Cum sa rezolvi problema cu lag-ul animatiilor pentru iOS 4.3.3

Din pacate stim cu totii ca ultimele versiuni ale iOS 4 au adus si anumite probleme in ceea ce priveste afisarea incorecta a animatiilor in Springboard pe iOS. Daca aveti multe aplicatii deschise in background atunci este foarte posibil ca unele animatii sa fie afisate greoi, cu lag. Problema a fost intalnita de destul de multe persoane si pentru ea s-a gasit o rezolvare care implica modificarea fisierului Springboard din terminalele noastre. Procesul nu e chiar simplu dar cei care l-au testat sustin ca functioneaza.

Inainte de a incepe procesul e recomandabil sa faceti un backup al terminalului vostru cu iTunes pentru a fi siguri ca in cazul unui esec aveti cum sa va restaurati tot ce aveti in telefon. Aveti mare grija cum faceti modificarile pentru a nu va trezi cu un iPhone care nu functioneaza. Va recomand sa salvati fisierele N90AP si N88AP intr-un folder separat pentru a le putea copia din nou in telefon in cazul in care metoda nu functioneaza pentru voi. Nu folositi acesti pasi daca nu sunteti pe iOS 4.3.3.

1. Conectati terminalul vostru la PC si folosind un program preferat conectati-va la fisierele de sistem ale calculatorului vostru. Puteti folosi ifunbox, iPhone Explorer, WinSCP, ce vreti voi.

2. Dupa ce v-ati conectat navigati catre system/library/coreservices/springboard.app si copiati in calculator unul dintre aceste 2 fisiere : N90AP.plist pentru iPhone 4 si N88AP.plist pentru iPhone 3GS.

3. Deschideti fisierul cu un editor de text pentru fisiere .plist. Puteti folosi pledit, plist editor sau pe Mac e si mai simplu cu editorul nativ.

Dupa ce ati deschis fisierul cautati urmatoarele linii de cod :

<key>launch-mode</key>
<string>post-animate</string> sau <string>pre-animate</string> in cazul in care nu exista post-animate.

Inlocuiti ambele linii de cod cu acestea de mai jos :

<key>launch-applications-while-
animating</key>
<true/>

4. Inchideti si redeschideti terminalul vostru sau faceti un respring folosind SBSettings pentru a aplica modificarile.

Dupa ce faceti acesti pasi ar trebui sa aveti un terminal pe care ruleaza animatiile fara nici cea mai mica problema. S-ar putea sa aveti probleme cu status bar-ul care si-ar putea schimba uneori culoarea la trecerea dintre aplicatii insa nu afecteaza cu nimic functionalitatea terminalului. Exista sansa sa aveti probleme si cu Cydia insa o inchidere a aplicatiei din multitasking bar si o redeschidere a ei rezolva problema.