Cum sa rezolvi erorile 16xx cand faci restore la un custom ipsw

Restore-ul la un custom ipsw se poate dovedi a fi destul de problematic in cazul in care terminalul vostru nu este jailbroken sau se afla in Recovery/DFU Mode. Daca faceti un custom ipsw cu PwnageTool sau sn0wbreeze si incercati sa il folositi pentru a face restore unui terminal aflat intr-una dintre situatiile prezentate mai sus atunci veti intalni cu siguranta erorile de genl 16xx. Rezolvarea acestor erori este extrem de simpla si se poate face prin 2 metode, ambele implica introducerea terminalului in DFU Mode asa ca urmati pasii de mai jos pentru a introduce terminalul in DFU Mode :

  • tineti apasat butonul power 3 secunde;
  • fara a da drumul butonului power apasati si pe butonul Home 10 secunde;
  • dupa ce trec cele 10 secunde dati drumul butonului Power si telefonul ar trebui sa fie deja in DFU Mode iar redsn0w va incepe sa implementeze exploit-ul.
  • daca totul a functionat si jailbreak-ul a fost implementat atunci ar trebui sa aveti imaginea aceasta afisata in redsn0w.

Dupa ce ati introdus terminalul in DFU Mode aveti 2 optiuni.

1. Descarcati orice versiune a redsn0w pentru iOS 4.1 sau mai mare de aici. Incarcati versiunea de iOS corespunzatoare versiunii redsn0w descarcate apoi selectati Just Enter Pwned DFU Mode Right now. Terminalul va fi exploatat cu limera1n si va permite incarcarea custom ipsw-ului. Dupa ce redsn0w termina veti putea face restore acelui custom ipsw. Puteti folosi aceasta metoda pentru orice iDevice.

2. Descarcati ultima versiune a iREB de aici si urmati pasii din program pentru a introduce terminalul in Pwned DFU Mode. Dupa ce iREB termina veti putea face restore acelui custom ipsw. Puteti folosi aceasta metoda pentru ori.

Oricare dintre cele 2 metode este buna insa eu unul o recomand pe prima pentru ca o folosesc de fiecare data cand incarc un custom ipsw. Va recomand sa faceti un bookmark la acest articol daca folositi custom ipsw-uri pentru restore.

 

11 COMENTARII

  1. intrebare: daca fac restore cu un custom IPSW,creat cu pwnage tool,si imi da eroarea de genu “16xx” despre care spui tu,rezolvarea care ar fi ? sa fac un alt custom IPSW cu redsnow de data aceasta,care il voi incarca ulterior prin intermediul iTunes?(nu stiu exact ce face redsnow).Eu nu inteleg daca trebuie sa selectez acolo la pasu 1 unde spui :”Incarcati versiunea de iOS corespunzatoare versiunii redsn0w descarcate” versiunea deja creata cu pwnage tool(cea custom) sau originalul(non-custom)
    am mai facut jailbreak dar doar cu pwnage tool si pana la versiunea 4.3.1 de iOS,nu prea stiu altceva….mersi 🙂

  2. nu am incercat sa bag 4.3.3-ul inca dar daca vreau sa il bag si o sa imi dea eroarea aia,nu inteleg ce anume trebuie sa fac cu redsnow….nu fac legatura intre pwnage tool si redsnow in cazul de fata.vreau intai sa inteleg cum se face si pe urma sa ma apuc de treaba.
    mersi 🙂

  3. salut,

    am incercat modalitatile de mai sus insa nu imi mai face restore la un custom ipsw. mi-a dat eroare 1600 iar acum imi da eroare 1601. vreau sa ii fac update la 4.3.3. am facut si azi dimineata update insa fara activarea telefonului iar acum nu am cum sa il activez :(. am facut un custom ipsw care sa contina si haktivare insa nu il incarca. ma poti ajuta?

  4. e ok, am reusit pana la urma cu redsn0w..multumesc mult de ajutor…acum am o problema cu internetul…setarile sunt ok insa imi da eroare la conectarea pe orice :(.ai idee de la ce e? vb de internetul prin GPRS (3G)

  5. Salut, am un 3GS cu bb 5.13.04 si vreau sa upgradez de la 5.0.1 la 5.1.1, am facut custom ipsw si cu snowbreeze si cu redsn0w dupa care am intrat in itunes , shift + restore pe ipsw… eroare 1600 sau 1601,1602,1603 etc , am incercat si cu ireb, nu merge tot eroare cu 16xx , am semnatura salvata cu tiny umbrella… pe 5.1.1 … va rog mult o rezolvare?zaone?