iPhone 5 cu camera de 5 sau 8 megapixeli?

Exista destul de multe dezbateri legate despre viitoarea camera a terminalului iPhone 5, mai exact multi se intreaba daca va avea o camera de 5 sau 8 megapixeli. Aseara Omnivision, furnizorul de senzori de imagine pentru iPhone, a tinut o conferinta in care a prezentat rezultatele financiare pentru primul sfert fiscal al anului 2011. In cadrul acestei conferinte oficialii Omnivision au anuntat ca vor trece la producerea unor senzori de imagine cu camere de 8 megapixeli care vor fi livrati partenerilor incepand cu a doua jumatate a anului 2011. Cei de la Omnivision sustin ca au deja comenzi pentru acest senzori si e posibil ca Apple sa se numere printre companiile contractante si viitorul iPhone sa aiba o camera de 8 megapixeli.

Daca situatia va sta asa atunci noul iPhone va fi disponibil in toamna avand in vedere ca Omnivision abia face trecerea la noul sistem de productie. Acum cateva saptamani Omnivision a anuntat lansarea unui nou senzor de imagine de 5 megapixeli capabil sa filmeze HD in format 1080p. Atunci spuneam ca acest senzor ar putea fi incorporat un noul iPhone si ar aduce posibilitatea de a filma la rezolutie mai buna insa probabil va face poze la aceeasi calitate precum la iPhone 4. In acest conditii, oare ce va alege Apple?

Eu unul as prefera sa vad un senzor de imagine care sa faca atat poze mai bune cat si filmari de calitate mai buna. Indiferent ca acea camera va avea 5 sau 8 megapixeli, importanta este calitatea si nu rezolutia pozei. Nu ma intereseaza cati megapixeli va avea camera, vreau doar calitate mai buna si cred ca Apple gandeste intr-un mod asemanator. Implementarea unei camere de 8 megapixeli nu inseamna ca pozele vor avea o calitate mult mai buna ci inseamna in primul rand ca vor avea o rezolutie mai mare. Formatul 1080p reprezinta viitorul si Apple trebuie sa faca un iPhone capabil sa filmeze in acest format indiferent de camera.

In final vom afla in curand ce a decis Apple, voi ce preferati? Calitate mai buna cu acelasi numar de megapixeli sau megapixeli mai multi dar calitate slab imbunatatita?