iPhone 4 va avea un sticker care avertizeaza despre logarea locatiilor

La noi problema logarii locatiilor e neimportanta pentru utilizatori insa in SUA e un motiv foarte bun pentru a da in judecata compania Apple sau un operator de telefonie mobila care vinde iPhone. Pentru a se proteja de eventualele procese sau scandaluri Verizon va lipi sticker-ul din imagine pe toate terminalele iPhone 4 CDMA(si nu numai) pe care le va vinde. Pe acest sticker se vor gasi informatii care avertizeaza utilizatorii ca terminalul lor logheaza locatiile prin care circula si ca aceste loguri pot fi date altor companii.

This device is capable of determining its (and your) physical, geographical, location adn can associate location data with other customer information. To limit access to location information by others, refer to the User Guide for Location settings and be cautious when downloading, accessing, or using applications and services.

Imaginea face parte dintr-o scrisoare trimisa de reprezentantii companiei Verizon catre Congresul american in efortul de a evita chemarea companiei pentru a raspunde in fata unei comisii senatoriale. Verizon va lipi acest sticker pe toate telefoanele vandute si probabil AT&T va lua o masura similara avand in vedere ca vinde aceleasi terminale iPhone cu aceleasi probleme. TomTom a anuntat astazi ca a oferit politiei informatii cu privire la locatiile unde utilizatorii depaseau limita de viteza si din cate observ eu companiile incearca sa isi acopere spatele datorita amplorii luate de scandalul privind logarea locatiilor.