Foxconn ar putea investi 12 miliarde de dolari pentru construirea unei fabrici in Brazilia

Acum o luna v-am anuntat ca Foxconn ar intentiona sa construiasca in Brazilia o fabrica unde ar urma sa asambleze produse pentru Apple si alte companii partenere. Daca atunci totul era doar un zvon, iata ca acum lucrurile incep sa prinda contur si Reuters anunta ca Foxconn este in discutii cu guvernul brazilian privind posibila construire a unei fabrici. Foxconn a prezentat guvernului brazilian un plan care presupune dezvoltarea unei fabrici in decursul a 5 ani de zile printr-o investiei care s-ar ridica la suma de 12 miliarde de dolari. Pentru o tara ca Brazilia o asemenea fabrica ar insemna multe locuri de munca si o crestere substantiala a veniturilor la bugetul de stat.

“You’ve got an ample range of investments that go from $300 to $400 million to $12 billion over 5 to 6 years in the case of Foxconn,” Rousseff said, speaking of discussions Brazil’s government is having with various technology companies.

“They’re proposing a partnership. They came to us and said we want to invest in Brazil.”

Pentru Apple si Foxconn o fabrica aproape de SUA ar insemna costuri/timpi mai mici de livrare a produselor dar si o verificare mai atenta a modului in care se desfasoara lucrul. Practic o asemenea fabrica ar putea produce ideajuns de multe iDevice-uri pentru a acoperi consumul de pe continentul american, lasand Europa si Asia in seama fabricilor pe care Foxconn le deschide in China. Deocamdata totul e doar in stadiul de proiect si va dura destul de mult pana cand Foxconn va putea deschide portile unei asemenea fabrici.