Decodare pentru iPhone – tot ce trebuie sa stii – partea 3

 

A trecut o luna si jumatate de la ultima actualizare a acestui articol si consider ca e nevoie de unele rectificari si completari.

De mai bine de jumatate de an posesorii de iPhone 3G/3Gs si iPhone 4 care au instalat iOS 4.1/4.2.1 sau chiar iOS 4.3.x au terminalele blocate in retelele de telefonie mobila de la care au fost achizitionate. Dev Team a promis constant ca va lansa o solutie de unlock bazata pe programul ultrasn0w insa pana acum totul s-a dovedit a fi o mare minciuna care a culminat cu declaratia lui MuscleNerd de acum cateva luni prin care ne anunta ca solutia sa de unlock a decodat o singura cartela T-Mobile pe care o avea el in casa. Avand in vedere aceasta situatie, ce optiuni are o persoana cu un telefon codat? Raspunsul e complicat si voi explica mai jos cateva situatii insa trebuie sa impartim “lumea” in : persoane cu terminale codate in retele straine si persoane cu terminale codate in retele din Romania.

Terminale codate intr-o retea straina.

Daca ai un terminal codat pe o retea straina atunci optiunile tale sunt destul de limitate si din pacate aproape toate necesita investirea unei sume de bani pentru decodare.

1. Poti achizitiona o cartela Gevey SIM 3G/Gevey 3G Pro care costa 28$ in China sau in jur de 80 – 100 lei in Romania insa folosirea sa este semi-legala. Cartelele acestea functioneaza in Romania fara prea mari probleme insa aveti grija sa nu cumparati cartele false. Cartelele Gevey functioneaza NUMAI pentru iPhone 4!

2. Decodare permanenta printr-un server care se ocupa de asa ceva. Stiti prea bine ca acum cateva saptamani bune s-au putut decoda terminale indiferent de retea si ca aceasta posibilitate a fost blocata. Acum mai puteti decoda terminale in anumite retele insa preturile sunt destul de mari, mult mai mari decat in cazul unei cartele Gevey dar aveti avantajul unei decodari permanente care nu dispare.

Ceea ce multi dintre voi nu stiu este ca unii operatori decodeaza terminalele pentru sume foarte mici sau gratuit. De exemplu unii operatori din Anglia sau Spania fac acest lucru insa pentru decodare e nevoie sa sunati la ei de pe o cartela care are credit in acea retea si unii cer ca persoana care a achizitionat terminalul sa ceara decodarea. In fapt aceste decodari costa mult mai putin decat vi se cere voua la un service dar persoana din Romanai care face decodarea este deja al doilea sau al treilea intermediar deci comisioanele se aduna.

3. Astepti ca Dev Team sa lanseze o solutie de unlock pentru iPhone. In momentul de fata nu exista nici cea mai mica indicatie a faptului ca Dev Team va lansa o solutie de decodare. Daca aveti un iPhone 3G sau 3GS puteti decoda terminalul instaland baseband de iPad insa aceasta metoda duce la pierdeea functiei GPS a terminalului dar puteti achizitiona un modul GPS cu mai putin de 100€ si il puteti conecta la telefon atunci cand aveti nevoie.

4. Vinzi terminalul codat, mai pui niste bani si iti iei unul nou sau second-hand/nou factory unlocked. S-au ieftinit destul de mult terminalele de acest gen si eu unul as prefera sa vand terminalul codat, sa mai pun cativa banuti si sa imi iau altul factory unlocked pentru ca oricum pot face jailbreak la ce versiune de iOS doresc.

5. Poti achizitiona o cartela Rebel Micro SIMCard care functioneaza in baza aceluiasi principiu precum cartelele Gevey. Ambele metode au sanse de reusita indiferent de versiunea de iOS pe care o aveti. Marea problema este cu unele cartele false asa ca aveti grija de cumparati. Cartelele Rebel functioneaza NUMAI pentru iPhone 4!

Terminale codate pe retele din Romania.

Aici lucrurile sunt foarte simple : daca ai achizitionat un iPhone la pret intreg sau pret standard fara nici un abonament sau optiune in abonament atunci il poti decoda gratuit pentru ca asa spune legea romana. Daca ai achizitionat un iPhone la prelungire de abonament sau beneficiind de vreo oferta atunci : la Orange decodarea costa 100€ daca inca sunteti in perioada contractuala si 30€ daca ati terminat-o. La Vodafone decodarea costa 50€ indiferent de perioada contractuala.

V-am explicat tot ce trebuie sa stiti despre decodare in momentul de fata asa ca acum stiti de optiuni aveti si cum le puteti folosi.

33 COMENTARII

  1. Buna… Mai ceva timp ai pomenit de site-ul cutyoursim. E site bun, sigur face decodare? Ca imi e putin teama sincer…sa nu pierd banii:-s…iPhone-ul meu 3GS si e codat pe Bouygues. Deci ce ma saftuiti? E sigur?! Multumesc !

  2. Zaone, la Orange daca ti-ai luat telefon pe abonament si te aflii in perioada contractuala te costa 100 euro, altfel daca ti-a expirat perioada contractuala era 30 euro. Asa spusesei intr-un articol precedent. S-a schimbat ceva intre timp?

  3. Bouyq va pot face eu, 70e in 1-2 ore maxim,poate dura si 15 min.Intrati pe forum si lasati-mi un PM.
    Decodarile se fac dupa ora 12 si in zile lucratoare.Nu pun anunt ca nu vreau comentarii aiurea pe langa si nu-mi trebuie reclama 🙂

  4. Salut,
    Am un iPhone 3gs, cumparat de la ORANGE, care initial a avut 3.1.3 si a fost folosit pe VODAFONE. Am facut prostia de a ii face update la 4.1.
    In urma jailbreak-ului si decodarii, mi-a instalat baseband de iPad. Am pierdut functia GPS.
    Acum, vin cu doua intrebari:
    1 – Am cum sa ii fac restore la alt iOs ( ex: 3.1.3 sau ceva custom ) si sa fac intr-un fel sa imi mearga GPS-ul?
    2 – Sa zicem ca nu ma mai intereseaza functia GPS si vreau sa ii fac update la 4.2.1 sau 4.3. Am posibilitatea sa fac asa ceva, fara a il strica si mai rau ? 😀
    Multumesc anticipat.

    P.S. – Pe mine nu ma intereseaza sa il folosesc pe ORANGE. Doar VDF

  5. Salut din nou si mersi pentru raspuns.
    Acum, te rog raspunde-mi si la intrebarea a doua:
    Sa zicem ca nu ma mai intereseaza functia GPS si vreau sa ii fac update la 4.2.1 sau 4.3. Am posibilitatea sa fac asa ceva, fara a il strica si mai rau ? 🙂

    Please help me 😀

  6. Multumesc mult pentru informatie.
    Da, ai dreptate, ceva mai rau de atat nu este de facut. Imi pare rau dupa el ca este absolut impecabil si ca nou si functioneaza ireprosabil. Asta este, prostia mea.
    Sper sa gasesc pe cineva sa mi-l cumpere.
    Multumesc mult inca o data si o Duminica placuta.
    Numai bine.

  7. zaone, pls un raspuns daca se poate

    iPhone 3G , Botrom 5.09, BB 5.14.02, iOS 4.1

    sa inteleg ca am sanse clare cu Rebel Micro sim / Gevey 3G Pro?
    daca da, are cineva o indrumare catre ceva furnizor?

  8. Exista o tehnica simpla(o castigi in 60 de secunde + 3 vieti): desfaci iphone-ul, cu un pistol cu aer cald la 120 grade incalzesti eepromul de baseband ca sa-l dezlipesti de pe placa de piese electronice, il pui intr-un programator de eeprom-uri si razi informatia din el cu UV rays si reprogramezi cu un soft de computer cu un fisier binar conform unui baseband unlockabil (3.1.2 – 4.0.1). Dupa reprogramare repui chipul pe placa si lipirea tot cu pistolul cu aer cald si gataaaaa! ati deblocat telefonul. Simplu nu? 😀

  9. Nu e vorba de facut ci ca romanul vrea gratis daca s-ar putea…acel programator costa ceva bani si ca sa vezi “scotianul” cum se targuie pt 30 euro , mai bine te lasi de meserie si te apuci de agricultura…:D

  10. cat de greu pote fi sa gaseasca o solutie soft pt decodare??
    e dezgustator!
    app.
    zazone nu mi-ai raspuns la un post despre nck unlock

  11. Sunt sigur ca vei astepta raspunsul pana iti creste barba daca nu stii sa vorbesti frumos. Da, conteaza, e simplu, zaone nu zazone sau alte minunatii. Vrei respect? Ofera-l.

  12. s-a plans cineva pana acum despre faptul ca dupa decodarea permanenta -contra cost- sa i se fi blocat iphone-ul la update de versiune, in urma blocarii decodarilor de catre apple?

  13. zaone imi poti exact descrie pe scurt ce reprezinta “factory unlocked si neverlocked ” si diferenta dintre ele? ms

  14. Salut,

    Am cumparat un iphone 4 cu jailbreak facut si nu stiu daca a fost si decodat.
    Cum aflu daca a fost codat sau nu?
    Vreau sa fac upgrade la ios 5 chiar daca nu mai am jailbreak dar nu vrea sa ma trezesc ca nu-l mai pot folosi in orange sau vodafone.

    Mersi mult,