Apple intentioneaza sa lanseze un sistem de navigatie turn-by-turn

Acum mai bine de 2 ore Apple a lansat cateva comunicate de presa in care explica modul in care functioneaza sistemul de logare a locatiilor din iOS. Apple a organizat comunicatul sub forma a 10 intrebari in care explica toate detaliile despre sistem iar la sfarsit a explicat solutiile pe care le va lua pentr a rezolva problemele. Interesant este ca in acest comunicat de presa Apple a dat de inteles ca in viitorul apropiat va dezvolta un sistem de navigatie turn-by-turn pe care il va implementa in iOS. Intrebarea numarul 8 contine informatiile cu privire la acest nou sistem de navigatie, mai exact :

8. What other location data is Apple collecting from the iPhone besides crowd-sourced Wi-Fi hotspot and cell tower data?
Apple is now collecting anonymous traffic data to build a crowd-sourced traffic database with the goal of providing iPhone users an improved traffic service in the next couple of years.

Acum aproape 2 ani de zile Apple a inceput sa angajeze ingineri software cu experienta in construirea aplicatiilor de navigatie prin GPS insa deocamdata nu avem un asemenea sistem implementat in iOS. Apple a cumparat deasemenea si o companie care se ocupa cu cartografiere digitala deci e foarte posibil ca Apple sa intentioneze sa produca si un sistem de harti asemantor cu Google Maps. Deocamdata Apple spne neoficial ca lucreaza la un sistem de turn-by-turn navigation insa cand il vom putea folosi nu stim inca.