Tutorial: Untethered jailbreak si unlock iOS 4.3.2 pentru iPhone, iPad si iPod Touch folosind redsn0w 0.9.6 rc13(Windows si Mac)

Dupa cum v-am spus deja, solutia de untehered jailbreak pentru iOS 4.3.2 a fost lansata oficial iar prin acest tutorial veti putea face untethered jailbreak pentru terminalul vostru. Din pacate aceasta solutie de untethered jailbreak nu functioneaza si pe iPad 2 deoarece nu exista un exploit functiona insa ea functioneaza pe orice alt terminal indiferent de bootrom/baseband.

Ultrasn0w 1.2.2 este disponibil in Cydia si este 100% compatibil cu iOS 4.3.2. Tineti minte ca ultrasn0w decodeaza DOAR baseband-urile vechi, adica cele pana la iOS 4.1! Vorbim despre baseband-urile mai mici de 05.14.x. Cele peste aceasta valoare nu sunt decodabile. Pentru iPhone 4 doar baseband-ul 01.59.x este decodabil.

Daca aveti nevoie de decodare folositi sn0wbreeze sau PwnageTool pentru a face un custom ipsw care nu face update de baseband.

Iata dispozitivele compatibile cu redsn0w 0.9.6 rc13 :

  • iPhone3GS
  • iPhone4 (GSM)
  • iPod touch 3G
  • iPod touch 4G
  • iPad1

Pasul 1

Descarcati iOS 4.3.2 pentru terminalul vostru de aici. Instalati ultima versiune a iTunes de aici.

Pasul 2

Faceti update la iOS 4.3.2 din iTunes si daca doriti sa faceti unlock folosind patch-ul neoficial si netestat numit ultrasn0w fixer atunci urmati pasii de la sfarsitul articolului!

Pasul 3

Descarcati redsn0w 0.9.6 rc13 de aici: [download id=”127, 128″]

Pasul 4

Conectati terminalul la PC. Deschideti redsn0w(daca aveti Windows 7 va recomand sa folositi redsn0w in compatibility mode cu Windows XP), apasati butonul Browse,selectati ipsw-ul iOS 4.3.2 descarcat la pasul 1 si apasati Next. redsn0w va implementa exploit-ul si va trece la pasul urmator.

Pasul 5

Bifati Install Cydia si apasati next.

Pasul 6

Acum trebuie sa introduceti telefonul in DFU MODE. Mai intai inchideti terminalul, apoi apasati Next si redsn0w va va arata cum sa introduceti telefonul in DFU Mode.

  • tineti apast butonul power 3 secunde;
  • fara a da drumul butonului power apasati si pe butonul Home 10 secunde;
  • dupa ce trec cele 10 secunde dati drumul butonului Power si telefonul ar trebui sa fie deja in DFU Mode iar redsn0w va incepe sa implementeze exploit-ul.
  • Daca totul a functionat si jailbreak-ul a fost implementat atunci ar trebui sa aveti imaginea aceasta afisata in redsn0w.

Pasul 7

Daca totul decurge bine ar trebui sa aveti un iPhone jailbroken si functional.

Tineti minte ca unele aplicatii si tweak-uri din Cydia nu sunt inca 100% compatibile cu iOS 4.3.2 asa ca aveti grija ce instalati.

Pasul 8

Acum sa facem unlock folosind ultrasn0w. Deschideti Cydia, apasati pe ultimul buton din partea de jos, in casuta de cautare scrieti ultrasn0w si selectati ultrasn0w din mijlocul ecranului.

Apasati pe butonul Install din partea dreapta sus apoi pe butonul Confirm. Dupa instalare resetati terminalul si la repornire ar trebui sa fie decodat.