Apple incearca sa rezolve problemele cu backlight bleeding pe iPad 2

Presupun ca exista printre voi persoane care au cumparat o tableta iPad 2 si au descoperit ca au probleme cu backlight bleeding. Din pacate si eu am exact aceeasi problema insa alte cateva sute de mii de persoane au experimentat-o, unii incercat chiar fara succes sa isi schimbe tabletele. Apple pare sa fi rezolvat o parte a problemei prin incheierea unui parteneriat cu Coretronic, un producator de module backlight. Apple va cumpara de la Coretronic noi module backlight pentru tabletele sale si teoretic nu ar trebui sa mai auzim despre persoane care se plang ca au scapari de lumina pe marginea ecranului.

Rumors have surfaced that Taiwan-based backlight module maker Coretronic will become a supplier for Apple’s iPad. The shipment penetration rate of Coretronic’s BLUs for LED TVs reached 35% in first-quarter 2011 and it expects the penetration to reach 40% in the second. Fellow Taiwan-based BLU maker Radiant is also a supplier for Apple.

Chiar daca Apple va primi in scurt timp noi module pentru ecranele sale, nu se stie daca o tableta schimbata acum va veni fara probleme cu scapari de lumina. Stiu ca unii dintre voi se gandesc sa isi schimbe tableta dar nu stiu daca este inca momentul. Cel mai bine ar fi sa asteptati inca macar o luna si abia apoi sa va schimbati tableta.