Apple interesata sa dezvolte carcase din fibra de carbon

De foarte mult timp se zvoneste ca Apple ar produce iDevice-uri sau Mac-uri ce ar avea carcase cu fibra de carbon insa iata ca abia acum se fac primii pasi spre realizarea acestui gen de produse deoarece Apple tocmai a angajat un expert in lucrul cu fibra de carbon. Kevin Kenney a fost presedinte al Kestral Bicycles pentru mai bine de 14 ani de zile insa in aceasta perioada a colaborat intens si cu compania Apple in materii legate de producerea unor carcase din fibra de carbon. Acolo el se ocupa de construirea unor cadre de bicicleta din fibra de carbon insa la Apple se va ocupa mai mult ca sigur de iDevice-uri sau Mac-uri construite dintr-o carcasa exterioara solida, usoara si poate mai atragatoare decat cele de acum.

Pana acum majoritatea produselor Apple au avut carcase din aluminiu sau plastic insa dorinta companiei de a reduce greutatea si grosimea dispozitivelor sale s-ar putea dovedi a fi “motorul” care va duce la lansarea pe piata a unor produse cu carcase din fibra de carbon. Tablete iPad sau Mac-uri mai usoare ar fi pe placul tuturor insa un iPhone sau un iPod Touch cred ca nu ar avea nevoie de asa ceva.

3 COMENTARII

  1. Au mai fost discuții pe această temă și Steve Jobs a declarat că s-a decis să nu se folosească fibra de carbon pentru că nu este aspectuoasă (arată ca un carton aspru și gri), iar pentru Apple design-ul este important. De la aliajul de aluminiu am înțeles că pregătesc trecerea la aliajul special Liquidmetal, de aceea nu știu la ce ar folosi carbonul (la structură?).