iPhone 5 – de ce e logica o lansare in vara si de ce vedem doar un iPhone 4 acum

In ultimele zile am avut parte de foarte multe zvonuri legate de iPhone 5, toate avand in centru un terminal asemanator cu iPhone 4 dar cu hardware mult mai puternic. Pana acum am avut parte de o prezentare facuta  de niste vietnamezi, de un zvon privind dezvoltatorii de aplicatii care testeaza iPhone 5 si ostire in care va spuneam ca T-Mobile testeaza iPhone 5. In toate aceste articole ni se prezinta un terminal iPhone 4 alb, cu o versiune speciala a iOS 4 instalata dar cu chip A5 in interior, deci hardware identic precum la iPad 2.

De ce oare ni se prezinta acelasi model de iPhone 4 alb peste tot si toti ne spun ca viitorul iPhone va fi defapt un iPhone 4S si nu un iPhone 5 in adevaratul sens al cuvantului? Exista 2 abordari privind un posibil raspuns la aceasta intrebare. Prima abordare are in centru explicatia conform careia iPhone 5 va fi defapt un iPhone 4S deoarece vom vedea un terminal cu design identic precum la iPhone 4 insa cu chip A5 din iPad 2. Situatia am intalnit-o acum 2 ani cand iPhone 3GS a fost lansat pe piata intr-un design identic precum al iPhone 3G insa cu hardware mult mai puternic.

Cea de-a doua abordare o bazez pe faptul ca Apple ar putea modifica design-ul terminalului iPhone avand in vedere ca iPhone 4 a avut atatea probleme cu antenele si cu structura din sticla. Daca Apple va face acest lucru atunci e mai mult decat normal ca testerii care primesc acum terminale iPhone 4 sa aiba niste prototipuri care dezvaluie cat mai putin din felul cum va arata viitorul dispozitiv. Daca e asa atunci Apple ne va uimi cu siguranta cand va prezenta iPhone 5 si foarte multi vor fi impresionati sa vada un nou design.

Cand va fi lansat nou iPhone 4S/5? Toate zvonurile indica o lansare ce va avea loc in toamna acestui an pentru ca Apple nu a comandat componente, nu a anuntat pe nimeni despre planurile lansarii, etc. Avand in vedere ca Apple a trimis deja prototipuri ale noului iPhone catre testerii sai, am putea spune ca lansarea va avea loc in vara acestui an. Mai sunt aproape 2 luni pana la perioada in care Apple ar trebui sa lanseze noul iPhone si dezvoltatorii de aplicatii deja lucreaza la aplicatii speciale pentru iOS 5 si iPhone 5 iar oamenii de la operatorii de telefonie mobila, si nu numai, testeaza deja noul iPhone.

Apple nu ar fi trimis noul iPhone pentru testare acum daca ar fi avut in plan lansarea sa peste aproape jumatate de an. Parerea mea este ca vom vedea un iPhone 5 in vara avand in vedere ca unii deja testeaza prototipuri ale sale.

11 COMENTARII

  1. S-ar putea sa ai dreptate.Cei de la Apple sunt patiti anul trecut,cand s-a pierdut acel prototip si lansarea nu a mai fost o surpriza.Dupa episodul de anul trecut cei de la Apple sigur adopta o alta strategie.

  2. Atunci să facem sau să ii trimitem un mesaj lui Jobs sa il numeasca iPhone 4U 😀 !!Perfect numele nu ?:P Eu spun să se lucreze putin la design , gen problema cu antena , sa incorporeze antenele altfel ! Design-ul e superb asa ! Un altul aș vrea la iPhone 5/6 whhatever :)) !!

  3. Daca anul trecut au ‘uitat’ iPhone-ul intr-un bar, acum pur si simplu il dau ‘testarilor’? Nu e logic ca daca cineva tine ceva secret, daca il da cuiva sa ‘il testeze’, acesta nu va posta info/poze/video despre el?
    Daca Apple ar vrea ca iPhone 5 sa fie o surpriza, părerea mea, e ca au modificat doar hardware si l-au dat pt teste, insa ei tot țin ceva secret, un alt design, ceva grafica, poate ceva nou cu iOS. Daca nu, si totul va fi ca in video, ar fi cam ‘lame’.

  4. Anii trecuți, când noile modele se lansau în vară, prototipurile apăreau de prin iarnă. Iar faptul că nu au apărut încă accesorii pentru un viitor model de iPhone, înseamnă că la exterior va arăta la fel, fiind utilizabile aceleași accesorii ca la iPhone 4.

  5. nu m-am gandit niciodata ca 4S se poate citi “for ass”, tare asta.
    si apropo, exista deja un Porsche Carrera 4s, daca ar scoate astia un iPhone 4S cred ca ar iesi putin ‘scandal’