibile. este aproape imposibil ca apple sa nu aduca ceva nou in iphone 5, care il va diferentia de generatiile mai vechi (si nu ma refer la hardware, ci la functii care vor fi implemenatate doar in i5)

  3. @Rosu Costin: Și totuși zvonurile indică toate o lansare în toamnă sau la anu’ (ceea ce eu înțeleg că se referă la anul fiscal următor, care la Apple începe la sfârșitul lui septembrie). Și se mai știe că WWDC 2011 va fi doar despre software. Deci nu văd de ce ar mai fi luată în considerare varianta cu noul iPhone prezentat la vară. Nu mi se pare deloc ciudat ca iOS 5 să ruleze pe iPhone 4, după cum și iOS 4 rulează pe 3GS.

    Iar ca elemente de diferențiere ale noului iPhone eu văd performanța sporită datorată procesorului A5, precum și suportul pentru funcțiile din noul MobileMe care probabil va fi lansat în septembrie, cu noile iPod-uri (și probabil simultan cu noul iPhone).

  4. toate sunt doar zvonuri si speculatii, noi doar ne dam cu parerea.
    da, e logic sa ruleze iphone 4 ios 5, asa cum o sa il ruleze si 3gs-ul (sa speram ca nu cum ruleaza 3g-ul ios 4 🙂 ). eu ma refeream la prezentarea noilor functii and stuf…
    ma rog…vedem la momentul acela cum vor sta treburile 🙂

  5. de lansarea lor nu pot eu. :-j oricum, sunt sigur ca nu o sa dispun de suma necesara sa-mi pot cumpara un iphone 5…. de abia am reusit sa-mi strang bani de un iphone 3GS neverlocked acu vreo 2-3 luni, acum as vrea un iphone 4, dar nu-mi permit…. 5-ul probabil o sa reusesc sa-l achizitionez peste un an, poate 2