Solutia completa pentru a vedea continut flash pe iPhone

Incepand de ieri avem posibilitatea de a vedea continut flash pe iOS indiferent de site-ul web pe care il accesam. Aceasta optiune este disponibila prin intermediul a 2 aplicatii care aduc posesorilor de iDevices “magia” flash-ului direct pe ecranele propriilor terminale. Cele 2 aplicatii care fac acest lucru posibil sunt SkyFire si Puffin. Despre SkyFire stiti ca e singura aplicatie pentru iOS care ne permite sa vedem filme in format flash pe iDevices. Puffin este cea de-a doua aplicatie pe care v-am prezentat-o abia ieri si ea ne permite sa vedem continut flash static(bannere, etc) sau sa jucam jocuri in flash direct pe iDevice-ul nostru.

Din pacate aceste 2 aplicatii sunt atat de diferite ca si functionalitate incat veti prefera sa renuntati la posibilitatea de a vedea continut flash pe iPhone, dar vorbesc numai de cel static. Daca SkyFire merge aproape impecabil si ne permite sa vedem clipuri video in flash fara prea multe probleme, Puffin e total diferita. Puffin functioneaza extraordinar de prost, afiseaza intr-adevar continutul flash insa in conditii foarte proaste, cu foarte mult lag, fara posibilitatea de a interactiona cu elementele din respectivul continut, etc. Puffin este o alternativa “de Doamne ajuta” care dezvoltata corespunzator ar putea face fericiti foarte multi posesori de iDevices.

Deocamdata SkyFire si Puffin ne permit sa vedem continut flash pe iPhone insa solutia e departe de a fi 100% functionala si necesita folosirea a 2 browsere separate.

12 COMENTARII

  1. Skyfire nu deschide paginile care sunt facute in flash. Drept urmare votez pentru Puffin.. chiar daca se misca putin mai greu, isi face treaba!

  2. Soluția de rezolvare stă tot în mâinile producătorului Flash – Adobe. Când deja anunțatul convertor de Flash în HTML5 va fi finalizat de Adobe (sper să dureze mai puțin decât dezvoltarea Flash Player-ului pentru mobile, care de ani de zile n-a ieșit din beta și are încă multe probleme), vom vedea conținut Flash pe iOS, nu numai pentru că administratorii de site-uri cu conținut Flash le vor putea upgrada foarte simplu pentru oferirea conținutului în format HTML5 cu ajutorul noului convertor, ci și pentru că noile versiuni de Skyfire sau Puffin (sau alte aplicații asemănătoare ce vor apărea atunci) vor putea include acest convertor.

  3. @tigris, esti prea optimist, cum ii sti tu pe astia de la adobe, niste lenesi si incompetenti, mai ai de asteptat. eu te-as propune chiar in consiliul director al acestor puturosi, ca sa-i m ai impulsionezi un pic…

  4. E praf puffin, l-am testat pe 220 si se misca infect cu 0,5 FPS. Skyfire nici nu deschide vreun filmulet. Mai asteptam vreo 2 ani pana vom avea un flash cu adevarat, sau speram la standardizarea html5

  5. @glm: Unora le trebuie un șut în fund pentru a se trezi din starea de comoditate prelungită și a se pune pe treabă. Sper ca Adobe să se fi trezit, în sfârșit.

    @crixalis: Probabil varianta a 2-a.

  6. @Domnul Avocat: Te-as propune si eu ca membru in consiliul director al Adobe. As vrea sa vad ce ai face atunci. Unii numai din gura sunt viteji.