187 de milioane de iDevice-uri vandute in 4 ani de existenta

V-am spus ieri ca Samsung nu se va lasa prea usor calcata in picioare de compania Apple si ca a intentat un proces prin care va chema Apple in judecata pentru a raspunde in fata unor acuzatii de plagiat. Practic Samsung acuza Apple ca a copiat un design al unui terminal Samsung antic, adica e un contraatac pe acelasi temei. In cererea de chemare in judecata, Samsung a prezentat cateva informatii foarte interesante cu privire la numarul de iDevice-uri vandute pana in prezent. Compania sustine ca pana in martie 2011 Apple ar fi vandut 108 milioane de terminale iPhone, 60 de milioane de iPod Touch-uri si 19 milioane de tablete iPad, totalizand 187 de milioane de iDevice-uri vandute in 4 ani.

The background section of Apple’s complaint has a couple interesting nuggets in it: Apple’s sold “over 60 million” iPod touches as of March 2011, which is the first time a specific number has ever been broken out for that device, and we’re also told that 108m iPhones and 19m iPads have been sold. What’s more, Apple spent more than $2 billion advertising the iPhone, iPod touch, and iPad during its fiscal years 2007 to 2010.

Apple nu a prezentat vreodata asemenea cifre privind vanzarile totale de iDevice-uri, mai ales despre iPod Touch care a fost inclus in intreaga linie de iPod-uri. Practic in 4 ani Apple a vandut 187 de milioane de terminale cu ecran touchscreen, cel mai mic pret pentru un asemenea terminal fiind de aproximativ 200$. Presupun ca nimeni de la Apple nu e prea bucuros de recentele dezvaluiri si consider ca e o miscare nu prea onorabila din partea celor de la Samsung dar desigur ca exista orgolii la mijloc si : everything’s fair in love and war.

9 COMENTARII

  1. Două inadvertențe în articol: Samsung acuză Apple de încălcarea unor brevete de invenție referitoare la WiFi, nu că ar fi copiat un telefon antic, iar cifrele despre iPod Touch apar în cererea depusă de Apple, nu au fost ghicite de Samsung. 😀

  2. eu cred ca totul vine de la seism-ul din Japonia…a crescut pretul de productia si acum Apple incearca sa puna presiune pe unul din furnizori poate poate mai scade pretul:-? penibil…

  3. @Suciu Mihai: Citește cererea de chemare în judecată, sau citește analizele făcute asupra ei și ai să te convingi că este o cerere serioasă și fondată pe brevete și alte drepturi de proprietate intelectuală. Chiar crezi că procesele de miliarde se declanșează doar în funcție de circumstanțele de moment? LOL!

  4. In ceea ce priveste procesul intentat de Samsung nu face decat sa raspunda cu aceasi moneda! Ce se intampla in Japonia nu are nicio legatura cu procesul doar Samsung isi revendica dreptul de autor si e ceva normal dealtfel. Oricum se stie clar ca Samsung controleaza producatorii de componente Iphone si asta nu e bine pt Apple.Compania Apple cumpara majoritatea pieselor pt fabricarea idevice-urilor la preturi bune iar in final ei nu fac decat sa pipereze pretul pt a scoate profit,parerea mea:nu e un lucru bun dar probabil asta e politica gigantilor,cine stie. La momentul actulal nu ne ramane decat sa asteptam cum va evolua piata si sa speram ca lucrurile se vor imbunatati.

  5. @hitman4u: Samsung nu controlează producătorii de componente pentru iPhone, ci este unul dintre multitudinea de furnizori pentru câteva din piesele pentru iPhone (multe alte piese vin de la tot felul de furnizori care n-au legătură cu Samsung, unii fiindu-i chiar concurenți), iar Apple nu “piperează” prețul componentelor, pentru că nu le revinde ca atare, ci le selectează (= bani) și le asamblează (= bani) după niște proiecte (= bani) realizate în urma cercetării (= bani) proprii, iar produsul finit este ambalat (= bani), transportat (= bani) la magazine/clienți, depozitat (= bani) și distribuit (= bani), promovat (= bani) și suportat costurile serviciilor (= bani) post-vânzare (returnări, garanții, service, etc.). De când este valoarea unui produs egală cu valoarea componentelor?