Apple data in judecata intr-o instanta federala din cauza logarii locatiilor utilizatorilor

De vreo cateva zile problema logarii locatiilor utilizatorilor de iDevices face inconjurul lumii si sincer sa fiu ma asteptam ca Apple sa fie data in judecata din cauza acestei probleme. 2 posesorii de iDevices au facut primul pas si au dat in judecata compania Apple la o instanta federala din SUA reclamand-o pentru frauda informatica si “invadarea” intimitatii. Cei 2 reclamanti sustin ca Apple logheaza in secret informatii despre locatiile vizitate de posesorii de iPhone si iPad, lucru partial adevarat avand in vedere ca la Apple probabil aceste date nu ajung.

Apple Inc. (AAPL) was sued for alleged privacy invasion and computer fraud by two customers who claim the company is secretly recording and storing the location and movement of iPhone and iPad users, according to a federal complaint filed today in Tampa, Florida.

Procesul a fost intentat la o instanta federala din Florida insa probabil va ajunge la alta  din California insa important este ca Apple a fost data in judecata din cauza acestei probleme. Chiar azi Steve Jobs a raspuns unui utilizator indicand faptul ca Apple nu logheaza datele utilizatorilor insa acest lucru va trebui probat si in instanta. Va fi foarte interesant de vazut cum se va apara Apple in fata acestor acuzatii insa mai important va fi momentul in care iOS 4.3.3 sau 4.4 va fi disponibil in iTunes si va rezolva aceasta problema.

7 COMENTARII

  1. In cazul in care iOS salveaza datele local, fara ca acestea sa ajunga pe serverele Apple – dupa cum spunea Steve Jobs, nu cred ca Apple va pierde procesul. Bineinteles ca toate acestea vor trebui demonstrate, iar Apple va sustine ca aceste informatii se salveaza local pentru ca proprietarul sa poate vedea toate locatiile vizitate, si sunt convins ca va aparea o aplicatie care sa iti arate cam acelasi lucru ce iti arata iostracker.net

  2. Nicio șansă, pentru a fi o invadare a intimității ar trebui ca datele să fie accesibile Apple, abia atunci ar fi vorba de o urmărire (“tracking”), simpla logare nu afectează cu nimic intimitatea cuiva.

  3. Exista aplicatia untrackerd pentru a sterge tot timpul logurile dar aceasta a avea si efectul de ati termina bateria. Am probat pe ios 4.3.1 pe ipad si iphone, si nu stiam de ce se ducea asa de repede bateria intr-o zi. Cauza : aplicatia untrackerd disponibila din cydia.