Iata primele benchmark-uri pentru modelele iMac 2011 lansate ieri

Ieri Apple a lansat oficial noua linie iMac dotata cu procesoarele Sandy Bridge disponibile si in seria MacBook Pro lansata cu doar 2 luni in urma. Desigur ca noile iMac-uri au fost deja trecute prin toate testele sintetice disponibile pentru Mac OS X si rezultatele le avem in imaginile de mai sus. Cea mai puternica, configuratie iMac din 2011 este mai slaba decat Mac Pro-urile cu 6 nuclee lansate in 2010, insa usor mai rapide decat seria MacBook Pro lansata in februarie.

Benchmark-urile releva faptul ca noile procesoare ofera un sport de performanta oarecum semnificativ, cei de la MacWorld concluzionand ca cea mai puternica, configuratie iMac din 2011(standard in Apple Store) este cu 16% mai rapida decat cea pentru iMac din 2010. iMac-urile vor ajuta mult vanzarile companiei Apple care pe partea de desktop-uri si laptop-uri incep sa scada. Multa lume va dori sa cumpere un iMac nou mai ales ca e mai rapid si are implementata tehnologia Thunderbolt.

Our overall system performance test suite, Speedmark 6.5, shows the new system to be 16 percent faster than the previous high-end standard configuration iMac, a 27-inch 2.8GHz Core i5 quad-core model with a 1TB 7,200-rpm hard drive, and ATI Radeon HD 5750 graphics with 1GB of dedicated RAM. (Apple considered the older 27-inch 2.8GHz Core i5 iMac a BTO option, but the online Apple Store didn’t treat it like one, so we decided to treat it like a standard configuration model.)