Sondaj: Cat platesti lunar pentru a achizitiona aplicatii din AppStore?

Acum aproape jumatate de an am facut un sondaj prin care va intrebam cati bani cheltuiti lunar pentru a cumpara aplicatii din AppStore. Atunci peste 66% dintre voi au raspuns ca nu cumpara nici un fel de aplicatie din AppStore si doar 1% au recunoscut ca platesc lunar intre 30€ – 50€ pentru aplicatii din AppStore. Pentru unii rezultatele nu au fost deloc surprinzatoare avand in vedere tara in care traim insa pentru dezvoltatorii romani de aplicatii situatia nu e prea fericita. Avand in vedere ca a trecut atat de mult timp si numarul vizitatorilor acestui site s-a dublat, va intreb din nou … Cat platiti lunar pentru a achizitiona aplicatii din AppStore?

Nu conteaza din ce AppStore cumparati aplicatiile, daca le cumparati din US atunci faceti o conversie in euro a sumei. Va rog sa raspundeti in numar cat mai mare, feedback-ul vostru conteaza.

[poll id=”46″]

79 COMENTARII

  1. Sincer…dak unii ne ofera o sansa sa descarcam aplicatii free cind ele sunt cu bani in AppStore…cum sa mai fiu nebun sa platesc… :d :)) …multumim pt voting Zaone…eu unul fac parte din cei ce nu da nici-un ban pe app…multumim mult celor de la DevTeam pt JB!!!!!

  2. @Giulia & @vlad: Probabil că sunteți din “același aluat” ca și politicienii noștri, adică din tagma “de ce să nu fur dacă pot” și “cine muncește cinstit e fraier”. Exportând mentalitatea asta găunoasă, am ajuns toți românii să fim priviți ca “mărul putred” al Europei pe care toți îl evită.

    Probabil sunteți mândri de halul de țară în care stați. Felicitați-vă reciproc cu guvernanții noștri pentru această realizare!

  3. Sincer pana nu demult nu cumpărăm aplicații dar de când a ieșit iOS 4.3 si mia luat 3 ore sa ii fac restore (cred ca am dat peste toate erorile posibile ale iOS-ului) mam hotărât sa cumpăr si sa vanez aplicații reduse. Nu e chiar asa de mult 50 lei pe luna cheltuiți. Singurul lucru care îmi lipseste e igo restul tot ce foloseam când aveam JB acuma le am cumparate.

  4. Multi se ascund dupa instalous, dar daca iti place un produs este bine sa il si sustii, eu le iau de pe instalous, vad cum este, daca mi-l permit il cumpar, mi se pare ceva mai corect din punct de vedere al userului.

  5. Tigris are dreptate.Asta e mentalitatea romaneasca.Sunt care dau 500 E pe un tel insa 79centi pt o aplicatie e prea mult.Da dar cine are telu cel mai bengos.

  6. Cei care nu platesc 79 centi pt o aplicatie dar au iphone, e clar ca au un iphone luat de la “baeti”, codat pe cine stie ce retea pt care au strans 14-15 mil intr-un an, doar ca sa ii vada lumea cu telefon cu mar.

  7. Aplicatiile pe care stiu ca le voi folosi mereu (ex: igo, camera+, shazam, soundhound, etc.) le platesc, iar jocurile, care dupa ce le termin nu ma mai intereseaza, le iau de pe installous.

  8. Eu cred ca depinde de aplicatie,ce-a mai scumpa aplicatie care am platit-o este Navigon,a costat 45euro cand a fost la redurere pentru 3 zile 50%.
    Nu de foarte mult timp a fost actualizata si pentru iPad si cred ca a meritat investitia.
    Pe 20 o sa imi ajunga si mie iPad-ul si am deja vreo 30 aplicatii pentru iPad cumparate,cam toate jocurile de la Gameloft si Electronic Arts,le-am cumparat cand au fost reduse la 0.79,plus cele universale care le-am cumparat anii trecuti.
    Deci cred ca intre 1-10 euro pe luna platesc pentru aplicatii deoarece in acest moment am cam tot ce imi trebuie 🙂

  9. Am cumparat un iphone 4 in decembrie 2010 neverlocked. Din prima zi am cumparat toate aplicatiile care imi sunt de folos, plus niste jocuri. Nici la ora actuala nu i-am facut jailbreak (si nici nu intentionez) si am iOS 4.3.1. Am cumparat absolut toate aplicatiile. (am vreo 2-3 free din totalul de 87). Si eu sunt unul care sunt de acord ca developerii de aplicatii trebuiesc ajutati prin a le cumpara aplicatiile. Deci, platesc cam 1-10 € / luna pt. aplicatii.

  10. eu nu am o suma fixa ca sa zic asa, nu ma pot incadra in 1-10EU sau 10-30EU. totusi cumpar aplicatiile pe care le folosesc, chiar si cateva jocuri, insa ma folosesc si de installous pentru igo si apliactiile pe care doar le incerc sau care nu imi sunt chiar folositoare. acum nu sunt nebun sa platesc fiecare joc pe care il incerc si sa il sterg in 5 minute

  11. eu nu-mi permit sa cheltui mai mult de 3€ ptr aplicatii lunar. nu am bani! consider ca asa sunt si majoritatea romanilor care au iphone. nu-si permit mai nimic din cauza saraciei. in plus jailbreak-ul rezolva problema asta gratis. poti avea ce aplicatie doresti odata cu jailbreakul.

  12. Dupa ce apple mi-a blocat de mai multe ori banii din cont [cumparam ceva de 0,79 euro si imi lua 8,41 ron de 3 ori la operatiune..deci 25 ron penur o aplicatie de 0,79 euro] am hotarat sa intru in randul “normalitatii” si sa folosesc instalous. Bineinteles banii veneau inapoi cum trebuie dar dupa o luna…nu ma incanta asta

  13. Folosesc Installous 🙂 ! Vreo problema ?:) Nu cred ca din cauza mea acum developerul va “muri” de foame ! De restu nu-mi pasa !Cine vrea sa cumpere sa o faca , cine vrea sa o ia gratis sa o faca ! Deci fara polemici ca nu va influenta cu nimic treaba asta !

  14. Mi-am cumparat iPhone atunci cand au fost acceptate cardurile de debit pentru conturi pe appstore adica in dec 2008. Pana atunci am fost fidel seriei P de la Sonyericsson tocmai pentru sutele de aplicatii descarcate. De atunci am descarcat aproape 2500 de app.pentru iPhone si iPad , majoritatea gasite prin app. de reduceri (deci prin munca 🙂 ) Cu toate acestea am cheltuit cca 300 euro in ~2,5 ani deci cca 10 euro/luna. Ar mai fi de spus ca suma ar trebui impartita la 5 iPhone si un iPad.

  15. Nu va mai certati! Ce luati free e foarte putin fata de ce este pe piata si de multe ori ce e free e un joc care are cateva niveluri, restul trebuind sa fie cumparate, exact ca la un joc demo pentru PC. Sunt de acord cu cumpararea, pentru cei care isi doresc neaparat sa termine jocul, nu e vorba ca suntem romani sau nu, la fel fac si nemtii:-)

  16. Atata timp cat nivelul de trai este cum este in Romania, fiecare este liber sa aleaga daca plateste sau nu o aplicatie atata timp cat exista aceasta posibilitate … in alte tari nu se pune accent pe pretul unei aplicatii pt ca au alt nivel de trai … daca aveam si noi preturile care le au americanii la produsele Apple, poate altfel era situatia, dar atata timp cat la emag un ipad e aproape dublu fatza de cat costa in america, atunci cred ca se compenseaza prin aplicatiile crackuite … so nu stiu dc unii ii condamna pe altii ca fac jailbreak ca sa instaleze aplicatii free… fiecare dupa posibilitati … nu cred ca appstore sta in achizitiile care se fac din romania :))

  17. da la sărăcia asta pe care dați mai toți vina de unde aveți bani sa va luați iphone si iPad? daca nu aveți bani, n-ar trebui sa ii păstrați pentru mâncare sau ceva? pâine cu parizer scrie pe voi la cum va lamentati unii, dar măcar aveți telefon sau tabletă…

  18. @MSIv si Tigris Regalis poate va fac astia statuie de la Apple sau cei care fac aplicatii pt ca le cumparati voi :)) daca nu erati voi sigur nu mai exista Appstore ca dadeau faliment :))

  19. Mi se pare incredibil cat potential conflictual au concetatenii nostrii. Parca era o intrebare despre cat cheltuie fiecare pe aplicatii si nu despre situatia socio economica a romaniei . Daca pe un site de hobby ajungem sa ne porcaim ce sa mai spunem de alte zone incomparabil mai incinse ale societatii.
    Castiga cineva ceva din asta?

  20. In sua muncesti o saptamana jumate ca sa-ti cumperi Iphone pe cand in Romania muncesti 3 luni. Is curios cate venituri furnizeaza AppstoreRO, probabil 1 % din total. Hai sa nu intram in detalii, vedeti aia de sus (boc cu satra lui). Daca va permiteti si vreti sa fiti usa de biserica, cumparati tot Appstore-ul, dar nu ii atacati pe altii. Eu unul imi permit, dar nu am sa dau niciodata bani pe aplicatii atata timp cat sunt free; nu sta gameloft-ul in noi, romanii.

  21. @Mostwnted: Nivelul de trai este cum este și din cauza furăciunii foarte răspândite în RO – cum să câștigi onest cu o afacere dacă autoritățile, clienții și diverși șmecheri te fură pe toate părțile? Cum să se ridice această țară dacă sunt atâția care se așteaptă să primească totul gratis, fără să dea nimic în schimb – cum să crească din nimic?

    Iar din faptul că te mândrești cu propria imoralitate îmi dau seama că tu ești din aceia obișnuiți cu ciordeala din toate părțile – nici nu-i nevoie să spui că ești tuciuriu, fapta-ți este precum ți-e sufletul!

  22. Stai linistit, MSIV, te inteleg. Fii tu corect intr-o tara de corupti. Nici o problema, poti sa-mi sari in cap. AIci vorbim de appstore, dar daca te uiti in calculatorul tau TOT e piratat.Arata-mi ca ai licenta la windows si la toate programele din calculatorul tau. La dezvoltatorii de jocuri/programe/ sau la artistii care fac muzica nu te gandesti ? Hai sa nu facem polemica, si sa ne luam la bani marunti.Rezumati-va strict la subiect: cati bani cheltuiti pe aplicatii ?

  23. @eqro: Păi normal că în SUA e mai ieftin, acolo nu trebuie să calculeze ca și costuri: furăciunile, șpaga, impozitele aiurea care se schimbă de mai multe ori pe an! Cât timp te complaci să ciordești munca altora, să n-ai pretenții să fii răsplătit cu salariu mare și prețuri mici – ar fi și culmea!

    Dacă ai tupeul să consideri că aplicațiile ciordite sunt free, atunci și telefonul tău să fie la fel de free pentru cei cu iuțime de mână! 😛

  24. Pai tocmai pentru ca sunt oameni ca Tigris si MSIv, exista AppStore. Si tocmai pentru ca exista AppStore, exista Installous. Deci daca nu ar fi oameni care cumpara, nu ar fi aplicatii deloc. Ai putea sa te p!$! in sus si tot nu ai avea ce sa instalezi pe telefon!
    Eu, personal, mi-am luat iPhone 4 neverlocked, il tin de 7 luni updatat la zi si abia ieri i-am facut jailbreak (si asta pentru ca m-am apucat sa-i fac unui prieten jailbreak si aveam deja custom ipsw facut, ca altfel nu ma apucam) si nici nu am instalat Installous. Am facut JB pentru ca imi ofera un control mai mare asupra terminalului, nicidecum ca sa iau aplicatii “moca”.
    Revenind la topicul articolului, cred ca ma incadrez la 30-50€ pe luna. In ultimele 2 luni am cumparat de ~300€ (iPhone & iPad), dar nu mai achizitionasem nimic de prin octombrie, anul trecut.

  25. @Tigris Regalis nu ma mandresc cu propria imoralitate dar faci niste analogii de te doare capul … nu sunt obisnuit cu ciordeala dar nu-mi spune tu mie ca (vorba lui egro) tu ai totul cu licenta in calculator si cumperi orice soft … sa fim seriosi … te mandresti si te lauzi atata ca dai 79 centi pe o aplicatie, critici pe toti ceilalti care probabil nu au atatia bani ca tine sa dea pe nu stiu ce aplicatie si gata daca toti ar face ca tine romania ar scapa de situatia in care se afla acum … nu mai fa comparatia cu politicieni si cu cei care ne conduc … traim intr-o tara in care totul e corupt si nu ai cum sa rezolvi tu, care cumperi o amarata de aplicatie, ce se intampla in romania … nu are rost sa stai sa te framanti pt ce se intampla in tara asta … te felicit ca platesti aplicatiile … ejti tare, dar nu te astepta sa-ti facem statuie si sa ne uitam la tine ca la un zeu si sa ne simtim vinovati ca noi nu suntem printre cei care dau bani pe aplicatii … daca cei de la apple nu au un sistem in care sa testezi intai aplicatia sa vezi daca-ti place, nu sa dai banii pe ea si sa fii dezamagit cum a fost cu jocuri gen “death rally” …

  26. in toata discutia asta intrebarea ar trebui sa fie Cat TVA plateste Apple statului roman?? astfel incat unii cetateni ca astia de mai sus sa se lamenteze atata la discutia “am platit sau am furat…”

  27. @Tigris Regalis, Sa fie asa telefonul meu. Cumparam altul. Daca unu instaleaza aplicatii crack-uite, asta nu inseamna ca e om slab, tigan etc. Nu poti sa judeci un om dupa aparente asa ca tot ce s-a discutat aici e egal cu zero. Bafta!

  28. @mostwanted
    Pe logica asta poti merge si cand arunci o hartie pe strada… Ce? E doar o hartie! Sunt milioane de hartii peste tot, nu?
    Nu salvezi planeta daca cumperi o aplicatie, dar poate iti schimbi putin mentalitatea de “roman obosit” vesnic sarac. Daca nu iti permiti, nu-ti lua, de ce sa furi? Daca nu ai bani de merdenea, spargi tejgheaua si o iei? Oricare de aici ar fi deranjat sa fie furat, chiar si de treij’ de mii (0.79€)

  29. @mostwanted
    Nu mi-o lua ca pe o jignire. Vorbesc la persoana a II-a singular, la modul general, nu cu tine, in caz particular

  30. Pentru mine jailbreak inseamna sa optimizez telefonul pe placul meu. Cele mai multe aplicatii le incerc prima oara varianta gratuita, iar apoi daca aplicatia este de folos, le descarc din appstore varianta contra cost. Parerea mea este daca clientii ar avea posibilitatea de a putea incerca aplicatiile macar pentru o saptamana, dupa aceea s-ar vinde mai usor. Multe aplicatii de pe diferite siteuri sunt folositoare, dar din pacate apple le refuza, iar cu asta obliga oamenii sa caute altundeva, iar cautand se gasesc programele hackuite si normal ca toata lumea incearca una si alta. Sunt tweakuri pe care le consider folositoare, as da bani pentru ele ca le-as folosi dar nu le gasesc oficial. Am avut jailbreak pe tel dar l-am dezinstalat ca am observat ca consuma aproape trafic dublu la navigare pe internet si nu merge ok. poate la mine e problema dar prefer sa functioneze tel, decat sa am o gramada de prostii pe care le folosesc foarte rar ai sa am un tel cu care sa ma enervez toata ziua.

  31. Am uitat sa spun ca la o firma asa de renumita si serioasa ca apple ar fi ok si o posibilitate de a cere inapoi bani (in 48 ore), daca ceva nu este in regula

  32. @icetkk cum sa compari o aplicatie cu o merdenea? :)) aici este vorba de a alege de a plati ceva ce poti lua si gratis … daca te duci la un magazin de ziare de exemplu, iar unu vinde un ziar care il gasesti si gratis, ai posbilitatea sa dai bani pe el sau sa-l iei gratis … nu vad dc atata critica cand aplicatiile gratuite si crackuite sunt la tot pasul … daca nu aveam de ales poate dadeam bani pe ele, dar asa? si 90% din aplicatii te joci o zi, doua apoi gata … cumparati cei care vreti, dar cand aveti posibilitatea sa le luati gratis … e alegerea voastra ce faceti cu banii si pe ce ii dati

  33. Mostwnted si eqro, eu am windows cu licenta, office la fel, voi trebuie sa intelegeti ca sunt oameni care respecta munca altora si isi permit sa faca asta, daca voi aveti mentalitatea aia de taran roman(de ce sa platesc daca pot sa fur) e treaba voastra. Pot sa bag mana in foc ca aveti iphone luat de pe okazii codat pe cine stie ce retea pentru care ati strans bani 1 an. Ma, daca toti ar fi ca voi, nu ar mai face niciun developer aplicatii. Dar voi sunteti cel mai bun exemplu de roman tipic, dupa ce ca va luati ceva ce nu va permiteti, mai furati si pe urma aplicatii. De aia ne numesc toti prin afara tigani si hoti.

  34. Daca exista posibilitatea de a testa o aplicatie pentru o perioada, avand toate functiile active, prefer sa o descarc de pe AppleStore si daca imi place sau imi este utila, cu siguranta o voi achizitiona.
    Pe de alta parte, cu ajutorul Cydia (JB) am acces la anunite tweek-uri ce nu sunt disponibile in AppleStore. Daca am posibilitatea de a descarca anumite aplicatii, folosind Installous, in scopul de a testare, cu siguranta voi testa aplicatia inainte de a o achizitiona din AppleStore.
    In cele din urma, consider ca e mai sanatos, atat pt producatori/dezvoltatori cat si pt utilizatori sa sa achizitioneze si foloseasca aplicatiile dorite chiar daca au un anume pret.

  35. @xxz jura-te ca ai dat bani pe office? :))) poate faci bani cu el sau ai firma, altfel nu-mi explic sa fii atat de naiv si respectuos (ca sa nu zic altcumva) incat sa dai bani pe office … ce bn ca v-ati gasit voi sa ne criticati si sa insultati … chiar acum o sa-mi cumpar office cu licenta (looolllllz) … yo nici nu am dat bani pe iphone …l-am castigat la un concurs :))))) haha … dc sa dau bani pe aplicatii daca pe telefon nu am platit nimic? ar mai fi si culmea sa fiu atat de fraier sa dau niste bani pe ceva ce deja au facut altii si le-au crackuit … si daca nu ar fi jailbreak si posibilitatea de jocuri cracked as renuntza la iphone …

  36. Mihai :

    Trebuie sa ai un card de debit sau de credit indiferent. Intri in Itunes de pe calculator si iti faci un cont cu user su parola, sa dai o adresa de mail valid, dai datele cardului si gata. Cred ca te taxeaza prima oara cu cativa lei si ai un cont in care se salveaza automat tot ce achizitionez.
    Daca vinzi telefonul si iei altul daca intri cu aceeasi cont pe itunes poti sa le transferi si pe tel nou.

  37. si eu am windows cu licenta, am xp, vista, 7, pe 32 sau 64, prin facultate (ASE) si un laptop care a venit cu windows 7 si office 2010 preinstalate, originale, cu licenta.

    nu am pretentii de statui, nu asta a fost scopul meu. Normal ca si eu am softuri blatuite in PC, mp3-uri, filme… nu sunt ipocrit sa zic ca nu am si nici nu am spus ca tot ce am e cu licenta. Doar ca in ultima vreme incerc pe cat posibil sa limitez acest fenomen. Ma duc la cinema sa vad vreun film care mi se pare interesant, mai cumpar vreun CD cu muzica din cand in cand, desi as putea sa vad orice film acasa de pe torrente si melodiile de pe cd cel mai probabil ca le aveam deja in calculator inainte sa cumpar discul.

    pentru soft pe PC caut mereu o alternativa free/open source inainte sa recurg la varianta piratata. Ca fapt divers, de la inceputul anului de gratie 2011, de cand mi-am schimbat laptopul, nu am instalat pana acum nici un soft piratat.

    ce vreau eu sa zic este urmatorul lucru: eu nu sunt nici un sfant, am si eu muzica/filme, continut “piratat” pe calculator, dar macar constientizez ca nu e un lucru ok si nu strig sus si tare cu orice ocazie, cu o mandrie pe care nu o inteleg, ca “nu dau bani pe kestii daca le pot obtine gratuit; ce, sunt prost?”. De multe ori, raspunsul la intrebarea asta este afirmativ pentru multi…

    Concluzie: mi-am spus punctul de vedere, nu am atacat pe cineva anume, lasati-ma in pace si nu mai faceti referiri la mine. Fiecare e destept in felul lui, fiecare isi poarta singur de grija, fiecare raspunde (sau nu) de faptele lui.

  38. aplicatiile pe care le folosesc le-am cumparat, cea mai scumpa a fost igo romania 15 euro.
    si ptr a nu intreba, am windows cu licenta si pe desktop si pe laptop, am licente de office pe ambele,
    cel putin mie asa mi se pare corect fata de cei care au muncit la ele

  39. Mostwnted, da este pentru firma. Dupa limbaj si mentalitate cred ca esti un copil de 16 ani, da, d-ala cu freza cu perciuni legati de mustata si blugii rupti in genunchi, care scrie cu y in loc de i si sta 3 sferturi din zi pe messenger scriind cu “uoz”. Daca tu nu iti permiti sa platesti o aplicatie sau un telefon si esti un taran prost cu probabil unul din parinti plecati prin Spania/Italia, nu inseamna ca astia care platim aplicatiile suntem fraieri. Fraier esti tu, ca nu realizezi ca daca toti ar fi ca tine nu ar mai exista nici o aplicatie, niciun developer nu ar mai lucra nimic si atunci ai ramane cu iphone-ul ala castigat cu safari si cu maps pe el si atat.
    Imi cer scuze fata de zaone si ceilalti cititori pentru limbajul “colorat”, dar cand vad atata “rromanism” in unii nu pot sa ma abtin.

  40. Felicitari celor care respecta munca dezvoltatorilor de aplicatii ! Cine lucreaza la McDonalds nu va intelege asta pentru ca nici managerul nu il respecta pe acesta pt efortul depus.

    Installous este la putere, dar macar aplicatiile din Cydia le cumparati ? Incepeti sa aruncati cu noroi cand un developer nu face aplicatia compatabila cu noul soft, dar cum sa o faca, cand o cumpara 1000 persoane, dar o folosesc 100k ? (iBlueNova)

  41. Xxz yo nu am jignit pe nimeni … tu ejti ala care jignesti … citeste contextul in care am folosit cuvantul fraier … am zis ca as fi yo fraier daca as da banii pe appstore cand le pot lua gratis … nu ca ceilalti sunt fraieri ca platesc pt aplicatii … daca te simti e problema ta si jignesti … so fuck off cu prelegerile tale si citeste de 2 ori inainte sa jignesti …

  42. Poison +2
    Mostwanted, nu compar aplicatiile cu merdenelele (pentru numele lui Dumnezeu, esti cr37!n sa crezi ca fac asta?), ci dadeam un alt exemplu asemanator de furaciune, pentru ca ce zici tu ca e gratis, de fapt nu e gratis! Gratis sunt aplicatiile free din AppStore, alea crack-uite sunt furate, in niciun caz free! Deci, de ce sa fim fraieri si sa cumparam cand putem sa luam “pe naspa”? De ce am face asta? Doar pentru ca se poate? As putea sa fiu si eu cr37!n ca tine si sa zic: Da’ tu compari aplicatiile cumparate cu un ziar?
    Daca vrei sa iau in considerare exemplul tau defectuos cu ziarul, trebuie sa-l adaptez. Daca intru intr-un magazin de ziare si gasesc o revista care ma intereseaza, o cumpar, nici prin cap nu-mi trece sa ma calicesc la un ziar sau o revista! Chiar daca as avea posibilitatea sa iau de la vreunu’ care le-a furat. NU INCURAJEZ FURTUL DE NICIO NATURA! Nu se pune problema ca ai posibilitatea sa iei pe bani sau free, ci pe bani sau SA FURI!!! e o mare diferenta, si de exprimare si de morala! Si eu as lua free, daca ar fi, dar nu sunt!

  43. Hai sa plangem apple-ul care are miliarde de $ si sa-i mai bagam si noi bani in buzunare. Eventual dezvoltatorii din cydia ar merita banii. Eu personal nu imi dau banii pe chestii care le pot avea gratis. Tot ce am ii pirata si pe PC si pe calc. asa ca ….

  44. @icetkk yo nu te-am jignit dar daca vrei sa ne facem cretini si tampiti ok … yo ti-am dat un exemplu cu ziarul pt ca exemplul tau mi s-a parut cre7in cu merdeneaua, sa spargi tejgheaua pt o merdenea :))) … poate asa ai face tu daca ejti cre7in … faci asta daca nu ai de ales … dar aplicatiile nu le sparg yo … si sunt la dispozitia tuturor … nu treb sa sparg nici o tejghea sau ceva sa iau o aplicatii … pur si simplu sunt available in installous … nu-mi spune ca nu ai jucat niciodata un joc piratat/crackuit si ca tu le-ai cumparat pe toate si nu ma refer doar la cele pt iphone … cand nu va mai exista posibilitatea aplicatiilor crackuite atunci poate voi da bani pe aplicatie … e clar ca cei care dau bani pe aplicatii au ceva impotriva celor care nu o fac … yo nu am nimic impotriva celor care o fac, chiar le zic bv dar doar atat … inseamna ca isi permit sa dea zeci de euro pe aplicatii, dar asta nu le da dreptul sa jigneasca pe cei care nu o fac … dar dak aveti gandire limitata normal ca ajungeti la jigniri

  45. @Stupu & other birdbrains
    Banii se duc (majoritatea) in conturile dezvoltatorilor de aplicatii (aia care muncesc ca sa “dai tu cu deshtu’ ” pe ecran in timp ce-ti curge scuipat din gura pe el), care daca nu ar avea profit, nu ar mai face si pana la urma p |_| | a aplicatii.

    Tu personal esti la fel ca pulimea indobitocita de Acces Direct! Intelegeti dracului odata ca e mare diferente intre gratis si furat!!! Nu luati gratis! Ca daca ar fi gratis l-ati lua din AppStore!

    Mi-ar placea sa se crack-uiasca si McDonalds si KFC sa moara toti prostii de cancer 🙂

  46. @Mostwanted
    De cand “am crescut” nu am mai luat lucruri crack-uite, nici windows, nici jocuri. Am ps3 cu 57 de jocuri si nu e modat. Si am si PSP (nu l-am mai folosit de un an) si nici ala nu e modat.
    Si da, nu spargi tu tejgheaua ca sa iei merdeneaua, a spart-o unu’ inainte si au luat mai multi si te gandesti: “ba, daca atatia iau de aici, eu de ce nu as lua?”. Asta e gandire de meltean!
    Nu am nimic cu cei care nu cumpara aplicatiile, dar ma deranjeaza cand vad ca o spun cu o mandrie ghiorlaneasca, ca doar ei nu sunt fraieri sa dea bani pe aplicatii. Du-te, prietene, si mandreste-te ca iti mananci din c|_|r cu telefon de douaj’ de milioane unde vrei tu, ca devine jenanta discutia!

  47. ba du`te`n treaba ta cu jocurile tale cu tot.. spune drept cate aplicati platite ti`au placut si cate ai sters ca erau de umplutura ? sau nu spune.. du-te la baie si gandestete pentru tine , nu pentru noi cacastigi nimic (nici sa nu te gandesti la admiratie , respect) daca ne minti. in momentul de fata in romania nimeni sanatos la cap nu poa` si nu are voie sa de`a banii pe ceva ce nu probeaza incearca, verifica. e plina tara de cioroi si alti jegosi care umbla cu tzeapa in plasa pe strada. pe voi astia care cumpara aplicati si ii acuza pe ceilalti ii vad ca pe solcanu. penetrati .

    miticu care nu e mitic “original” e jegos

    chiar daca iau 2 3 10 aplicatii de pe instalous nu ma simt vinovat.. stiu ca intr`o saptamana le sterg ca sunt plictisite si nefolositoare

  48. icetkk nu toti au banii tai sa aiba ps3 si nu stiu cate zeci de jocuri originale … tu ar trebui sa locuiesti in alta tara, nu printre amaratii de noi din romania … probabil ai niste parinti care iti asigura bani pt genul asta de mofturi, ps3, psp si etc … saracu de tine …. si probabil ca zecile de euro pe care le cheltui tu pe aplicatii sunt banii de o bere in oras … mai sunt si oameni de rand care au un servici si traiesc dintr-un salariu … din punctul tau de vedere o fi usor sa vorbesti ca ai 57 de jocuri originale de ps3, un psp pe care il tii breloc la chei si nu-l folosesti … deci despre ce vorbim aici? 🙂 ai si tu un psp, un ps3 si 57 jocuri originale ca tot romanu (vorba lu boc) … aici este vorba de cei care isi permit sau nu sa cumpere aplicatii, si nu despre cei care isi permit si treb sa-i jigneasca si sa-i acuze de furt pe cei care nu-si permit …

  49. Nu as acuza de furt daca nu ar fura! Dupa cum spuneam, nu iti lua daca nu iti permiti! Nu am bani de la tata si daca imi permit, imi permit pentru ca muncesc, dar acum 2-3 ani, cand mi-am luat 3G-ul nu-mi permiteam jocuri sau aplicatii, nici card nu aveam, dar mi-am facut si imi strangem bani si imi luam din cand in cand pentru ca nu-mi permiteam. Dar luam versiuni lite sau asteptam reduceri si imi luam pana la urma. Deci m-ai judecat prost.

  50. icetkk nu ne tine tu lectii de moralitate ca tu cand erai mai tanar nu aveai si nu-ti permiteai … si acum ca ai crescut ejti cel mai corect om si ai bani cacalau sa-i dai pe aplicatii si pe ps3, psp, iphone-uri sau mai stiu yo ce … bv tie … poate nu-mi permit sa-mi iau cu bani, asa ca profit de jailbreak si aplicatiile crackuite care sunt disponibile pentru toti utilizatorii … destul ca desi traim in romania si preturile produselor apple sunt de 2 ori mai mari decat in usa … lasa ca sunt destui ca tine care cumpara aplicatiile si nu am refer in romania ca nu de aici vin banii pt dezvoltatori … ca tu platesti toate softurile intr-o tara unde pirateria este 95% pt home use asta e partea a2a, dar ai recunoscut ca officeul e pt firma deci … dar mp3 asculti? :)) … e alegerea ta sa platesti toate softurile 🙂 sa fii sanatos … comunitatea jailbreak-ului si al aplicatiilor crackuite saluta comunitatea platitorilor de softuri :)))

  51. Voi chiar sunteti cretini 🙂 ! Altceva de discutat chiar nu aveti si va bateti acum cu pumnul in piept ca unu e mai corect decat altu si se aduc foarte multe insulte unu pentru celalalt ! Va insult pentru faptul ca nu stiti , si nu este prima data cand ma fac remarcat in asemenea mod , de faptul ca voi uitati ca sunteti pe un forum nu pe o adunatura unde se cearta toti cretinii fara lipsa de scrupule 🙂 ! Reveniti-va si dati dovada de gandire si nu va mai laudati atata cu faptele voastre eroice si drepte ca asa desteptii mor de foame si prostii prospera 😉 !

  52. Eu recunosc ca ma incadrez la categoria “nu cumpar nimic din appstore”. Singura aplicatie cumparata a fost “Smart maps bucharest” pentru ca imi trebuia si nu se gasea moca. Cand o sa am salariul meu, o sa imi cumpar aplicatii. (sunt inca in liceu). Dezvoltatorii isi merita cri 0,79 € pe aplicatie daca chiar imi place.

  53. Cum au mai spus unii mai sus.. Sunt unii care dau 500 € pe un iPhone dar nu 0,79 € pt o aplicatie, iar dacă ar vedea un pix cu un măr muscat pe el ar fi in stare sa-l manance.. Jalnic

  54. 1. Cei care echivalează furtul cu simpla culegere a unor lucruri “free” nu cred că ar fi încântați dacă le-ar fi violată iubita pentru că făptuitorii o considerau “disponibilă”. Chiar dacă uneori e ușor să furi, nu înseamnă că este OK s-o faci.

    2. În toată lumea modernă cumpărăturile nu se fac pe încercate, în afară de haine. Pentru informarea cumpărătorului contemporan există descrierea produsului (eticheta), eventual ambalajul sugestiv, publicitatea și review-uri independente. Cum nu poți desface ambalaje în magazin pentru a testa produsele înainte de cumpărare și nici un magazin nu acceptă returnarea produsului din motive subiective (“nu îmi place”), și în cazul vânzării de software nu s-a admis vreodată (pe nicio platformă, nu numai pe iOS) utilizarea gratuită a software-ului în versiune full pentru “a vedea dacă îmi place” și nici returnarea lui din motive subiective (de genul “îmi vreau banii înapoi pe Windows Vista pentru că mă enervează UAC” – unde ar fi ajuns MS dacă s-ar fi putut asta?).

    3. Pentru a “proba” / încerca o aplicație pe iOS există versiuni Lite sau aplicații la care conținutul full se poate activa prin “in-app purchase”, după caz. Pe nicio platformă nu se poate testa nelimitat versiunea full, așadar nu ține argumentul că piratarea este necesară pentru a încerca aplicațiile înainte de cumpărare. Această procedură este universal ilegală.

    4. Motivarea furtului din necesitate (“fur că n-am bani”) nu se justifică la pirateria software, deoarece nu se fură obiecte necesare supraviețuirii. Din contră, cine are bani de iPhone nu este în stare de necesitate, nu moare de foame și nevoi.

    5. Cei care se laudă cu faptele lor antisociale, de ex. furturi, dau dovadă de imaturitate socială (de caracter nu mai vorbim). Cei care cumpără software în mod legal nu o fac pentru a li se ridica statui sau pentru a atrage în alt fel simpatia publică, ci pentru că au un comportament NORMAL. Într-o societate normală, munca cinstită este apreciată și răsplătită material, iar comportamentul deviant este sancționat. Că în RO nu este întotdeauna așa este și vina celor care se complac în rolul de interlopi mărunți care fură … software. Jalnic!

    Iar “contraatacul” cu software-ul de pe calculatorul propriu nu mă afectează absolut deloc – Mac OS X a venit preinstalat, Office for Mac a fost luat cu licență, câteva jocuri tot cu licență, iar alte aplicații și jocuri descărcate free (pentru că erau într-adevăr free, de ex. Battle of Wesnoth) de pe site-ul Apple (unde se găseau aplicații pentru Mac înainte de lansarea Mac AppStore). Iar înainte de Mac am avut întotdeauna Windows cu licență OEM (preinstalat pe laptop din fabrică sau cumpărat de mine cu placa de bază când îmi asamblam calculatoarele singur). Și asta nu pentru a mi se ridica statui sau a “îmbogăți” pe alții, ci pentru că susțin ca munca cinstită să fie recompensată, asta fiind ceea ce aștept și eu în legătură cu munca mea. Așa mi se pare normal.

  55. @Tigris Regalis ai dreptate dar yo nu am de gand sa-mi vand iphoneul ca-mi tineti voi morala cei care dati bani pe software/appstore si sa ma simt vinovat ca nu cumpar aplicatii … ce sunt yo de vina ca am avut un pic de noroc si l-am castigat prin tragere la sorti? intr-un fel cred ca sunt mai fericiti cei care cumpara aplicatiile pt ca altfel le folosesti cand dai bani pe ceva … va invidiez pe voi platitori de aplicatii … prefer sa dau banii pe alte prostii 😀

  56. Doar platind aplicatiile/softurile putem ajuta la o dezvoltare mai buna si mai rapida a lor si indiferent de ce spuneti voi eu va spun ca diferentele sunt destul de mari intre un soft cu licenta/aplicatie cumparata si una crack uita! am si eu jailbreak pe tel dar am fost nevoit sa-l fac pentru a instala callclear si iblacklist pe care le-am platit singura aplicatie neplatita instalata din cydia este barrel ..a pus cineva aici o sursa de unde poate fii descarcata gratuit!