Noua metoda de phishing folosind iPhone 5

iPhone 5 nu este inca disponibil pe piata si nici nu se stie cand va fi insa unii incearca sa pacaleasca fanii produselor Apple in incercarea de a le infecta calculatoarele cu un troian. Imaginea de mai sus mi-a fost trimisa pe email de catre o persoana care a primit-o in cursul serii de ieri. Observati ca se vorbeste acolo despre noul iPhone 5GS care are o tastatura fizica slide-out dar si un nou design complet transparent. Desigur ca unii poate nu vor crede asa ceva insa altii ar putea fi curiosi sa intre pe vreunul dintre link-urile de acolo sa vada mai multe detalii. Accesarea unuia dintre link-urile din email va duce la descarcarea unui fisier.exe in care mai mult ca sigur se acunde un troian sau alt tip de malware. De indata ce deschideti acel fisier pe Windows v-ati infectat calculatorul si toate datele voastre pot fi accesate de catre persoane rau intentionate.

Pentru cititorii acestui site probabil ca acest mail are o relevanta foarte mica insa e interesant cum gandesc baietii astia care profita de naivitatea oamenilor.

Thanks to vodvon.

12 COMENTARII

  1. A reOlvat cineva problema cu butonulyi silent dupa jailbreak? Eu lam rezolvat… Foarte simplu dati reset all setting si asta e tot . Bafta

  2. Trebuie sa fie prea naivi cei care cred ca i5 va fi transparent si va avea si tastatura fizica. Wtf, sunt 2 poze complet diferite. Sau or crede ca Apple va scoate 2 modele de i5? :)) Naivitatea si prostia vor exista mereu, iar cei care profita de asta se vor inmulti si vor face bani :).

  3. Da, acest mail nu m-ar afecta nici pe mine, pentru că acel fișier .exe nu ar fi executat pe Mac-ul meu (și chiar dacă ar fi anexat mesajului un executabil de Mac, acesta n-ar avea privilegiile necesare pentru a modifica orice pe Mac-ul meu, aceste prostioare funcționează doar pe Windows)! 😀